Prawie Wiosna w Familokowym
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Prawie Wiosna w Familokowym
Ogród familokowy powinien zmienić nazwę z racji pięknej kolekcji róż - potrafisz ująć na zdjęciach to coś co kusi aby je mieć w ogrodzie.
Jadziu czy zdarza sie u Ciebie ,że Sedum erythrosticum f.variegatum (Rozchodnik białoróżowy) potrafi wypuścic pęd z czysto zielonymi liśćmi ?
Jadziu czy zdarza sie u Ciebie ,że Sedum erythrosticum f.variegatum (Rozchodnik białoróżowy) potrafi wypuścic pęd z czysto zielonymi liśćmi ?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
KRYSIU jak na razie nie zauważyłam u mojego Sedum ,żeby wypuścił zielony liść ,ale robi mi tak Tojeść kropkowana variegata .Na tym to polega ,żeby kusić pięknymi kwiatami
Róże mają swoje 5 minut i należy je wyeksponować .Mogę je fotografować do znudzenia .Ten rok szczególnie obfituje w ich fotki
Będzie co pokazywać w ziemie
MARYSIU ano zarośnięty za sprawą pięknego Maigolda .Muszę go ujarzmić, a obcinać za bardzo nie chcę ,bo on kwitnie tylko raz ,ale jak
http://pl.herbs2000.com/ziola/hyzop.htm .
ELUSIA wiem ,ze mam busz i momentami mnie to przeraża
.Grunt ,że róże mają sporo miejsca na rozrastanie [oczywiście nie wszystkie ]
Jeden plus jest z tego buszu nie trzeba plewić
i często podlewać
Duftzauber to cudnie pachnąca róża jak sama nazwa wskazuje .U Nelusi rozpięta jest na kratce .Kwitnie na końcach ,ale najlepiej jest ją kulkować .Teraz robię takie experyment z piennym Chopinem .Wypuścił nowy długi pęd,którego ścięłam na 2 oczka[bo jak to wygląda na piennej beznadzieja ] i ciekawe jak one będą sie dalej zachowywać

MARYSIU ano zarośnięty za sprawą pięknego Maigolda .Muszę go ujarzmić, a obcinać za bardzo nie chcę ,bo on kwitnie tylko raz ,ale jak

ELUSIA wiem ,ze mam busz i momentami mnie to przeraża

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chopin pienny
to rzeczywiście musisz krótko przycinać.
Tak właśnie myślałam, że jak LL pójdzie w górę to zakwitnie tylko u góry ale znalazłaś sposób przewiązując w pół ....za wczasu jak będą rosły pędy....od razu łapać za talię i wtedy się wygną.
Och zaś kusisz tą rutewką

Tak właśnie myślałam, że jak LL pójdzie w górę to zakwitnie tylko u góry ale znalazłaś sposób przewiązując w pół ....za wczasu jak będą rosły pędy....od razu łapać za talię i wtedy się wygną.
Och zaś kusisz tą rutewką

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Jadziu naprawdę ilość i urok Twoich róż mnie onieśmiela
Takie cudne te róże i zdrowe ,aż miło patrzeć 

- JAKUCH
JADZIU nie wszystkie róże w tej chwili są zdrowe .Zaczął je atakować mączniak rzekomy .Dzisiaj zrobiłam znów oprysk i ciekawe czy coś pomoże .Większość jednak jest zdrowa
ELUSIA no cóż chciałam wypróbować ,ale Chopin nie nadaje się na pienną .Jest zbyt wigorny a pędziory ma jak Maigold
Rutewką zawsze kusiła mnie Grażynka [kogra] wiec też się na nią skusiłam i jestem nią zachwycona --delikatna i zwiewna

ELUSIA no cóż chciałam wypróbować ,ale Chopin nie nadaje się na pienną .Jest zbyt wigorny a pędziory ma jak Maigold

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadzia,widzę ,że coraz bardziej buszowato u Ciebie,chyba zapatrzyłaś się na moje włości...
Ciekawe ,czy jak za niedługo wybiorę się do Was ,czy jeszcze róże będą do podziwiania...Elizabetka u mnie raz kwitła i skończyła wysyp kwiatowy ,może u mnie potrzebuje więcej czasu nim wydostanie się na światło słoneczne z dżungli...E tam żartuję u mnie jest przejrzyście i przestronnie...
Rutewkę posadziłam wczoraj na miejsce stałe ,w związku z tym jest malutka ,ale kwitnąca .Kryształowa perła to niezły krzaczek...a pączki ma piękne... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Jadzinko to jest najprawdopodobniej Riant.
A co do Chopina to u mnie jakoś marnie rośnie na tym nowym miejscu....ale dam mu czas i z wiosny znowu dostanie papinki. Próbować trzeba bo kto nam zabroni

- JAKUCH
ELUSIA nie szczepiłam Chopina po prostu zostawiłam tylko jeden najgrubszy pęd i uformowałam koronę .Resztę ścięłam .Tej sztuki jeszcze nie opanowałam, a szkoda .Dzięki kochana za nazwanie prezentu
NELUSIA gdzieś sie podziewała tak długo .
św. Elzbietka zaczyna znów szaleć .Uformowałam z niej zgrabny krzaczek i cieszę sie z tego Cardinala Hume też fajnie uformowałam teraz to samo muszę zrobić z Elmshornem ,bo wygląda jak straszydło .Każdy patyk w inną stronę idzie .Już się cieszę na Twój przyjazd
Kryształowa perła nie dosyć ,że zgrabna to i cudnie pachnąca

NELUSIA gdzieś sie podziewała tak długo .

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Jadziu już więcej kwiatków na tej Scherezadzie nie miałaś...
Co zrobiłaś z tym Cardynal Hume....bo mój albo ma złe miejsce albo nie wiem....najwcześniej gubi liście i mało kwitnie.....chyba będzie jesienią przesadzanko.

Co zrobiłaś z tym Cardynal Hume....bo mój albo ma złe miejsce albo nie wiem....najwcześniej gubi liście i mało kwitnie.....chyba będzie jesienią przesadzanko.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Grandiflora coś mnie łaskocze chyba ją zaproszę do mojego buszu. Moja PINKY WINKY jeszcze nie kwitła ale vanille freise pięknie zakwitła. 

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jadziu, pokaż jak uformowałaś krzaczki róż... też muszę to zrobić z Elmshornem...
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Jadziu piękna ta Szeherezada ,moje lilie w tą zimę wyginęły nie wiedzieć dlaczego a niby nie było zimy
teraz królują hortensje bardzo ładne masz odmiany
teraz królują hortensje bardzo ładne masz odmiany

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widzę, że twoja Jacquelinka też stale w kwiatach.
Moja w tym ulewnym deszczu wygląda jak zmokła kura, ale to nic bo już niedługo rozkwitną następne pączusie.
A LL idzie w górę i ma następne pączki.

Moja w tym ulewnym deszczu wygląda jak zmokła kura, ale to nic bo już niedługo rozkwitną następne pączusie.
A LL idzie w górę i ma następne pączki.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu
... liczyłaś kwiaty u Scheherazade ?
Wygląda bajecznie - a moją w tym roku załatwił majowy mróz i nawet nie wiem co ogólnie z lilii zostało, czas pokaże za rok.

Wygląda bajecznie - a moją w tym roku załatwił majowy mróz i nawet nie wiem co ogólnie z lilii zostało, czas pokaże za rok.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
No Jadziu twoje hortensje
cudeńka