Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anulko przecudne są te chryzantemy. A na 1 zdjęciu, ta czerwona z ciemnym środkiem jest niesamowita.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anulko jak u Ciebie jest jeszcze kolorowo, piękną masz jeszcze jesień. Zazdroszczę Ci tych cudownych chryzantem. Kupowałaś sadzonki, czy to podarunek od innych "ogrodników"? Ja choruję zawsze na te rośliny, tylko nigdzie nie mogę znaleźć sadzonek, a te z 1 listopada nie dają rady przetrwać na moich Mazurach:(
żywopłot grabowy wygląda teraz super 8)
żywopłot grabowy wygląda teraz super 8)
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Krysiu-liscie z grabów zawsze obrywałam na wiosnę i była to straszna praca.Nie dosc ,ze fruwały po całym ogrodzie to jeszcze byłam pokłuta przez sztywne końce młodych pączków.Rózne metody stosowaliśmy-ręczne zrywanie
,szarpanie grabiami,uderzanie kijem i nic.Liscie trzymały sie dosc mocno.
Teraz nic nie robię.Zimą są doskonałym schronieniem dla ptaków tym bardziej ,że blisko mają jedzenie.Jak zaczynają wychodzic młode listki te stare liscie same odpadają a ,jak jest jeszcze wiatr to praktycznie w ciągu kilku dni sprawa jest załatwiona.
Teraz nic nie robię.Zimą są doskonałym schronieniem dla ptaków tym bardziej ,że blisko mają jedzenie.Jak zaczynają wychodzic młode listki te stare liscie same odpadają a ,jak jest jeszcze wiatr to praktycznie w ciągu kilku dni sprawa jest załatwiona.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
To właśnie zaleta grabu, że liście trzyma do wiosny, bo chroni rośliny w ogrodzie przed przemrożeniem, kiedy wieje silny mrożny wiatr. Ptaki mają się gdzie schować, nie tworzą się zaspy.A wiosną też można zagrabić liście.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękne te chryzantemy - co do zapachu to jest dosyć specyficzny ale za to ilość kawiatów powala z nóg 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Piękna jesień u Ciebie Aniu
U mnie już szaro-buro, nawet astry przywiędły po ostatnich przymrozkach.
Przepiękne masz chryzantemy, szczególnie ta ciemnoczerwona. A ten kącik przy żywopłocie z grabów to chyba pierwszy raz u Ciebie widzę?
Uroczy! Nie wiedziałam, że graby tak długo trzymaja liscie. I ładnie wyglądają 
Przepiękne masz chryzantemy, szczególnie ta ciemnoczerwona. A ten kącik przy żywopłocie z grabów to chyba pierwszy raz u Ciebie widzę?
- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Izo- kącik z grabów miałam pokazać wczesniej ,ale jakos zapomniałam
Latem jest swietnym miejscem do odpoczynku i nie widac nas z ulicy.Jak znajdę zdjęcia to wkleję
Bardzo lubię te graby.Mają tyle lat i tak swietnie się trzymają.Nic nie muszę przy nich robić oprócz przycinania.Czasami ma mszyce ,ale przestałam opryskiwać bo ''najazd'' tych małych włochatych stworzeń nie trwa długo.
Bardzo lubię te graby.Mają tyle lat i tak swietnie się trzymają.Nic nie muszę przy nich robić oprócz przycinania.Czasami ma mszyce ,ale przestałam opryskiwać bo ''najazd'' tych małych włochatych stworzeń nie trwa długo.
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Wiesz, Aniu , że ten kącik pod grabami zupelnie inaczej wyglądał ostatnim razem jak go widziałam
, a chryzantemki super Ci się rozrosły!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012