Dla Ciebie cudna jeżówka Secret affair Teraz musi rosnąć w doniczce inaczej bym ją straciła .Niestety jeżówkom u mnie nie pasuje podłoże widzę ,ze jednak w donicy jest OK

JOASIU cieszę sie ,ze w ten sposób mogłam zwrócić uwagę na owady pomocnicy w ogródku .Czasem niszczą liście wygryzając dziury, jednak także pomagają i to bardzo ważne .Kiedyś nie wiedziałam który pożyteczny, a kto wróg, dlatego ,żeby bezmyślnie ich nie ukatrupiać zainteresowałam się nimi .Teraz zanim zatłukę przyglądam się im i klasyfikuję.Cieszę się ,że mogę pomóc w identyfikacji .Parę lat temu miałam pięknego robala Srogonia baldaszkoca Niestety znikł

KAROLCIU owady coraz bardziej mnie wciągają .Wczoraj wieczorem zauważyłam fajna ćmę wleciała akuratnie w kielich lilii Dzisiaj musiałam poświecić sporo czasu ,żeby ja zidentyfikować, bo nie wiedziałam do jakiego gatunku ja zaliczyć a gatunków ciem też jest sporo ale udało się

IWONKO teraz jest pachnąco, bo te które kwitną to same pachnidełka ,a jeszcze parę dopiero zakwitnie .Azjatyckie nie pachną, a szkoda ,bo jest ich mnóstwo .No cóż to sie wie zaraz przy zakupie która pachnie dla Ciebie cudnie pachnąca Yelloween Wczoraj babcia robiła jej fotkę wśród kwiatów muszę ściągnąć sobie tę fotkę

BEATKO no to cieszę sie ,że więcej osób zmobilizowałam do przyglądania się w ogrodzie nie tylko roślinom także pożytecznym owadom.Czasem są to wręcz wrogowie naszych roślin, lecz trzeba to wiedzieć
. Niedawno namierzyłam drania Opuchlaka nie przetrwał długo

MARYŚ Hanusia to Hanusia, a rumieni się Pink Giantcudna pieguska .Mam wątpliwoście czy ta lilia to Eye liner muszę zapytać Basię czy taką zamawiałam bo gdzieś wsadziłam kartki a znaczniki Melcia mi powyciągała.Robalki zawsze są urocze szczególnie w niedwuznacznej sytuacji

Jednak najpiękniejsza lilijka ze wszystkich to wnusia - Amelka