Róże Georginii ( Alicji) cz.III
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże Georginii ( Alicji) cz.III
Moniczko witaj dawno Cię nie było.Jarocin kupiony u Szmita latem 2011,czyli drugi sezon.Nie chorowała nigdy i nawet szkodniki jej nie jedzą.Jest bezproblemowa.Tam mam posadzone trzy krzaczki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Alu wiem ,że ją wykopywałam i albo poszła w dobre ręce ,albo gdzieś cicho siedzi .Ona miała specyficzne takie grube płatki i ten kolor .Dzisiaj też pożegnałam sie z piękną różą Kupferkonigin i będę na nią znów polować, bo ma piękne kwiaty
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ale kwiatów
Moje róże też mało wybarwione, Giardina jest prawie biała na niektórych pędach, The Shepherdes też zakwitła mi na biało
. Chyba, że to nie ona.

Moje róże też mało wybarwione, Giardina jest prawie biała na niektórych pędach, The Shepherdes też zakwitła mi na biało

- Georginia
Jadziu co się stało różyczce że musiałaś się z nią pożegnać.Jadziu nie wiemy jak ta moja się nazywa,czy wiemy
Aniu ja już zastanawiałam się czy może zły nawóz kupiłam.Najgorzej wyglądają jasno- różowe sa prawie białe.Zakwitły Gentle Hermione i The Shepherdess i są jednakowo blade.Dobrze że chociaż inaczej pachną i dlatego wiem że nie jest to jedna odmiana i nie pomylone.Może drugie kwitnienie będzie bardziej wybarwione.Podejrzewam że to nadmiar wody tak podziałał.Poza tym większość róż ma białe przebarwienia na starych liściach,młode już nie.Znalazłam w książce że to też od nadmiaru wody.Zastanawiam się czy nie dać oprysku magiczną siłą.Dostarczyć im porcję mikroelemetów,pewnie wszystko zostało wypłukane do komleksu glebowego przez wodę.

Aniu ja już zastanawiałam się czy może zły nawóz kupiłam.Najgorzej wyglądają jasno- różowe sa prawie białe.Zakwitły Gentle Hermione i The Shepherdess i są jednakowo blade.Dobrze że chociaż inaczej pachną i dlatego wiem że nie jest to jedna odmiana i nie pomylone.Może drugie kwitnienie będzie bardziej wybarwione.Podejrzewam że to nadmiar wody tak podziałał.Poza tym większość róż ma białe przebarwienia na starych liściach,młode już nie.Znalazłam w książce że to też od nadmiaru wody.Zastanawiam się czy nie dać oprysku magiczną siłą.Dostarczyć im porcję mikroelemetów,pewnie wszystko zostało wypłukane do komleksu glebowego przez wodę.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
No właśnie, u mnie bardzo źle wygląda Billet Doux, jej liście są coraz jaśniejsze, mają jakby poparzone obrzeża w dodatku. Tak myślę, że to brak odpowiedniego odżywienia, mam w planach oprysk Asahi.
- Georginia
Pashmina

Golden Celebration

Biedermeier

Gruss an Aachen

Aphrodite

Frau Karl Drushki

Claire R. i Amelia R.

Scepter d'Isle

Royal Jubilee

Wollerton Old Hall

Natasha Richardson

Robin Hood /poleciła ją mi Ewcia , bardzo mi się podoba/

Rhapsody in Blue

Assemblage des Beaute's /tylko dwa kwiatki już drugi raz/

-- So, 29 cze 2013, 21:59 --
Aniu szybciej będzie jak opryskasz a potem podlejesz magiczną siłą.Nawożenie dolistne ,to najszybsze podanie nawozu.Ja jutro wszystkie opryskam a te najbardziej potrzebujące jeszcze podleję.Im po prostu brakuje składników pokarmowych.
Dorosłe zielone liście z brązowymi , kruszącymi się brzegami to niedobór potasu i fosforu.Pospolita przypadłość na glebach słabych.

Golden Celebration

Biedermeier

Gruss an Aachen

Aphrodite

Frau Karl Drushki

Claire R. i Amelia R.

Scepter d'Isle

Royal Jubilee

Wollerton Old Hall

Natasha Richardson

Robin Hood /poleciła ją mi Ewcia , bardzo mi się podoba/

Rhapsody in Blue

Assemblage des Beaute's /tylko dwa kwiatki już drugi raz/

-- So, 29 cze 2013, 21:59 --
Aniu szybciej będzie jak opryskasz a potem podlejesz magiczną siłą.Nawożenie dolistne ,to najszybsze podanie nawozu.Ja jutro wszystkie opryskam a te najbardziej potrzebujące jeszcze podleję.Im po prostu brakuje składników pokarmowych.
Dorosłe zielone liście z brązowymi , kruszącymi się brzegami to niedobór potasu i fosforu.Pospolita przypadłość na glebach słabych.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
I ja musze swoje róże znowu zasilić nawozem. Przy nawożeniu dolistnym dziewczyny polecają, by dodać Bioseptu i w ten sposób wzmocnić dodatkowo roślinę 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Też uważam, że to z nadmiaru deszczy i zalegającej wody w gruncie.
Jak spryskasz magiczną siłą, to na pewno nabiorą rumieńców.
Róże masz prześliczne..... zaglądam i podziwiam.

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Alu
uwielbiam twój busz różany!
Perrenial wspaniale się rozrasta i jak widać nie marznie więc to dobra wiadomość! Posadziłam go przy tarasie i mam nadzieję, że szybko zarośnie kratkę
Szczególną uwagę zwróciłam na tą piękną galijkę Assemblage des Beaute's
stare róże są niezastąpione! 

uwielbiam twój busz różany!

Perrenial wspaniale się rozrasta i jak widać nie marznie więc to dobra wiadomość! Posadziłam go przy tarasie i mam nadzieję, że szybko zarośnie kratkę

Szczególną uwagę zwróciłam na tą piękną galijkę Assemblage des Beaute's

Ciekawe bardzo. W jakich dawkach na ile wody dodaje się ten lek?sweety pisze:I ja musze swoje róże znowu zasilić nawozem. Przy nawożeniu dolistnym dziewczyny polecają, by dodać Bioseptu i w ten sposób wzmocnić dodatkowo roślinę
Alu cudne róże. Szczególnie podoba mi się Old W.H. Scepter d'Isle i Natasha Richardson.
Uwielbiam taki busz

-
- 100p
- Od: 19 lut 2010, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
magiczną Siłę stosujecie dolistnie? Podlewanie, to za mało? Czy roztwór ten sam co do podlewania, czy słabszy? Boję się, że znowu coś źle robię...
Sorry, za tyle pytań w poniedziałkowy poranek
Sorry, za tyle pytań w poniedziałkowy poranek
Witaj, po prostu cudne róże, brak określenia by wyrazić ich piękno, gratuluję,
Ogród w budowie nieustającej ,pozdrawiam Krysia
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dodam jeszcze jedno zapytanie do pytań Ginii: Czy "magiczna siła" to nazwa, ktorej powinnam szukać czy roztwór, ktory mam sama stworzyć? Jeżeli to drugie, to z czego? Wiele osób pisze o mocy magicznej siły, ale nie wiem co to jest?
Alicjo, Jarocin u Ciebie pięknie i obficie zakwitł, ja mam go od niedawna i choć jest malutki i kwiatków posiada jeszcze niewiele, to barwa ich rzeczywiście przyciąga uwagę. Czekam, żeby był tak obsypany jak Twój. Fantastyczne zdjęcia, super róże
Alicjo, Jarocin u Ciebie pięknie i obficie zakwitł, ja mam go od niedawna i choć jest malutki i kwiatków posiada jeszcze niewiele, to barwa ich rzeczywiście przyciąga uwagę. Czekam, żeby był tak obsypany jak Twój. Fantastyczne zdjęcia, super róże

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Alu,
dzięki za słówko o Jarocinie
. Jak nie spotkam jej w handlu w ciągu sezonu, to zamówię ją sobie jesienią w R. Coraz bardziej kręci mnie, aby zrobić u siebie coś w rodzaju polskiej kolekcji ...
. Jest przecież tych "naszych" róż sporo. Niektóre z nich są i piękne i zdrowe!!!
Royal Jubilee ma śliczny kuleczkowaty kwiat, taki nietypowy, chyba wstydliwy ...
.
dzięki za słówko o Jarocinie

Royal Jubilee ma śliczny kuleczkowaty kwiat, taki nietypowy, chyba wstydliwy ...

- Georginia
Aniu jeśli dziewczyny tak robiły i nic złego sie nie stało to chyba można .Ja staram się nie łączyć śr. ochrony roślin ani nawozów za mało się na tym znam.Kiedyś połączyłam dwa środki i źle na tym wyszłam.
Majka czyli potwierdza to, że to ogólnie występująca obecnie doliegliwość naszych róż.
Ewuniu Perrenial dopiero drugi sezon.Zima nie była taka zła a jeszcze jesienią odwiązałam wszystkie pędy z kratki i położyłam na ziemi pod płotem.Potem przysypał śnieg i przeżyły bez szwanku.Zrobiłam tak ze wszystkimi pnącymi tej zimy.Teraz nie wiem czy mi się uda, bo wypuściły sporo nowych.Będzie ich dużo.
Nie wiem czemu Assemblage tylko ma dwa kwiatki ,w ubiegłym roku miała tak samo.Ale za to sporo młodych przyrostów.Może ona tak ma,pędy muszą być dojrzałe żeby zakwitły na nich kwiaty.Poczekamy do następnego sezonu.Ogrodnik naprawdę musi być cierpliwy
Agnieszko to moje nowe, pierwszy sezon.Naprawdę są śliczne i najważniejsze że zakwitły.
Co do zasilania nie wypowiadam się bo tego nie stosowałam.
Ginia,Ewa Chodzi o to że nawożenie dolistnie to najszybsze podanie nawozu roślinie.Można także podlać, weźmie sobie ale już wolniej.Dajemy dwie łyżeczki na 10 l wody.Do podlewania i tak samo do oprysku.Ewcia ,Magiczna Siła to nawóz interwencyjny do róż firmy SUBSTRAL.Jest w każdym sklepie i markecie ogrodniczym.Jest też dla innych roślin ,hortensji ,różaneczników itd.
Magiczna Siła

Sonkas dziękuje za uznanie . To miło jak ktoś docenia.
Moniczko ,Może nawet całą rabatkę z polskimi różami.Można dobrać kolorki.Ciekawa jestem czy Royal otworzy się do końca.Czy zostanie taką zamkniętą angielką.
Majka czyli potwierdza to, że to ogólnie występująca obecnie doliegliwość naszych róż.
Ewuniu Perrenial dopiero drugi sezon.Zima nie była taka zła a jeszcze jesienią odwiązałam wszystkie pędy z kratki i położyłam na ziemi pod płotem.Potem przysypał śnieg i przeżyły bez szwanku.Zrobiłam tak ze wszystkimi pnącymi tej zimy.Teraz nie wiem czy mi się uda, bo wypuściły sporo nowych.Będzie ich dużo.
Nie wiem czemu Assemblage tylko ma dwa kwiatki ,w ubiegłym roku miała tak samo.Ale za to sporo młodych przyrostów.Może ona tak ma,pędy muszą być dojrzałe żeby zakwitły na nich kwiaty.Poczekamy do następnego sezonu.Ogrodnik naprawdę musi być cierpliwy

Agnieszko to moje nowe, pierwszy sezon.Naprawdę są śliczne i najważniejsze że zakwitły.
Co do zasilania nie wypowiadam się bo tego nie stosowałam.
Ginia,Ewa Chodzi o to że nawożenie dolistnie to najszybsze podanie nawozu roślinie.Można także podlać, weźmie sobie ale już wolniej.Dajemy dwie łyżeczki na 10 l wody.Do podlewania i tak samo do oprysku.Ewcia ,Magiczna Siła to nawóz interwencyjny do róż firmy SUBSTRAL.Jest w każdym sklepie i markecie ogrodniczym.Jest też dla innych roślin ,hortensji ,różaneczników itd.
Magiczna Siła

Sonkas dziękuje za uznanie . To miło jak ktoś docenia.

Moniczko ,Może nawet całą rabatkę z polskimi różami.Można dobrać kolorki.Ciekawa jestem czy Royal otworzy się do końca.Czy zostanie taką zamkniętą angielką.