Witam wieczorem!
Dzień pogodny po deszczowym poranku, ale ogród przemierzałam tylko do grzebiących. Zrobiłam sery i wiśnie, a potem już tylko miałam lenia
Beatko wszystkie dalie są jednoroczne bo jak te sadzone z karp zostawisz to zmarzną, a jak te siane przechowasz (karpę) przez zimę to ...

Floksy bardzo lubię i widzę że jedne na pewno muszę podzielić, bo bardzo się rozrosły. Dwa kolory mam takie że częściowo usychają i pewnie jakbym je na wiosnę podzieliła obyłoby się bez strat

Dla mnie skrzynie są mniejszym złem głównie dlatego, że łatwiej utrzymać glebę z dobrej strukturze i bez chwastów
Nie byłam ostatnio w lesie i nie wiem jak u mnie z borówkami (bo u nas chodzi się na borówki

)
Miłego Beatko
Ewciu to jak dziadkowie żyli na wsi to chociaż na wakacjach miałaś kontakt z wsią. Co prawda ja jeździłam z babcią na wieś ale wynajmowałyśmy kwaterę i z uprawami nie miałam nic wspólnego

Wyjazdy kojarzę jedynie ze zbieraniem jeżyn, borówek czy grzybów, a poza tym z watahą koleżanek i kolegów
Sylwio jest nadzieja, że będę miała własnych dyń pod dostatkiem a bardzo je lubimy

Dwa ostatnie lata musiałam sępić dynie od Marty

Liliowce wszystkie mają własny urok!
Tereniu uderz w stół

mam zapisane że browalie mam od Ciebie

dziękuję za ładny opis

Stara działka zaprawiona w boju na pewno stoi bez szwanku. Kilka liliowców dostałam rok temu od forumek na hasło że chciałabym

Przesyłam serdeczności
Małgosiu dwa razy Terenia sprawiła że Cię opuściłam

Nie mam dostępu do ściółki

nawet tartak jest daleko ode mnie tzn jeden jaki znam. Poza tym ile ja tego musiałabym mieć

Czasem skoszona trawę wysypywałam ale teraz daję ją pod krzewy i drzewka
Ewuniu jak wpiszesz w Google to zobaczysz ile floksów drummonda jest

Ja na pewno będę zbierać nasiona i siać czerwone bo są takie urocze

Kurecki małe jeszcze będą ...za tydzień
Lucynko spróbuję tylko muszę kupić świeży zmielony, bo mielić to mi się nie chce

U mnie też temperatura spadła ale i tak pracowałam w domu i jak jutro nie będzie deszczu to się rzucę na grządki

Moje rośliny jedynie kłaniają się nisko a poza tym wyglądają dobrze, jedne przekwitają inne mają coraz więcej kwiatów
Życzę podlewania ogrodu z nieba i stosownej pogody do bywania na grządkach

No to parę fotek!
petunie z siewu pachnące goździkami
przecenione goździki

coś na ząb
i na dobranoc widok na pola