Ogród Biedronki 641 2013r.
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
Z Twoich przekazów mam tylko dwa kielichowiec i perukowiec i musi wystarczyć,pozdrawiam

- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu nigdy bym w to nie uwierzyła, ktoś kto kocha przyrodę nie może być złym człowiekiem.
A granatowca masz w gruncie?
A granatowca masz w gruncie?
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Sławku dziękuję. Przez Ciebie podanych jeszcze się nie dorobiłam. Jeśli są takowe, bo z tego co się zorientowałam jesteś troszkę żartownisiem.
Martuniu to już coś masz. Inne może u Ciebie też zagoszczą. Zresztą nie można mieć wszystkiego.
Aniu dziękuję. To była mała podpucha z mojej strony.
Aniu granatowiec rośnie w doniczce. W tym roku miał 7 kwiatów, ale zdjęcie zrobiłam po nie czasie. Granatu nie skosztowałam, bo kwiaty szybko opadły. Jak mu liście pospadają przenoszę go do piwnicy, a na wiosnę na dwór. No właśnie muszę do niego zaglądnąć.
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Przejrzałam dziś cały wątek, śliczny ogród, masz bardzo ciekawe roślinki , a nawet te pospolite (choć dla mnie takie nie istnieją, może powinnam powiedzieć popularne) są w pięknych aranżacjach. Kolekcja bruner
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Alu ja też mam Judaszowca ,ale nie tak dużego jak Twój .
Piękne drzewa
Dobrej nocki
Pozdrawiam Alicja
- Biedronka641

Witam w sobotnie popołudnie. Nadal zimno, ale pokazało się
Basiu-fiskomp witam bliską sąsiadkę. Miło,że wpadłaś . W wolnej chwili zapraszam ponownie. Ja też odwiedzę Twój wątek. Po tytule już widzę,że mi też się u Ciebie spodoba.
Masz ogród?
Alu fajnie,że i ty masz judaszowca. Mój to też jeszcze malutki, bo to nabytek wiosenny z tamtego roku.
Choć opatulony boję się o niego.
Dziś fotki kwiatów doniczkowych.

Basiu-fiskomp witam bliską sąsiadkę. Miło,że wpadłaś . W wolnej chwili zapraszam ponownie. Ja też odwiedzę Twój wątek. Po tytule już widzę,że mi też się u Ciebie spodoba.
Masz ogród?
Alu fajnie,że i ty masz judaszowca. Mój to też jeszcze malutki, bo to nabytek wiosenny z tamtego roku.
Choć opatulony boję się o niego.
Dziś fotki kwiatów doniczkowych.

ALU b.. ładne doniczkowe A jak nazywa się z żółtym kwiatem to cebulowe ???????? 
- Biedronka641

Marysiu obydwie są cebulowe u mnie rosną w doniczkach na tarasie. Na zimę wnoszę do domu.
Pierwsza to crinum powelli Alba.
A ta o któRa pytałaś to ismena żółta '' Sulphur Queen'' zwana potocznie błonczatką. Krótko kwitnie,ale warta posadzenia. Mam jeszcze ją w kolorze białym.
Kwitła tak

Skoro mowa o doniczkowych to jeszcze pokażę tuberozę pachnącą wanilią.

A za tuberozą w doniczce rośnie kolejna cebula Amarcrinum . Niestety jak kwitła nie zrobiłam zdjęcia. Kwitła na różowo.
Pierwsza to crinum powelli Alba.
A ta o któRa pytałaś to ismena żółta '' Sulphur Queen'' zwana potocznie błonczatką. Krótko kwitnie,ale warta posadzenia. Mam jeszcze ją w kolorze białym.
Kwitła tak

Skoro mowa o doniczkowych to jeszcze pokażę tuberozę pachnącą wanilią.

A za tuberozą w doniczce rośnie kolejna cebula Amarcrinum . Niestety jak kwitła nie zrobiłam zdjęcia. Kwitła na różowo.
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Widzę, że swoją Ismenę 'Sulphur Queen' też uprawiasz w doniczce.
- Biedronka641

Lidziu dużo cebulowych, które nie zimują w ogrodzie i trzeba je na zimę wykopywać uprawiam w doniczkach.
Jest mi łatwiej doniczkę przenieść do domu niż co roku je wsadzać i wykopywać z ziemi. Przy tym jeszcze ich nie kaleczę, co mi się zdarzało.
Jest mi łatwiej doniczkę przenieść do domu niż co roku je wsadzać i wykopywać z ziemi. Przy tym jeszcze ich nie kaleczę, co mi się zdarzało.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Moja ismena w gruncie rośnie lepiej niż w doniczce, ale tuberoza w zeszłym roku nie zakwita, teraz posadzę tak jak Ty do donicy. 
- slila1

Robię dokładnie tak samo jak Ty, tylko z tą różnicą, że muszę te doniczki przytachać z działki do piwnicy w bloku.
Czy tuberoza kwitnie Ci co roku? Ja kupiłam kiedyś dawno temu w Florexpolu, ale kwitła tylko w pierwszym roku, potem cebula rozpadła się na mniejsze cebulki i nie udało mi się doprowadzić do ponownego kwitnienia.
Czy tuberoza kwitnie Ci co roku? Ja kupiłam kiedyś dawno temu w Florexpolu, ale kwitła tylko w pierwszym roku, potem cebula rozpadła się na mniejsze cebulki i nie udało mi się doprowadzić do ponownego kwitnienia.
- Biedronka641

Iga tuberoza ma to do siebie,że jak zakwitnie to ta cebulka już ponownie nie zakwita, ale namnażają się przybyszowe na których kwitnienie trzeba troszkę poczekać.
Lidziu tak jak odpisałam Idze już znasz odpowiedz. Zakwitła Ci i ta cebulka już Ci nigdy nie zakwitnie ponownie.
Jednak powsadzaj wiosną przybyszowe , małe cebulki urosną, ale na ich kwitnienie musisz jeszcze poczekać. Dla tego zapachu warto ją sadzić i oczekiwać jej kwitnienia.
Lidziu tak jak odpisałam Idze już znasz odpowiedz. Zakwitła Ci i ta cebulka już Ci nigdy nie zakwitnie ponownie.
Jednak powsadzaj wiosną przybyszowe , małe cebulki urosną, ale na ich kwitnienie musisz jeszcze poczekać. Dla tego zapachu warto ją sadzić i oczekiwać jej kwitnienia.
- slila1

Dziękuję Alu za wyjaśnienie.
- Biedronka641