Oj przez chwilę myślałam że Gaspar

pamiętam jak kot mojej córki naćpał się kocimiętką ale były ja...a

ale przeżył

A o kocimiętkę się nie martw ona jest nie zniszczalna ,no przynajmniej u mnie ,więc masz niekończące się źródło jakby co
U mnie wiosna na dobre zagościła w ogrodzie

posadziłam dalie,zrobiłam porządek w warzywniaku i posiałam co nieco ,posadziłam dymkę i M posadził dwie sadzonki winogrona deserowego Arkadia (Reniu zgapiłam u Ciebie

) i już mi ślinka leci

cukinia w domu na szczęście przystopowała,czeka na wsadzenie do gruntu.Dzisiaj przyszła do mnie wieeeelka paka z roślinkami ,więc całe popołudnie biegałam po ogrodzie i sadziłam ,mój ogród wzbogacił się o kolejne piwonie w tym jedną drzewiastą ,bodziszki,płomyki,przywrotnik,sasanki,lilie,hortensje i jaśmin

Coraz więcej roślin kwitnie ,pąki na glicynii są ogromne,nie mogę się już doczekać pełnego kwitnienia

Swoje piękne ogromne kwiaty otwiera powoli magnolia Aleksandrina

kwitną brzoskwinie i wiśnia.Róże mają coraz większe i coraz więcej liści ,zaczynają ładnie wypełniać rabaty

a miedzy nimi pojawiają się bratki samosiejki

Jest Cudnie

Uwielbiam ogród późnym popołudniem kiedy jest już podlany ,wszystko wtedy jest takie soczyście zielone,kolory kwiatów stają się takie wyraziste na tle mokrej kory i ten zapach

ciepłych promieni słońca ,które oddaje mokra ziemia.Nie zdążyłam zrobić zdjęć ale mam coś z przedwczoraj
Glicynia
tulipanki
i moja miniaturka
dobrej nocki