Dzień dobry kochani !
Jestem jestem, zaginiona w akcji, a raczej w papierach, ale znalazłam chwilkę.
Majeczko - też kupiłam bratki na balkonik, zobaczyłam u ciebie i nie mogłam się powstrzymać
Wioluś - cebulowe powschodziły ładnie, tylko ciekawe czy czasem wszystkie nie będą żółte
Agatko - koszyki trzymają w kupie to perfekcyjnie wyglądają, pewno bez nich to by był kogel-mogiel
Jureczku - no popatrz, tata nie miał spadochronu, to ja powinnam go wyposażyć w odpowiednią odzież ochronną na wejściu na działkę
Kasiu- posadzone bylinki wygrzewają się jak na razie na balkoniku ku ogromnej uciesze mojego pieska który z regularmością szwajcarskiego zegarka wtyka nos w doniczki. Ptaszek na drzewie
Jadziu - pomocników to mam dużo, na szczęście rodzinnka chętna do pomocy, a Kropka to pierwsza do pracy działkowych - wszędzie wtyknie nosa i nawet jak sadziłam cebulowe to mi dała nogę z tulipankiem
Joluś - na działkę idę w czwartek bo do tego czasu mam inne zajęcia to pewnie już będzie coś do focenia
Tosiu - jak będzie coś do pokazania to pokażę na pewno
Iwonko - nareszcie mamy wiosnę i od razu humorki się ludziom poprawiły, a ogrodnikom to już do szczęścia niczego nie brakuje
Iwonko Heliofitko - no kochana chyba okularków potrzeba co? Nie wiedziałam że tata jest podobny do pieska, mama się zmartwi
Tesiu - skakałam jak głupia jak zobaczyłam te cebulowe aż się na mnie głupio pies patrzył
Justyś - zdrowie M. - bez komentarza
Aniu - zaraz zaraz
Grażynko - a weekend minął na sprzątaniu i grzebaniu paluszkiem w domowych kwiatkach
Jolu April - mnie dopiero zacznie wszystko boleć od czwartku
Iwonko Ikad - forumowicze to czerpią satysfakcję ze stopnia bólu w mięśniach

u mnie jeszcze dwa drzewa do podcięcia ale do tego potrzebujemy piły mechanicznej czyli akcja będzie w weekend majowy.
Kasia - no już się znalazłam
Beatko - oby wiosenka się nam zrekompensowała to długie czekanie
Aguś - u mnie na działeczce na razie pobojowisko

ciąg dalszy akcji sprzątanie i porządkowanie terenu
Agusiu - zaraz coś się znajdzie