Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Ja miałam malować raz jeszcze dwie donice i płotek za wiatą, ale nagła niedyspozycja mnie dopadła i lipa :wink: Od jutra biorę się za pracę. W tygodniu sprawię sobie szpadelek do darni i lecę z nową rabatą :heja To będzie jedynie zdzieranie darni i nadanie kształtu, ale zawsze to krok naprzód. Może wyrówna się trochę ziemie na niej. Zobaczymy :)
Wy z PanemM, to niezmordowani jesteście :lol: Do końca sezonu, to jeszcze z 10 rabatek przerobicie ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, dość odpoczynku było zimą - teraz trzeba działać :) Którą nową rabatę będziesz obrabiać?
Jolu, wiem obiecuję zajrzeć ;:196
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Chce się zabrać za tą, na której posadziłam migdałka. Obciacham ja naokoło, żeby zobaczyć planowany kształt, no a potem biorę się za darń. Zamierzam zrobić też obrzeże i w miarę możliwości równać ziemię. Zobaczymy ile uda się zrobić w tym sezonie.
A propos migdałka...obawiam się, że posadziłam go w złym miejscu. W sezonie będzie osłonięty, ale zimą może tam mieć "przeciągi" :roll: Chyba będę musiała go jakoś okrywać.
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Aga Wasza kaskada przy wodnym oczku to jeden z ciekawszych elementow w ogrodzie, dla mnie BOMBA ;:215
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Aguś, dzięki za ławeczkę! Wybiorę jej takie miejsce w ogrodzie, żeby nie padła z żalu, ze z Twojego raju wylądowała w moich krzaczorach :)
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, przepięknie już u Ciebie, wszystko na tip top. Zakupami się pochwalę, wstawię zdjęcia tych, które przywiozłam sama w samochodzie, a we wtorek pokażę większe egzemplarze. Idę cykać wobec tego.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguś tempo mam jak "B ł y s k a w i c a" 3 godz- 3 posadzone krzewy. Ledwo je na taczkę pakuję i wiozę na miejsce docelowe. I tak myślę, że te Kasine z jesieni też tam przesadzę i będę mieć rząd 8 żylistków. Sadzę podobne jak Ty miałaś posadzone, na końcu działki. Chciałabym móc za 6 lat powiedzieć o tym końcu jak Ty teraz na to miejsce mówiłaś "rabata wstydu". Jednak z całą pewnością tak nie powiem. Będzie to moja rabata dumy i niech sąsiedzi sobie zaglądają przez nią do siedliska. Pewnie ławeczkę tam postawię kiedyś, jak będzie płot, i będę wspominać darczyńców i fundatorów tego miejsca :wit
x-ag-a
---

Post »

Marzenko, tempo masz prawidłowe, jak na filigranową młodą dziewczynę, która sama bez pomocy musi sobie poradzić z dużymi krzaczorami.
Gwoli wyjaśnienia - chociaż na pewno już o tym pisałam - nie dlatego że rosły tam żylistki i pieciorniki nazywałam swoją rabatę wstydu tym określeniem... po prostu wypadł mi ogromny oliwnik, który za to puścił korzenie podziemne, co teraz trzeba było wykarczować, żylistki z pięciornikami zaczęły dziwnie kontrastować z nieporządnie posadzonymi iglastymi i wrażenie bałaganu zaczęło mnie mocno uwierać. Żylistki cudownie kwitną, pamiętaj tylko by ciąć je po kwitnieniu. Pięciorniki w kolorze żółtym mogą dodać energii jakiemuś smutniejszemu miejscu. Słowem, powinnaś dzięki tym krzewom mieć choć trochę zadowolenia.
Bogna, super - czekam zatem na fotki pięknych roślin!
Pat, jestem pewna że ławeczka po odnowieniu będzie Ci służyć latami :)
Januszu, dzięki za słowa uznania pod adresem kaskady... mamy z nią kłopot - woda przesiąka bokiem, co koniecznie trzeba uszczelnić.
Małgosiu, już rozumiem... ja migdałka nie okrywałam, bo rósł w otulinie świerka i pęcherzchnic, ale u siebie możesz to robić przez pierwsze dwa lata... po szoku przesadzeniowym powinien potem radzić sobie sam... czy pączki nie ucierpiały podczas przeprowadzki?

Dokończyliśmy po południu korowanie dużej rabaty i rozsypywanie nawozu na trawniku... mamy jeszcze do wywiezienia 6 ogromnych worów po wertykulacji, koszeniu i grabieniu... Jutro nawozy do iglaków, liściaków i róż...
Na przyszły weekend zostanie renowacja mebli oraz odkurzanie oczka wodnego i uszczelnianie kaskady... Ech, może już za chwilę odpoczniemy... pogoda dziś cudowna ;:167
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

aguniada pisze:...Januszu, dzięki za słowa uznania pod adresem kaskady... mamy z nią kłopot - woda przesiąka bokiem, co koniecznie trzeba uszczelnić. ...
Jak jest woda to nie jest to takie proste, czesto znajdzie sobie ujscie nie tam gdzie trzeba :|
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aguś, chyba pączki nie ucierpiały. Złamało się kilka cienkich gałązek, ale ogólnie nic się nie stało drzewku. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Będzie miał z jednej strony bez, z drugiej świerk i modrzew. Jednak zimą faktycznie przez pierwsze lata będę go okrywać.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Aguniu :wit
Jeden ze skutków rewolucji, chyba nie do końca przewidziany (...?????) jest taki, że
od dzisiaj PanM ma konkurencję w postaci PanaN ;:202
Z całego serca gratuluję! Efekt wspaniały!
Jak dla mnie - nic nie musi zakwitnąć, żebym i tak była zachwycona. Ogrodem, waszą wspólną pracą i doskonałą organizacją.

Pozdrawiam, pogrążona w pracy ;:222 (niestety umysłowej)
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Najwięcej zdjęć ma główny bohater! Wszystko tak posadzone, wykończone jakby nikt nic nie kopał w tym ogrodzie. Podziwiam bo pracy było dużo. Teraz tylko -- Darz ogród!
czyli, żeby się wszystko ładnie przyjęło ;:138
x-ag-a
---

Post »

Marysiu, niech się spełnią Twoje słowa!
Lisico, zainspirowaliśmy Twojego PanaN (mój to właściwie Pan D., a określenie pochodzi od tego, że my ogólnie na naszych partnerów mówimy 'mój M.')? To miło i z korzyścią dla Ciebie :)
Pracy było ogromnie dużo, ale wykonane 80% całości - to dla mnie bardzo zadowalający postęp.
Pracujesz teraz, biedna Lisico??
Nutko, czyli migdałek powinien zakwitnąć o czasie - trzymam za niego kciuki! (zbolałe :? ).
Januszu, no niestety, zwykle oczko wodne przysparza pracy, ale jest takie przyjemne i wdzięczne dla właściciela ;:173

Powiem Wam, że się dzisiaj tak spracowałam (i w ogóle przez cały weekend), że nie czuję nic poza bólem... kręgosłupa, dłoni, paznokci, nóg, wszystkiego... ale jak boli to znaczy że człowiek żyje! czyż nie? ;:173 Jutro będzie lepiej... szkoda że w fabryce :roll:
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Agnieszko cudowny ten nutkaj po rozpoakowaniu,nie przypuszczałam ,że ,aż tak szeroki on będzie ,nabrałam ochoty na niego ,już mi się pomysły w głowie roją,gdzie bym go mogła ulokować :) .Masę pracy wykonaliście w ten weekend ,podziwiać ,podziwiać,podziwiać... ;:196
x-ag-a
---

Post »

Oluniu, cieszę się, że Ci się podoba nasze drzewo... może pomyśl o nutkaju w kontekście urządzania klombu na froncie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”