Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

Martuś dokup ;:172 te kwiaty są cudowne i długo kwitną i cieszą oczy w ogrodzie

Daysy cała przyjemność po mojej stronie :heja

Mati glicynia ma takie pąki i te pąki robią się coraz większe i dłuższe ,a później rozwijają się kwiaty ,moja glicynia jest fioletowa :)

Kasiu wygospodaruj nie będziesz żałowała ;:333

Aniu no to witaj w klubie ;:4 ;:306

Dzisiaj po południu było pięknie ,aż miło było powłóczyć się i poskubać co nieco w ogrodzie ,a jednocześnie porobić fotki młodych listków,już są !!! :tan
Co prawda nie wszystkie róże już obudziły się i chcą się rozwijać ,ale i tak jest już na co popatrzeć zobaczcie sami :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/U

I u mnie zakwitły ,wąchałam je leżąc na trawie ,uuuwielbiam fiołki ;:166

Obrazek

duecik niezapominajek z ubiorkiem ,lada moment będą kwiaty ;:224

Obrazek[/URL

mój M śmiał się że to tabliczkowa rabata ;:306

Obrazek

i jeszcze troszkę wiosny ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dobranoc ;:19
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No pięknie. Cudownie. ;:3
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20

Post »

Tolinko roze sliczne, zielone, brak sladow po zimie, to dobrze ;:138
U mnie nie wszystkie tak wygladaja. A tabliczki wazne, ja wczoraj delikanie odsuwalam ziemie, bo pamietalam, ze chyba cos tam powinno rosnac i byly malutkie hosty.
Czy masz roze Toom Wood?
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Te zawilce w pełni kwitnienia są zjawiskowe! Muszę poszukać tego swojego :wink: Wczoraj nie miałam czasu go oglądać. Róże się rozhulały i nie obrócimy się, a zaczną kwitnąć ;:173
Pigwowca wyćpiłam, rosną tam teraz liliowce ;:215
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Tolinko u Ciebie wiosna w pełni, nawet pigwowiec kwitnie ;:oj a moje jeszcze śpią, tylko liteczki puściły, maja pączuszki, ale takie maleńkie ;:131 . Roślinki dzisiaj będą sadzone ;:138 , zapowiadają na jutro deszcz i ochłodzenie, to nawet dobrze się składa, dobrze sie przyjmą ;:108 A te niebieskie oczka przeeepiękne ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tolinko róże zielone w listkach...Jak ja lubię tę początkową fazę. Wtedy liście są takie soczyście zielone, zdrowe i błyszczące :D
Teraz pozostaje nam tylko czekać na pierwsze pąki kwiatowe :)
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko nie mam tej róży ,a czemu pytasz? Wiesz to fakt ,że w tym roku nie ma śladów po zimie :D ale są też róże które sadzone jesienią ,wiosną nie dały oznak życia :( było sucho ,a róże lubią dużo pić nawet zimą wbrew pozorom.

Miłka poszukaj ciekawa jestem czy to ten sam ;:209

Daysy tak blisko mamy do siebie ,a taka różnica w kwitnieniu, widziałam u ciebie pigwowca rzeczywiście kwiatuszki ma malutkie,roślinki niech rosną i cieszą oczy ;:168

Dorotka tak masz rację ,to bardzo fajna pora ,wszystko zieloniutkie i zdrowe ,wiosna jest najpiękniejszą porą roku,jeszcze wszystkie szkodniki i choróbska śpią a roślinki wychylają listki do słonka i piją deszcz jest pięknie,cudownie jak napisała Marta ;:3
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Tolinko niestety szkodniki już się obudziły :evil: Wczoraj na Westerlandzie zobaczyłam pierwsze mszyce. Na razie ściągam ręcznie, ale to kwestia czasu jak będzie ich więcej.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to paskudy ;:124 trzeba będzie uzbroić się i walczyć z nimi żeby nam panienek nie niszczyły ;:163
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Eee! Coś mi zjadło tego zawilca! Nie nacieszyłam się nim! Za to znalazłam jeffersonie! Takie dziwadło dostałam od koleżanki i mi zakwitło w trzecim sezonie! ;:306
Róże u Ciebie szaleją! A u mnie te, które przyszły z flori... jakoś śpią, choć zielone, piękne. Chyba za długo leżały w chłodni ;:131
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłka te z wiosennego sadzenia u mnie też jeszcze myślą co wypuścić ;:306 ale pamietam że te wiosenne zawsze troszkę później startowały niż inne ;:108
Jak znajdę chwilkę do ci go wrzucę w kopertę :wink:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Tolinko mój kot Gaspar właśnie znalazł Twoją sadzoneczkę kocimiętki, no nie wiem czy przeżyje ;:224 , oczywiście kocimiętka :;230
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj przez chwilę myślałam że Gaspar ;:202 ;:306 pamiętam jak kot mojej córki naćpał się kocimiętką ale były ja...a :;230 ale przeżył ;:333 A o kocimiętkę się nie martw ona jest nie zniszczalna ,no przynajmniej u mnie ,więc masz niekończące się źródło jakby co :uszy
U mnie wiosna na dobre zagościła w ogrodzie ;:3 posadziłam dalie,zrobiłam porządek w warzywniaku i posiałam co nieco ,posadziłam dymkę i M posadził dwie sadzonki winogrona deserowego Arkadia (Reniu zgapiłam u Ciebie :oops: ) i już mi ślinka leci ;:173 cukinia w domu na szczęście przystopowała,czeka na wsadzenie do gruntu.Dzisiaj przyszła do mnie wieeeelka paka z roślinkami ,więc całe popołudnie biegałam po ogrodzie i sadziłam ,mój ogród wzbogacił się o kolejne piwonie w tym jedną drzewiastą ,bodziszki,płomyki,przywrotnik,sasanki,lilie,hortensje i jaśmin :tan Coraz więcej roślin kwitnie ,pąki na glicynii są ogromne,nie mogę się już doczekać pełnego kwitnienia ;:65 Swoje piękne ogromne kwiaty otwiera powoli magnolia Aleksandrina ;:167 kwitną brzoskwinie i wiśnia.Róże mają coraz większe i coraz więcej liści ,zaczynają ładnie wypełniać rabaty ;:333 a miedzy nimi pojawiają się bratki samosiejki :) Jest Cudnie ;:170 Uwielbiam ogród późnym popołudniem kiedy jest już podlany ,wszystko wtedy jest takie soczyście zielone,kolory kwiatów stają się takie wyraziste na tle mokrej kory i ten zapach ;:170 ciepłych promieni słońca ,które oddaje mokra ziemia.Nie zdążyłam zrobić zdjęć ale mam coś z przedwczoraj

Glicynia

Obrazek

Obrazek

tulipanki :)

Obrazek

i moja miniaturka ;:167

Obrazek

dobrej nocki ;:19
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Tulipanki mam te ! Są piękne. Z różami fajnie ale największe moje zdziwienie było omszycowana pastella ;:223 ;:202 brr... Naprawdę się naćpał !!! :;230
Ale zazdroszczę róży ;:138
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Glicynia to ogromne drzewo. U mnie jeszcze mała, nie bardzo mam na nią miejsce i zastanawiam się, czy nie przesadzę jej gdzieś, gdzie będzie miała więcej miejsca. Dużą ją masz? Już kwitła?
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”