Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Soniu, piękna kępa Artemisa ;:333
U mnie jaszczurek nigdy nie widziałam. Nie boję się, ale ....dobrze, że ich nie ma. Takie małe smoki :lol:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu Artemis jest piękna, ale mam problem z ich pokazaniem w całości. :roll: W tle garaż, dom, płot i dom nowego sąsiada. ;:224 Jaszczurki do ręki nie brałam, ale lubię je obserwować, jak zastygają w bezruchu na słońcu. Karola fascynują, ale żadna nie dała się złapać. :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Soniu często piszesz, że masz słabą ziemię ale wszystkie rośliny masz takie bujne i wyrośnięte i tyle Ci się wysiewa
różności... :shock: Te widoki zaprzeczają Twojej teorii... ;:173
Majesty miałam w ręku ostatnio na rynku ale nie chciało mi się targać jej do autobusu bo były dość wysokie i kwitnące.Kiedyś już ją miałam ale osobiście wolę moją ;:167 rozplenicę Rubrum ... :),która już "dochodzi" na balkonie...miałam 3 i 2 wyniosłam w maju na działkę..przymrozek je wykończył...Róże kwitną u Ciebie obłędnie! ;:63
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu kupiłam dwa metry sześcienne dobrej ziemi i przy kopaniu dołków wsypywałam. Na ile to starczy roślinom nie wiem. ;:218 W tym roku M przywiózł trochę obornika, więc nowo sadzone drzewa, krzewy dostały do dołków, a różom trochę zagrzebałam w pobliżu korzeni. Nasza działka, to były dwie odrębne, o różnym poziomie. W połowie ogrodu gleba, to piasek. Na drugiej podnieśliśmy teren, tam trochę gliny dosypaliśmy. W tej części właśnie rosną róże szlachetniejsze, lepiej kwitną. ;:108 Na piaskowej dużo słabiej sobie radzą. Wielu roślinom sypię kompost, na pewno polepsza strukturę gleby.
Mam rozplenicę Vertigo, ale jeszcze nie ma kłosów. ;:65 Rubrum próbowałam przezimować, ale mam za małe doświadczenie, a przede wszystkim nie mam dobrych warunków dla takich wymagających traw. Majesty wysieję i już mam ciemną trawę. ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Soniu, od zeszłego roku uwielbiam ostróżki i jeżówki ;:167 oczywiście zaraz po różach ;:215 Ostróżki radzą sobie u mnie bardzo dobrze, wszystkie zeszłoroczne odbiły, gorzej z jeżówkami, część nie odbiła po zimie. U mnie też słaba ziemia i bardzo słoneczna działka. Jesienią nagnoiłam rabaty a wiosną przysypałam korą i jestem zachwycona efektami tych zabiegów. W tym roku też podsypię gnojem ;:108
Ps- piękne te jaszczury ;:oj
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Soniu różyczki wpisałam na listę chciejstw... do przemyślenia ;:173 Na pewno kupię Westerland (podziwiałam u Ewy - ewka36jj ) lub podobną dla kolorów jej kwiatów bardzo lubię te ogniste barwy :D
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z każdym wątkiem, który odwiedzam, dopisuję kolejne róże warte zakupu. I ta lista niebezpiecznie się powiększa!
Pięknie u Ciebie!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Soniu Artemis ;:167 pięknie zapączkowany, będziesz miala śliczne bukiety , czy tam rośnie jeden czy więcej krzaczków?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Majesty prezentuje się ślicznie, wydaje mi się, że powinna sobie radzić, w sumie trawy nie potrzebują jakiejś super gleby, chociaż... ;:131
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale cudne widoczki ;:oj
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Świetnie wygląda twój zakulkowany Leoś ;:oj Moje nie puszczają takich długich batów, ograniczają się do metra wysokości ;:224
Normalnie żałuję że się nie dałam skusić na Majesty ;:145 Pięknie się prezentuje. Bardzo fajny pomysł do zastosowania w donicy. Nie dość że masz pionowy akcent to jeszcze w rzadko spotykanym kolorze ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu :wit . Z tymi ostnicami to chyba warto spróbować tylko gdzie ja teraz miałabym je posadzić ;:306 ?? Totalny brak miejsca mi się zrobił ale czekam z niecierpliwością na sąsiednią działkę ;:224 . Artemisy wyglądają u Ciebie zjawiskowo ;:oj . Jak dobrze, że kupiłam tą róże ;:138 . Mam nadzieję, że moje dwie młodziutkie różyczki też kiedyś tak ładnie się rozrosną ;:333 . Kompozycja w donicy z trawką wygląda świetnie ;:333 . Cudne widoczki u Ciebie a jaszczurki zawsze mi się podobały ;:108 . Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, za trawami nie przepadam, takie ze mnie dziwadło, ale ta, którą mam od Ciebie, bardzo mi się podoba i zostanie na mojej działeczce. ;:108
Trudniej mi jest przechodzić obojętnie obok róż, tylko z miejscem na rabatach już krucho, a nawet bardzo krucho. ;:7
Twój ogród przepięknie kwitnie i zdobi. ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
gabi2059
50p
50p
Od: 30 gru 2016, o 00:14

Post »

Witaj Soniu ależ mam zaległości w oglądaniu twojego pięknego ogrodu.To co do tej pory obejrzałam jest piękne masz naprawdę piękny i ciekawy ogród.Pozdrawiam .idę nadrabiać zaległości :D :D
Pozdrawiam .Gabi.
U Gabi na działce
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Soniu Artemis taki duży rośnie ? U mnie taka bida, praktycznie nie rośnie.
I do tego rośnie na rabacie gdzie powinny być niskie rośliny ;:306
Kwiatami na pewno wszystkich oczaruje ;:108
Ile ma ten krzak lat ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”