Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Cześć Kasiu :wit
U Ciebie zawsze dużo się dzieje.... :D fajne łupy ;:138
Ja czekam na wiosnę w moim regionie. ;:173
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu... ;:196
Jestem u Ciebie dopiero trzeci raz, wszystkie dzisiaj i jeszcze nic nie napiszę, bo na razie oglądam, i co zdjęcie to mi szczęka lekko opada, więc z wysłowieniem się problem mam... ;:oj
Boże Kochany, czego Ty nie masz w ogrodzie, chwastów chyba... Nic miałam nie pisać, idę dalej oglądać... Jak znajdziesz jakieś fragmenty ludzkie w ogrodzie, to moje, odeślij proszę, bo jeść trzeba... :;230
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj Kasiu, zdrowiej szybciutko i w domku proszę siedzieć a nie latać po ogrodzie bo potem ....... ;:14
w czwartek chciałam iść posadzić i troszkę poszaleć na działce ale pójdę czy raczej pokuśtykam i sprawdzę co i jak.......tak z tego i owego zaczęła mnie tak lewa kostka rwać i boleć, że mam wyraźne problemy z chodzeniem, zaś schody to dla mnie porażka...nawet te z drabinki od łożka....lekarka z mojej szkoły podejrzewa zapalenie stawu skokowego i to akurat teraz ;:223
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek ale masz bogatą wiosnę, tyle kwiecia już kwitnie, te krokusy wygrzewające się w słonku są śliczne a uwijające się przy pracy pszczółki obiecująca bzykają ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Łany krokusów- to jest to czego potrzeba oczom przed spaniem ;:167
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

robaczek_Poznan pisze:Sweety, uwinęłaś się z opryskiem, super! Ja jeszcze nie, niestety, ale może w weekend się uda. Jutro ma padać, więc pewnie będę biegać z nawozem, jak M pozwoli mi wyjść :lol:
Hej Kasiek jak zdrówko!
Powiedz co nawoziłaś? Trawnik? Tak wcześnie? :lol: U nas nocami jeszcze przymrozki więc chyba nie da rady....chociaż wiadro już czeka w garażu.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Sporo przywrotnika wykopałam na jesieni i dałam Marcie, ale myślę, że coś się jeszcze znajdzie :lol: . Tylko tak jak z funkią - najpierw musi wyjść z ziemi?
Zdrówka życzę ;:196 !
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Wracając jeszcze do Gardenii i pięknego wiaderka z łopatką,ciekawe czy można takie gdzieś kupić ??
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Kasik , to co Ty teraz robisz , ja za dwa tygodnie , chyba że pogoda dopisze ;:333 Zimno , mokro i resztki śniegu dzisiaj ''wymiatali'' ;:219 Może już ostatni ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Środek tygodnia, a ja jestem zmęczona jakbym robiła w kamieniołomach. Przeziębienie dokłada swoje, ale najgorsze to poranne wstawanie... ;:222 Chętnie pospałabym do południa, a dzień rozpoczęła od kawy na tarasie?eh?.to dopiero w niedzielę.
Perspektywa ciepłego i słonecznego weekendu mnie napędza, więc byle do piątku ;:65
Mamy gości, więc mniej czasu na Forum, a zaległości rosną. Wszystkich, do których nie udało mi się ostatnio zajrzeć najmocniej przepraszam. Nawet nie obiecuję, że nadrobię, bo doba mi się kurczy niemiłosiernie gdy wracam z pracy.
Dzisiaj znowu była po 19, ale jutro jest szansa, że będę wcześniej i może uda mi się wyjść choć na chwilę do ogrodu zaczerpnąć wiosny?.kolejne prace planuję dopiero na niedzielę, bo w sobotę zabawiam teściową :D

Elwi, dziękuję ;:196 Bratek uchował się z samosiewu, zauważyłam kolejne w innych miejscach rabaty, a w sobotę chcę ich dokupić do wiosennych kompozycji. Jakie róże będziesz sadzić? ;:65
Aniu, warto zajrzeć, zapraszam w przyszłym roku! Widziałaś relację u Bozuni? Zrobiła świetne zdjęcia, zwłaszcza kompozycji florystycznych! Pozdrawiam serdecznie!
Joasiu, dziękuję - za życzenia zdrowia, ciepłe słowo i obecność ;:196
Monia, dziękuję! Już mi lepiej :uszy
Dorotko, puściłam :wink: Niestety, nie tym razem ;:209
Ty mówisz, że mam więcej łapek hahaha, a mi się wydaje, że te osiem to za mało :;230 Nie wyrabiam się ze wszystkim, co zaplanowałam, ale ja zawsze planuję 200% normy :D
Róże u Ćwika były za ok. 20 zł, nie dopytywałam o ceny, bo nie chciałam kusić losu, ale generalnie na targach nie prowadzi się regularnej sprzedaży. To tak przy okazji. Róże można zacząć ciachać, zwłaszcza jak masz ich dużo - prace trzeba rozplanować w czasie. Nigdy nie ma tak dobrze, żeby w jednym, idealnym czasie zrobić wszystko. Ja wychodzę z takiego założenia i rozkładam zajęcia na dni wolne od pracy.
Za kaweczkę dziękuję, uwielbiam taki zestaw smakowy ;:196
Małgosiu, u mnie też nie było jeszcze wertykulacji, ani oprysków. To wszystko przede mną. Podobnie jak dalsze cięcie róż, żywopłotu z tuj i wiele innych prac. Spokojnie, zdążysz, dopiero zaczął się marzec ;:168

cdn. :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, witaj! Uroczy piesek wygląda z okienka Twojego awatara! Bardzo miło Cię gościć w moim ogródku, zapraszam!
Agness, dziękuję kochana, już lepiej się czuję i zbieram siły na weekend. Mam nadzieję, że łany kwiecia będą jeszcze większe i będę mogła się tym widokiem z Wami podzielić :wit
Edytko, wiosna przychodzi do różnych regionów z poślizgiem, ale spokojnie, dotrze i do Ciebie! Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie!
Justynko, opiekuję się kurami bardzo intensywnie :lol: Już widać poprawę ;-)) Kibicuję zmianom w przedogródku i trzymam kciuki za realizację planów :wit
Lulka, wypad na Gardenię bardzo udany! Szkoda, że się nie wybrałaś.
Jeśli idzie o Aspiryny to wydaje mi się, że są idealne do takiego szpaleru. Gdyby były niższe, zginęłyby za lawendą i bukszpanem.
To rzecz gustu oczywiści,e ale według mnie będzie super ;:196
Aga, witaj! czosnek ozdobny sadzi się jesienią. Ja sadziłam nawet w grudniu w tym roku, ale ten jeszcze nie wschodzi. Pozdrawiam :wit
Aprilku, bardzo żałuję, że nie dotarłaś. Byłoby super się spotkać i pogadać?.ale co się odwlecze... :wink:
Majeczko, jesteś! Kiedy wątek?? Byłaś na działeczce? Okrycia zdjęłaś czy jeszcze nie zaczęłaś porządków? Czekam na relację i pozdrawiam!
Dorotko, witaj! Jak miło, że jeszcze zaglądają tu nowi goście ;:4 Bardzo dziękuję za przesympatyczne komplementy! Chwasty są, zapewniam ;-)) W prawdzie ludzkich szczątków nie znalazłam, ale ciemno było jak wróciłam :lol: Pozdrawiam serdecznie!
Martuś, mam nadzieję, że to jednak nic poważnego?trzymam kciuki, żebyś wróciła do formy. Mi już lepiej, dziękuję! ;:196
Majutku, te pszczółki i biedronki cieszą najbardziej! One nie mogą się mylić! WIOSNAAAAAAAAA :tan
Nifredilku, mnie też te widoki dodają energii, zwłaszcza gdy pięknie obfocone jak w niektórych wątkach. Cud budzącej się do życia natury napawa optymizmem!
Kasiu, planowałam rozsypać nawóz cisom, ale nic z tego. Nie padało, poza tym wciąż niedomagam i wycieczki po ogrodzie niewskazane :? Nawóz trawnika dopiero po wertykulacji i pierwszym koszeniu, pewnie za jakieś 2 tygodnie?Jak się uwinę z porządkami, to rozsypię nawóz różom i RH. Pozdrawiam!
Asiu, dziękuję! Super, będę czekać na info ;:138 Sadziłaś już powojnik? Mój czeka na weekend i miejscówkę ;:24 Gdzie zaplanowałaś swojego? Buziaki ;:196
Dorciu, nie wiem czy takie wiadereczka są do kupienia, ale podejrzewam, że jak dobrze poszukasz, to znajdziesz ;-))
Tadziu, życzę w takim razie słonka, żeby osuszyło ziemię! U nas wiosna się rozpędza, ja też :lol:

Miłego wieczoru kochani, lecę zobaczyć co u Was :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kasieńko ...jak pięknie napisane ..." zabawiać Teściową " ...no , wypadało by pokazać się z jak najlepszej strony - wiem coś na ten temat , oj , wiem ...ale wierzę ,że takich Gości nie miewa się na co dzień - więc dasz radę i " obskoczysz " fabrykę , dom , i rzeczoną Osobę ...Masz energii za pięciu - więc spoko .
U mnie też jakaś nie zbyt wyraźna pogoda ; szaro , ponuro , ani słońca , ani deszczu - nijako ...bleee.
Przeziębienie odparłam w trzy dni ...Tobie też życzę dużo zdrówka , więcej czasu i ....dużo słoneczka na weekend .
Serdeczności :wit ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Jagódko! Moja teściowa to kochana osoba, z sercem na dłoni. Nie wymaga "szczególnej troski", więc takie zabawianie to czysta przyjemność. Skoczymy na zakupy, na spacer, podłubiemy w kuchni i wypijemy razem winko ;:304
Pozdrawiam Cię serdecznie, dziękując za odwiedziny i dobre słowo, jak zawsze ;:167
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na szczęście mnóstwo prac już za Tobą i spokojnie możesz przyjmować gości :D
Przeziębienie mnie zaczyna denerwować, na nic nie mam siły ani ochoty. Posiałam biały żeniszek i na tym koniec moich zajęć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Kasiu, ja też w tygodniu wracam późno i o ogrodzie mogę tylko pomarzyć :( Doskonale Cię rozumiem i tak jak Ty czekam na weekend. Mój zapowiada się bardzo pracowicie bo trochę róż mi się nazbierało: Afrodyta, Crocus, Czipek, Lions, Garden of Roses, Agnes Schilinger, Jalitah, Tahiti, Paul Bocuse, Sharifa Asma, Bremer Stadtmusikanten, Sommersonne, Andre le Notre, Alexandra - Princesse de Luxembourg, Mrs. John Laing, Eden, Let's celebrate i You are beautiful. Część z nich (rabatówki) mam po 2-3 sztuki. Przeraża mnie ta ilość dołów do wykopania ;:202 Ale cierp ciało, jak się chciało ;:223
Pozdrawiam i życzę powrotu do pełni sił na weekend ;:196 , Elwi
Ps. Aha, dzisiaj jest Dzień Teściowej, tak a propos...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”