Mój kawałek raju ... cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.6

Post »

Marysiu Pusia w konwaliach przeurocza ;:oj M mnie uświadomił wczoraj, że w sobotę jest w Tychach giełda bileciarzy i że Rafał nas odwiedza z Krakowa i że noc muzeów - będzie się działo. Może w Tychach między czasie jakieś roślinki dorwę :lol: Na pewno się w Chorzowie spotkamy ;:167 Już się na to bardzo bardzo cieszę :tan Moje truskawy i poziomki kwitną się doczekać nie mogę - kupiłam dziś ale jakieś bez smaku truskawki 8-) Za Kalinami się w Chorzowie rozejrzę :wink:

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pusia prześliczna strażniczka ;:167 , a krzewy wspaniałe Marysiu ;:215 , krzewuszkę pierwszy raz widzę taka, na kłokoczkę nadal choruję, no a czojsia cudeńko ;:215
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Już myślałem,że ta sesja mi nie zostawi śladu na psychice,ale piesek w tej odsłonie :;230
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kosaćce zachwycają! Już przyznałem "złoty medal" u Danusi dla 'Icon' więc tylko potwierdzam. Ale zaraz za nim - 'Puddy Tat' i 'Derive'. Ale to są takie płynne oceny, bo tak naprawdę większość z nich jest wspaniała!
Przepraszam ale co do iryska 'Little Shadow' mam wątpliwość. On absolutnie nie powinien mieć takiego jasnego obrzeża! Nawet odcień u Twojego nie za bardzo granatowy tylko wpada w fiolet? U 'Little Shadow' bródka i dolne płatki są w tej samej kolorystyce. To już prędzej na 'Little Shadow' wygląda irysek pod 'Petite Polka'. Natomiast ten pod 'Yippy Skippy' to zastanawiam się, czy nie jest 'Ghost Ship'?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Maryś. Pozdrawiam i czekam na odwiedzinki.
Nie wiem czy będę na wystawie kwiatów. Szykuje mi się wyjazd.
Buziaki ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu bardzo żałuje że iryski już się skończyły, a liczyłaś ile ich masz? Są prześliczne ;:63
Krzaczki też ładnie kwitną, a że ich masz dużo to wiem :D Pusia, Pusia a gdzie reszta towarzystwa? już wymówiły pilnowania? Futrzaki odmachują Obrazek
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

No właśnie strażnik ogrodu Wielki ledwo go z knowali widać ;:306 Ale ważne że na jedzenie zarabia ;:306 A na pięknie kwitnące krzaczki i drzewka przyjemnie popatrzeć. ;:138
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Masz bardzo oryginalne krzewy!

Marzy mi się laurowiśnia, czojsia, kłokoczka ;:167 Strażnik ogrodu robi wrażanie ;:215
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Marysiu gdzieś czytałam że w sobotę o 11 jest spotkanie na wystawie :) O której Ty się wybierasz?? Mam nadzieje, że uda nam się spotkać, bardzo się już na to cieszę ;:167 ;:196

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Oooo to coraz więcej osób się wybiera na wystawę . :heja Spotykamy się obok kapelusza
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ilonko dziękuję za odwiedziny wiosenną porą, ja zaniedbałam wszystkich prawie przyjaciół na forum bo nie wyrabiam z czasem :shock: piękne są krzewy kwitnące ale i jesienią kłopotliwe bo dużo liści i trzeba się trochę narobić, natomiast z iglastymi nie ma tyle zachodu ;:108 typ Pusi to przytulas niesamowity ;:306 wchodzi na kolana i razem pracujemy na komputerze, chowa się pod samochód jak tylko mam torbę w ręce i buty na nogach i wysmycz ją stamtąd jak toto małe i leży że z żadnej strony jej nie dostaniesz ;:306 a jak otworzę tylko drzwi to jest pod siedzeniem i gonitwa po aucie bo przecież teraz gorąco no i mandat gotowy a i pewnie w TV bym się znalazła za znęcanie nad zwierzęciem ;:202
Ewomajowa cieszę się, że nasionka skiełkowały to teraz będziemy czekać na kwiaty ;:215
Jadziu żółtek musi zakwitnąć bo inaczej nie przyjadę ;:306 jakbyś tak posadziła i coś na wyżyny to w formie drzewek można poprowadzić ;:333 jeszcze by się tam coś upchać dało ;:113
w Chorzowie będę w piątek ;:173
Marzenko mnie się jakoś mało udaje dostać coś od kogoś raczej wszystko ze szkółek ;:218 fotergillę kupiłam za małe grosiki razem z obielą na jakiejś wyprzedaży jesiennej. Teraz mnie wzięło na kwitnące krzewy i szukam jeszcze śniegowca wirginijskiego, ostatnio i M się zaszczepił ogrodowo bo zakupił bez czarny o purpurowych liściach, judaszowca i to kwitnącego, akację o różowych kwiatach i klon palmowy 'Disectum' a ja się tylko cieszę z takich zakupów :heja
Anetko to się zapisuję na degustację truskawek ;:138 w Chorzowie się chyba nie spotkamy bo jestem w piątek ;:174
Iwonko krzewuszkę jak dostałam i powiedziano mi że kwitnie na żółto to nie dowierzałam i zaraz do netu ;:306 no i to była prawda a czojsię dorwałam na FB jesienią a kłokoczkę teraz i to kwitnący krzew od razu dostałam i cieszę się jak małe dziecko z zabawki ;:7 dobrze, że paczki są rano i M nie widzi tego wszystkiego ;:306
Tulapku nie chcę abym była tej skazy na psychice sprawcą ;:145
Jacku są IRYSKI i iryski jedne mają właściciela na schwał a drugie aby sprzedać te pierwsze potwierdzają się w 100% a pozostałe to chybił trafił ;:306 a ja nie umiem dopatrzeć się różnicy ;:145 z tym 'Little Shadow' to może ja pomyliłam bo mam dwa podobne, postaram się poszukać zdjęcia .
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu obecność obowiązkowa, wystawę opuścić ;:306 choćby w piątek to trzeba listę podpisać ;:333
Marysiu liczyłam ;:306 mam ich 80 na dzień dzisiejszy a jeszcze przybędzie ze 20 :shock: Reszta towarzystwa wygrzewa się pod krzakami bo w słońcu za gorąco ;:3
Marusiu jakby mogła to siedziała by mi na plecach ;:219 czasami się boję aby jej nie nadepnąć bo bym jej krzywdę zrobiła ;:202
smolka a ile mnie się jeszcze marzy ;:306 tylko fundusz za skromny ;:145
Anetko, Jadziu jak już pisałam będę w piątek bo w sobotę co innego wypadło ;:oj
Irysy zawojowały moim sercem i na tulipany zabrakło miejsca no to dzisiaj przypomnijmy początek wiosny :heja
Obrazek

Obrazek
Calgary Flames kwitnie od 3 maja do dzisiaj nie do zdarcia ;:333
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ten pośrodku różowy to 'Irena Sendler' to prezent bo gdybym miała sama kupić to za 4 zł nigdy bym się na niego nie skusiła
Obrazek
odwiedził mnie w domu pisklak pełzacza ogrodowego :shock:
Obrazek
piwonia drzewiasta
Obrazek

Obrazek
zaczynają kwitnienie czosnki
Obrazek
na dobranoc bukiet pachnących konwalii ;:19
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Za konwalie dziękuje, cudnie pachną, krzewuszkę znalazłam, będę zamawiać, a czojsię, u Mystkowskich mają ale w oczekiwaniu na dostawę, kłokoczki nie mogę znaleźć na razie ;:108 Marysiu jak to w domu Ciebie odwiedził ten maluch?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko na pw wysyłam Ci gdzie kupiłam kłokoczkę ;:333
Ano mają w murze gniazdko i postanowił sobie sprawdzić maluch co to za tym jego domkiem jest i znalazłam go na ścianie ;:oj
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Konwalie u mnie już przekwitają , niewiele skorzystałam nawet nie mam wiele bo je swego czasu wywaliłam ale tu i ówdzie się pojawiają i spoglądają na mnie z ukrycia...nie zawsze w porę je dostrzegę. ;:131 Mam za mało miejsca a one chciały zawładnąć moim ogródkiem! :D
Widzę,że fotografujesz Marysiu przekwitające kwiaty ..też lubię...wczoraj także zrobiłam sesyjkę odchodzącym tulipanom...Piękno jest wokół nas nie tylko w tym co błyszczy i przyciąga wzrok... ;:63
Czosnki też lubię szkoda , że tak szybko brzydną im liście ale te kule... :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”