Aniu anym dziękuję ... jak w raju... powiadasz ? To ze mnie w takim razie pewnie anielica ?
Aniu Lady-r - byłam u Ciebie i widziałam piękną niebieską hortensję. Musisz dbać o to żeby cały czas miała mocno zakwaszoną ziemię. Nie ma chyba typowo niebieskiej hortensji - różowe posadzone w bardzo zakwaszonej ziemi zmieniają kolor na niebieski. To strasznie mozolne przy mało kwaśnej ziemi. Ja swoim co roku na wiosnę sypię siarczan amonu a tej wiosny podsypałam kilka krzaków ałunem. Widzę na niektórych kwiatach lekkie zniebieszczenie ale nie wiem czy kiedykolwiek doczekam się tak mocnego odcienia niebieskiego.
Aniu anabuko dziękuję ci kochana . Pewnie jeszcze tydzień lub dwa trzeba poczekać na "kulminację hortensjową". Różowe szybciej się wybarwiają ale jeszcze nie wszystkie . Natomiast czerwone mają jeszcze mnóstwo zielonych lub na wpół wybarwionych pączków . Lilie jedne przekwitają inne dopiero w pączkach.
Fajnie ,że to dzieje się tak stopniowo bo dłużej mogę cieszyć oczy tak pięknymi widokami...
A ,że nie jestem samolubem to i dla Was coś przygotowałam....
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us