Prawie Wiosna w Familokowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Prawie Wiosna w Familokowym

Post »

Ogród familokowy powinien zmienić nazwę z racji pięknej kolekcji róż - potrafisz ująć na zdjęciach to coś co kusi aby je mieć w ogrodzie.
Jadziu czy zdarza sie u Ciebie ,że Sedum erythrosticum f.variegatum (Rozchodnik białoróżowy) potrafi wypuścic pęd z czysto zielonymi liśćmi ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU jak na razie nie zauważyłam u mojego Sedum ,żeby wypuścił zielony liść ,ale robi mi tak Tojeść kropkowana variegata .Na tym to polega ,żeby kusić pięknymi kwiatami :wink: Róże mają swoje 5 minut i należy je wyeksponować .Mogę je fotografować do znudzenia .Ten rok szczególnie obfituje w ich fotki :heja Będzie co pokazywać w ziemie
MARYSIU ano zarośnięty za sprawą pięknego Maigolda .Muszę go ujarzmić, a obcinać za bardzo nie chcę ,bo on kwitnie tylko raz ,ale jak ;:167 ;:167 http://pl.herbs2000.com/ziola/hyzop.htm .
ELUSIA wiem ,ze mam busz i momentami mnie to przeraża ;:oj .Grunt ,że róże mają sporo miejsca na rozrastanie [oczywiście nie wszystkie ] :;230 Jeden plus jest z tego buszu nie trzeba plewić :;230 i często podlewać :;230 Duftzauber to cudnie pachnąca róża jak sama nazwa wskazuje .U Nelusi rozpięta jest na kratce .Kwitnie na końcach ,ale najlepiej jest ją kulkować .Teraz robię takie experyment z piennym Chopinem .Wypuścił nowy długi pęd,którego ścięłam na 2 oczka[bo jak to wygląda na piennej beznadzieja ] i ciekawe jak one będą sie dalej zachowywać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chopin pienny ;:oj to rzeczywiście musisz krótko przycinać.
Tak właśnie myślałam, że jak LL pójdzie w górę to zakwitnie tylko u góry ale znalazłaś sposób przewiązując w pół ....za wczasu jak będą rosły pędy....od razu łapać za talię i wtedy się wygną.
Och zaś kusisz tą rutewką :shock:
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Jadziu naprawdę ilość i urok Twoich róż mnie onieśmiela :oops: Takie cudne te róże i zdrowe ,aż miło patrzeć :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JADZIU nie wszystkie róże w tej chwili są zdrowe .Zaczął je atakować mączniak rzekomy .Dzisiaj zrobiłam znów oprysk i ciekawe czy coś pomoże .Większość jednak jest zdrowa :heja
ELUSIA no cóż chciałam wypróbować ,ale Chopin nie nadaje się na pienną .Jest zbyt wigorny a pędziory ma jak Maigold ;:oj Rutewką zawsze kusiła mnie Grażynka [kogra] wiec też się na nią skusiłam i jestem nią zachwycona --delikatna i zwiewna ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadzia,widzę ,że coraz bardziej buszowato u Ciebie,chyba zapatrzyłaś się na moje włości... :;230 Ciekawe ,czy jak za niedługo wybiorę się do Was ,czy jeszcze róże będą do podziwiania...Elizabetka u mnie raz kwitła i skończyła wysyp kwiatowy ,może u mnie potrzebuje więcej czasu nim wydostanie się na światło słoneczne z dżungli...E tam żartuję u mnie jest przejrzyście i przestronnie... :wink: Rutewkę posadziłam wczoraj na miejsce stałe ,w związku z tym jest malutka ,ale kwitnąca .Kryształowa perła to niezły krzaczek...a pączki ma piękne... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

JAKUCH pisze:Elusia ;:196 jak się zwie różyczka ,którą dostałam od Ciebie w prezencie .Myślałam ,ze to Cinco, a wygląda tak

Obrazek

Jadzinko to jest najprawdopodobniej Riant.
A co do Chopina to u mnie jakoś marnie rośnie na tym nowym miejscu....ale dam mu czas i z wiosny znowu dostanie papinki. Próbować trzeba bo kto nam zabroni ;:306 ...to już wiesz przynajmniej jakie najlepiej szczepić....a no właśnie ;:oj a Ty go sama szczepiłaś :?: :?: :?:

;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELUSIA nie szczepiłam Chopina po prostu zostawiłam tylko jeden najgrubszy pęd i uformowałam koronę .Resztę ścięłam .Tej sztuki jeszcze nie opanowałam, a szkoda .Dzięki kochana za nazwanie prezentu ;:196
NELUSIA gdzieś sie podziewała tak długo . :roll: św. Elzbietka zaczyna znów szaleć .Uformowałam z niej zgrabny krzaczek i cieszę sie z tego Cardinala Hume też fajnie uformowałam teraz to samo muszę zrobić z Elmshornem ,bo wygląda jak straszydło .Każdy patyk w inną stronę idzie .Już się cieszę na Twój przyjazd ;:196 Kryształowa perła nie dosyć ,że zgrabna to i cudnie pachnąca ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jadziu już więcej kwiatków na tej Scherezadzie nie miałaś... :lol:
Co zrobiłaś z tym Cardynal Hume....bo mój albo ma złe miejsce albo nie wiem....najwcześniej gubi liście i mało kwitnie.....chyba będzie jesienią przesadzanko.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Grandiflora coś mnie łaskocze chyba ją zaproszę do mojego buszu. Moja PINKY WINKY jeszcze nie kwitła ale vanille freise pięknie zakwitła. :heja
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, pokaż jak uformowałaś krzaczki róż... też muszę to zrobić z Elmshornem...
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Jadziu piękna ta Szeherezada ,moje lilie w tą zimę wyginęły nie wiedzieć dlaczego a niby nie było zimy
teraz królują hortensje bardzo ładne masz odmiany :)
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Widzę, że twoja Jacquelinka też stale w kwiatach.
Moja w tym ulewnym deszczu wygląda jak zmokła kura, ale to nic bo już niedługo rozkwitną następne pączusie.
A LL idzie w górę i ma następne pączki. :heja ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu ;:oj ... liczyłaś kwiaty u Scheherazade ?
Wygląda bajecznie - a moją w tym roku załatwił majowy mróz i nawet nie wiem co ogólnie z lilii zostało, czas pokaże za rok.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

No Jadziu twoje hortensje ;:oj cudeńka ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”