Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Domyślam się, że nie ma osoby, która nie zatrzymałaby się przy twoim ogrodzeniu. Ja osobiście tak bym zrobiła ;:oj
Sabinko ty czekasz na motyle na budlei, a ja czekam na kwiaty. Nie uwierzysz, ale żadna z moich budlei jeszcze nie kwitnie.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam wszystkich w ten piękny słoneczny dzień. wczoraj mieliśmy pierwszą burzę, taką przez wielkie B. Do tej pory były konkretne ulewy, ale praktycznie bez błyskawic i grzmotów. Wczoraj nastąpiła "błyskająca kumulacja" i przez ponad godzinę siedzieliśmy przy oknie z wybałuszonymi oczami. Wśród kwiatów większej nowości nie ma. Róże przeszły w stan stagnacji po pierwszym kwitnieniu i masowo produkują pąki na kolejną falę pięknotek, pękają kolejne lilie i niestety kilka z nich cosik dopadło i po kilku dniach żółknięcia zasychają totalnie zostawiając żółtą brzydką łodygę. Nie wiem co to może być, bo lilie padają losowo w różnych miejscach. Mam tylko nadzieję, że cebulki przetrwają i za rok wyrosną ;:223 A teraz wiadomość z ostatniej- kobea zdecydowała się zawiązać kilka pąków :tan a już zaczynałam spisywać ja na straty.

Moniko, witam cię serdecznie ;:196 Siałam maczki. Siałam na próbę. Siałam, bo pięknie wyglądały na opakowaniu. Nie będę więcej siała, bo po jednym deszczu wszystkie leżą, i błagają o eutanazję ;:222 Wątpię żeby się jeszcze podniosły.
Aniu/Ann_30, mówisz że trzeba się dopiero pozbyć jeżówek żeby budleja skusiła motyle..hmn... ;:223
Małgoś, w tamtym roku kwitła tylko jedna z juk. Nie wiem od czego to zależy. Ziemi nie mają jakiejś szczególnej, a do fazy pąków stały w takiej trawie, że wstyd się przyznać ;:224 leniuszku, czekam. Wiedz, że w mojej osobie wiernego czytelnika masz pewnikiem ;:108
Kamil, witaj :wit czyżby wakacje i trochę wolnego czasu ;:183 Juki są am od trzech lat, taki szał kwitnienia mam pierwszy rok. Jestem totalnie oczarowana ;:oj
Grażynko, dziękuję ci kochana, dobrze wiem, że do ogrodowego ideału mi jeszcze bardzo daleko, ale dobre słowo zawsze motywuje ;:108
Aniu/Anna55, dziękuje za rozpoznanie lilijki. Słoneczną rabatę wciąż tworzę. To jej pierwszy sezon, więc jeszcze doglądam co dosadzić, co zmienić na lepsze, czego pozbyć się w inne miejsce itp itd :lol:
Stasiu, jak pewnie zauważyłaś większość lilii to te pachnące ;:224 wieczorem mam ucztę dla zmysłów ;:173
Iwonko , co z tego, że budleje kwitną jak dostały mi się oszukane egzemplarze nie przyciągające motyli ;:306 ;:306 Ludzie faktycznie zatrzymują się i chwalą ..teściową, że ma piękną działkę :;230 życie ;:306

cudo! lilia triumphator

Obrazek

Obrazek

oraz white triumphator

Obrazek

pozostałe pachnące piękności..chyba jednak golden splendour

Obrazek

??

Obrazek

czyżby lavon

Obrazek

szał pał ;:oj

Obrazek

hot papaya walczy o miejsce dla sebie

Obrazek

motylki..zanim je córcia nie przegoniła..

Obrazek

Obrazek

Arthur Bell

Obrazek

Queen of Sweden zaczyna po raz drugi

Obrazek

Nostalgie na bis

Obrazek

samosiejka wilca..wiwat łagodna zimo

Obrazek

budleja ryneczkowa

Obrazek

budleja biedronkowa

Obrazek

vanilka pomalutku zaczyna łapać kolorek

Obrazek

żółcielko pomarańczki

Obrazek

pierwszy słonecznik

Obrazek

leniwiec..za moment mam zamiar wyglądać podobnie na leżaczku ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit
Ja też mam biedronkową budleję ale jeszcze nie kwitnie ;:223 Cudowne masz lilie a co do jeżówek to już wiem,że moja "kolekcja" na pewno się powiększy i nie przeszkadza mi,że będą konkurencją dla budlei ;:306 Mam podobną różę jak Twój Arthur Bell ale kupiłam ją jako NN,wrzucę fotkę u siebie to może porównasz ;:108 Pozdrawiam i życzę pogody,bo z prognoz wynika,że podobno i dziś mają nawiedzać Cię burze ;:168
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Aniu!
Lilia nn z żółtym obrzeżem to może być Red Dutch. Jesem pewna na 98% ale te pozostałe 2 musisz sprawdzić.
Kicia rozkoszna :)
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Leniwiec, jak to koty, tylko się wylegiwać, ale jest z niego śliczny tygrysek :tan mizianko mu zapodaj. ;:168
Jeszcze raz pochwalę lilie, za urodę wielkość i zapach i tyle jeszcze pąków do otwierania. ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko a kiedy to były budleje w biedrze? ;:oj Przegapiłam?! ;:oj Na pewno bym jeszcze jedną dokupiła. Mam ciemny fiolet (taka jak twoja) i żółty i chętnie dokupiłabym jeszcze tę niebieskawą, czy lila co Ty masz. Jak byś określiła jej kolor?
Ja na pewno kupię więcej lilii. Są cudowne. W tym sezonie kupiłam kilka tak na odczepnego... i... zakochałam się w nich!
Jeszcze zapytam o Hot Papayę... czy jej kolor tutaj jest dokładnie taki jak w realu? Moja coś dużo bardziej czerowo-żarówiasta.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Szał pał i u mnie trwa ;:306 Lilie wspaniale kwitną,teraz ich czas,niech trwa ;:333
Kicia jak smacznie śpi ;:108
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj sasiadko ;:196 Cieszę się, że starasz sie mnie mobilizować, nie mówię nie ale............. :oops:
Widzę , że Twoje trumphatorki również dają piękny pokaz- warto było je kupić przyznaję. Kupiłam właśnie budlejki w takich kolorach jak Twoje w ogrodniczym , nie wiem czy nie przepłaciłam /8,80 zł/? Ni i teraz problem - gdzie je wsadzić by spełnić ich zachcianki ;:65
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ann_30Moja biedronkowa budleja dostała kilka dawek Magicznej Siły, może to zmobilizowało ją do kwitnienia ;:306 Na szczęście burz nie było, chyba żeby coś w nocy się przyplątało, bo ukrop był niesamowity, a przy tym duszno jak w aucie bez klimy :;230 Róże opisałam w twoim wątku, wydaje mi się ze to Arthur ;:108
Anna55, sprawdziłam tę lilię i faktycznie to może być Red Dutch ;:168 Delikatnie odniosę się do stopki..Sabina, nie Ania ;:224
Stasiu, ten kot potrafi sam zadbać o swoja dzienną porcję mizianka i nierzadko obiadku..pieszczoch niesamowity, a dla relaksu przynosi mi pod rabatę upolowane sroki :shock:
Aneczka, budleje kupiłam jeszcze w maju..Nie chciałabyś jej widzieć - to był obraz nędzy i rozpaczy. Miała dwa oczka z których wyrastały 3 wybiegnięte żółte liście..przesadziłam do większej doniczki, podlewałam Magiczną siłą i oto jest..przeżyła i kwitnie na chyba liliowy kolor ;:306 Aniu, moja Hot papaya to takie cóś z czerwono-pomarańczowym czubem. Według zdjęć wydaje mi się, że twoja jest faktycznie bardziej wybarwiona. Może to zależy od stanowiska i ziemi..u mnie ma pełne słońce od rana do wieczora..no istna patelnia ;:224
Annes77, o tak, nie ma to jak lilie..na wiosnę planuję kolejne zakupy bo chyba mi nie da..choćbym je miała pod murem wsadzać :;230
Małgoś, Przyznam, ze lilie w tym roku to był czysty spontan ;:131 wiadomo, coś tam miałam kupić, ale jak mi dziewczyny zapodały adres do lilypolu, tak po wielkim cięciu pozostałam przy 24 szt. samych pachnących..a potem to wiadomo, tu ogrodniczy, tam ogrodniczy i tak się uzbierało 50 szt na rabacie ;:306 Dopadłaś budleję w bardzo fajnej cenie. Dla porównania na ryneczku wołali sobie po 14 zł. Wsadź ją tak żeby miała słońce i w miarę osłonięte miejsce, bo podobno lubi zimą przemarzać i trzeba ją kopczykować ;:223
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko moja też na patelni. Może to kwestia aparatów.
Ja też kupię na bank więcej lilii i też tylko pachnących. Nie wiem tylko czy później wysiedzimy w ogródku. ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może..Czasem zdjęcia w słońcu wychodzą strasznie przekłamane..spróbuję ją jutro złapać z samego rana, o ile wstanę ;:224 Przy liliach wysiedzimy, nie ma co. Dzisiaj wieczorkiem siedzieliśmy całą rodziną i wszyscy zachwycali się zapachami..a wiadomo, ze pod wieczór pachną najmocniej...Uwielbiam lipiec właśnie za lilie ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to czekam na jutrzejsze zdjęcia. ;:65
Czekam tez na otwarcie się kolejnych kwiatów liliowych. Nie wiem czy któryś jeszcze będzie pachnieć... a chciałabym...
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Sabinko!

Przepraszam za pomyłkę. Mam w powiadomieniach dużo "Ań" ana widok lilii i liliowców tracę głowę. ;:168
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko jakie piękne masz lilie , budleję piękne i ta pomarańczowa jeżówka przepiękna , a leniwiec wygląda jak ja teraz z połamaną nogą.
Też nic nie robię tylko leżę i się wkurzam że nie mogę chodzić , jeszcze jakieś 6 tygodni. ;:222 ;:222
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ale spryciula z niego, żeby dużą srokę upolować ;:224 Mój Bercik namiętnie skradał się na kosy i nieraz mu się udało. ;:oj
Pozdrawiam upalnie. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”