Nie było optymalnych warunków jeszczepomidormen pisze:Po prawie miesiącu w ziemi mój bób w końcu zdecydował się i pokazał nad ziemią.
 u mnie bób wysiany 22 marca od 2 dni jest już na powierzchni.
 u mnie bób wysiany 22 marca od 2 dni jest już na powierzchni.Nie było optymalnych warunków jeszczepomidormen pisze:Po prawie miesiącu w ziemi mój bób w końcu zdecydował się i pokazał nad ziemią.

Juz tu pisałam że dobrze jest podkiełkowany posadzić i przykryć agrowłókniną , ja tak robię i jest dobrzeWaF90 pisze:Mój bób z rozsady niestety się połamał, tak jak ktoś już tutaj kiedyś pisał, że jak będzie długo w domu to będzie za chudy i się połamie. No nic, przynajmniej nauczyłem się czegoś a dzisiaj posiałem bób prosto do ziemi.

Pewnie tak jak pisze na opakowaniach. Na jednym moim bobie pisało 40x25 a na drugim 40x10 więc tak posadziłem. Zobaczymy co wyrośniemarcin10312 pisze:W jakich odstępach sadzicie bób?

i też siałem 20marca
  i też siałem 20marca 

DziękujeWaF90 pisze:Coś pięknego, gratulacje
Ile tego zasadziłaś? Jaka odmiana?
 tu na tym kawałku jest 50 kg bachusa
 tu na tym kawałku jest 50 kg bachusanie to po pszenicy była w tamtym roku troszke żle po orali i zostałoD3flo pisze:O ja cię!!! Jaki cudny! A ziemie masz wymieszaną ze słomą, czy to obornik? Co było przedonem na tym stanowisku?