Pięknie Ci się hortensja przebarwiła, moje maleństwa w cieniu też się bardzo starają, ale jednak jeszcze parę lat muszę poczekać na taki efekt. I też uważam, ze powinnaś mieć większą działkę, żebyś mogła w pełni talent ogrodowy rozwinąć....w zasadzie to gmina powinna Ci przyznać taką za darmo (moze to pole po drugiej stronie drogi?) bo wywierasz wybitnie pozytywny wpływ na zagospodarowanie otoczenia
Ogródek Robaczka cz. 9
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 9
Ależ boski hamak Twój eM dostał! A znajdziecie czas, zeby z niego korzystać przy takim zapracowaniu?
Pięknie Ci się hortensja przebarwiła, moje maleństwa w cieniu też się bardzo starają, ale jednak jeszcze parę lat muszę poczekać na taki efekt. I też uważam, ze powinnaś mieć większą działkę, żebyś mogła w pełni talent ogrodowy rozwinąć....w zasadzie to gmina powinna Ci przyznać taką za darmo (moze to pole po drugiej stronie drogi?) bo wywierasz wybitnie pozytywny wpływ na zagospodarowanie otoczenia
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Kasiulka ,jak bym dostała taki hamaczek ,to też nie była bym obrażona
.Róże u Ciebie jeszcze w pięknych barwach .Ja też mam mini Eden ,do tej pory bez chorób i pięknie kwitnie .Duża Edenka ,tak samo .Mam ją 5 lat i nigdy nie chorowała .Obecnie cala w pąkach .Ogród Twój nadal piękny
jest co podziwiać

jest co podziwiać
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo fajny ten hamaczek, ładnie się wpisuje w krajobraz ogrodu. Mam nadzieję że wygodny a pogoda pozwoli cieszyć się nim jeszcze trochę.
pozdrawiam
pozdrawiam
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzień dobry!
Pisałam, pisałam i wszystko diabli wzięli
No to jeszcze raz....
Marysiu, Mini Eden obrasta parawan i jego delikatne kwiaty fajnie komponują się z ażurowym, metalowym wzorkiem na konstrukcji. Hortensje szybko rosną, więc na efekt nie trzeba długo czekać
Małgosiu, o ND napisałam, mam nadzieję, ze zakwitnie
Różyczki w pierwszym roku rzadko pokazują na co je stać, u mnie tez nie wszystkie są udane, ale rzadko trafiają na zdjęcia ;-))
Pastelka to żelazna róża, nawet jeśli czasem koślawa ;-)) Buziaki
Aniu, hamak przetestowany! Mozna wygodnie wypocząć i bujać w obłokach
Lukrecjo, dwie największe rabaty różane powstały jesienią, wiosną doszły byliny, więc test kopcowania dopiero przede mną ;-) Róże posadzone są na szerokich rabatach, w dużych grupach, a zdjęcia robione są z profilu, stąd może wrażenie, że są bardzo ciasno. Większość róż sadzilam w odstępach min. 50 cm zatem zgodnie z zaleceniami hodowców róż.
Mini Eden przypomina klasycznego Edena kształtem kwiatów, choć są mniej pełne i znacznie mniejsze. To mini climber
Pat, hamak kupiliśmy w Meksyku, ale z braku starodrzewu w ogrodzie wymyśliłam taki stelaż. Wprawdzie pocztą przyszło 6 desek i kilka śrubek bez instrukcji, więc M musiał zrobić sobie prezent sam z użyciem wyobraźni, ale dał radę
Działkę chętnie wymieniłabym na większą, choć raczej nie w bliskiej przyszłości...ale kto wie
Ewa, cieszę się, ze o Edenie i jego mini wersji masz takie same zdanie, świetne roze! Moje rosną dopiero od zeszłego roku, a i tak uważam je za najlepsze w moim ogrodzie
Dziękuję za przemiłe odwiedziny
April, hamak bardzo wygodny, w ogrodzie wygląda jakby był tu od zawsze ;-)
Miłego dnia
Pisałam, pisałam i wszystko diabli wzięli
No to jeszcze raz....
Marysiu, Mini Eden obrasta parawan i jego delikatne kwiaty fajnie komponują się z ażurowym, metalowym wzorkiem na konstrukcji. Hortensje szybko rosną, więc na efekt nie trzeba długo czekać
Małgosiu, o ND napisałam, mam nadzieję, ze zakwitnie
Pastelka to żelazna róża, nawet jeśli czasem koślawa ;-)) Buziaki
Aniu, hamak przetestowany! Mozna wygodnie wypocząć i bujać w obłokach
Lukrecjo, dwie największe rabaty różane powstały jesienią, wiosną doszły byliny, więc test kopcowania dopiero przede mną ;-) Róże posadzone są na szerokich rabatach, w dużych grupach, a zdjęcia robione są z profilu, stąd może wrażenie, że są bardzo ciasno. Większość róż sadzilam w odstępach min. 50 cm zatem zgodnie z zaleceniami hodowców róż.
Mini Eden przypomina klasycznego Edena kształtem kwiatów, choć są mniej pełne i znacznie mniejsze. To mini climber
Pat, hamak kupiliśmy w Meksyku, ale z braku starodrzewu w ogrodzie wymyśliłam taki stelaż. Wprawdzie pocztą przyszło 6 desek i kilka śrubek bez instrukcji, więc M musiał zrobić sobie prezent sam z użyciem wyobraźni, ale dał radę
Działkę chętnie wymieniłabym na większą, choć raczej nie w bliskiej przyszłości...ale kto wie
Ewa, cieszę się, ze o Edenie i jego mini wersji masz takie same zdanie, świetne roze! Moje rosną dopiero od zeszłego roku, a i tak uważam je za najlepsze w moim ogrodzie
April, hamak bardzo wygodny, w ogrodzie wygląda jakby był tu od zawsze ;-)
Miłego dnia
jej ale hamak
jejku róże to masz Kasiu boskie

jejku róże to masz Kasiu boskie
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, codziennie oglądam ten raj u Ciebie i za każdym razem jestem czymś mile zaskoczona
Taka ilośc roślin powoduje, że ogród każdego dnia wygląda inaczej. Dodatki i kompozycje to cudowny wyraz charakteru Twojego ogrodu. Hamak świetny
Mój w prezencie urodiznowym otrzyma łóżko drewniane ogrodowe. Nie ma to jak miłe męskie prezenty 
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,hamak pierwsza klasa,pieknie wkomponował się w ogród.Mój kolos stoi na tarasie.Róze u ciebie nieprzerwanie kwitną,bajeczne wszystko.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Kasiu
bardzo mi się podobają Twoje krzaczki Pastelli.
na razie mam taką jedną posadzoną na rabacie i też widzę, że długo utrzymuje kwiaty.
Hamaczek
, teraz tylko musisz znaleźć czas, by móc się na nim wylegiwać.

na razie mam taką jedną posadzoną na rabacie i też widzę, że długo utrzymuje kwiaty.
Hamaczek
Kasiu, deszczowe dzień dobry
Twój piękny ogród zyskał kolejną ozdobę - rewelacyjny akcent, no i przede wszystkim kolejne miejsce do wypoczynku
Sama zastanawiałam się jakiś czas temu nad podobnym, ale zrezygnowałam ze względu na konieczność przestawiania podczas koszenia. Może niepotrzebnie?
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Twój piękny ogród zyskał kolejną ozdobę - rewelacyjny akcent, no i przede wszystkim kolejne miejsce do wypoczynku
Sama zastanawiałam się jakiś czas temu nad podobnym, ale zrezygnowałam ze względu na konieczność przestawiania podczas koszenia. Może niepotrzebnie?
Pozdrawiam Cię serdecznie!
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Stęskniłam się za Twoim różanym rajem
Cudowne widoki
Wodzę wzrokiem w te i z powrotem i nie mogę się nadziwić jaki bajeczny ogród stworzyłaś w tak krótkim czasie
Buziaki!!
ps. Hamak
Czy widziałaś gdzieś podobne bez stelaża?
Wodzę wzrokiem w te i z powrotem i nie mogę się nadziwić jaki bajeczny ogród stworzyłaś w tak krótkim czasie
Buziaki!!
ps. Hamak
marzenia się spełniają! Dana
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kasiu
, jesteś wspaniała. No i przepraszam za takie ignoranckie podejście do zielonej różyczki
. Nie doczytałam jej opisu
. Aż takim koneserem nie jestem. Róża ta pozostanie dla mnie rarytasem oglądanym u Ciebie. Moje surowe warunki nie dla takiego cukiereczka. Połączenie jej z hortensją to oczywiście byłby mezalians.
Mierzę w szpaler hortensji i myślę czym je z przodu podsadzić. Musze jednak najpierw posadzić hortensje a dopiero potem będę się martwić o resztę.
Hamak super sprawa
, no a jak jeszcze możecie się na nim bujać oboje to już w ogóle
. U mnie z hamaka korzysta tylko syn, bo powiesiliśmy go na drzewach. O ile jedno to leciwa sosna, to drugie - wiotka sosenka.
Mierzę w szpaler hortensji i myślę czym je z przodu podsadzić. Musze jednak najpierw posadzić hortensje a dopiero potem będę się martwić o resztę.
Hamak super sprawa
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Hamaczek super sprawa, zwłaszcza kiedy trzeba odpocząć po ciężkiej pracy.
Wymiana działki może stać się bliska, zwłaszcza, jeśli apetyt na większą ilość roślin się objawi.
A bywa, że i życie człowieka przymusi.
Jak to mówią..........nigdy nie mów nigdy......
Wymiana działki może stać się bliska, zwłaszcza, jeśli apetyt na większą ilość roślin się objawi.
A bywa, że i życie człowieka przymusi.
Jak to mówią..........nigdy nie mów nigdy......
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ładny zwarty krzaczek obsypany kwiatami.
Jak długo utrzymuje kwiaty Mini Edenka?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja nie powinnam wchodzić do niektórych ogrodów.
Tylko człowiek się choroby nabawi.
Hamak super
Tylko człowiek się choroby nabawi.
Hamak super
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Najlepszego dla M
prezent dostal pierwsza klasa
U Ciebie jakby czas sie zatrzymal, kwitnie i kwitnie i kwitnie. Ja w tym roku jakos tak po macoszemu podchodze do MINI ale Jakis Taki ten sezon dupny jest u mnie. Jak nie pada na okraglo i zimno, to susza straszna - rozyce po tych pierwszych deszczach mi choruja strasznie i wygladaja obrzydliwie. Pierwszy raz mam Taki chorobowy rok - no i ten przedziorek ktory dal mi w tym roku popalic, tez okropienstwo.
U Ciebie jakby czas sie zatrzymal, kwitnie i kwitnie i kwitnie. Ja w tym roku jakos tak po macoszemu podchodze do MINI ale Jakis Taki ten sezon dupny jest u mnie. Jak nie pada na okraglo i zimno, to susza straszna - rozyce po tych pierwszych deszczach mi choruja strasznie i wygladaja obrzydliwie. Pierwszy raz mam Taki chorobowy rok - no i ten przedziorek ktory dal mi w tym roku popalic, tez okropienstwo.