Kolejna róża też długo była nn ale też bardzo długo rośnie i wspaniale kwitnie każdego roku. Bardzo często nie powtarza kwitnienia ale nawet za to jedno będę ją zawsze chwalić. - Etiuda
Majkowy zielony dom i ..... cz. 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3
Kolejna róża w alfabecie. Skąd przybyła i dlaczego, ginie w mrokach niepamięci a dopiero dwa razy zaszczyciła mnie swoimi kwiatami, tylko dlaczego tak długo siedziała w ziemi z marnym patyczkiem nie mam pojęcia. Była nn i pomogła ją rozpoznać Henia-Dyskrecja Przedstawiam trochę kapryśną i tajemniczą różę - Eiffel Tower

Kolejna róża też długo była nn ale też bardzo długo rośnie i wspaniale kwitnie każdego roku. Bardzo często nie powtarza kwitnienia ale nawet za to jedno będę ją zawsze chwalić. - Etiuda
pierwsza zakwita zdjęcie z 31.05.
11.06. razem z Sympathie
15.06. doszła już do dachu

29.06. na dole też ciągle kwitnie
11.07.
30.07. ostatnie kwiatki jeszcze kwitną
-
Jadziu przyjeżdżaj nie tylko wąchać, zawsze mi bardzo miło jak mnie odwiedzasz.JAKUCH pisze:No Majka po nitce do kłębka. Będziesz mieć odwiedziny nowej Forumowiczki a ja podjadę w lecie wachać róże i nie tylko

Agatko a niby czemu miałabym się wystraszyć, goście zawsze mile widziani. Kto wie, może gdzie się trafiłyśmy.goferek pisze:No niezłe było śledztwo. Mam nadzieję, że się mnie Maja nie wystraszyłaś hehehe.
Ale widzisz jaki ten świat mały. Pewno się znamy chociażby z widzenia.

- goferek
- 500p
- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No jak dlaczego? Dopiero co się poznałyśmy i już obca baba się wypytuje gdzie mieszkasz :P
-
Jak obca baba przyjdzie to już nie będzie obca.
To tak już jest na forum, parę razy do siebie piszemy i od razu znajomość i odwiedziny. Jak będzie sezon to zobaczysz jakie spotkania będą. Teraz to nie ma jak się spotykać bo zimno i brzydko.

To tak już jest na forum, parę razy do siebie piszemy i od razu znajomość i odwiedziny. Jak będzie sezon to zobaczysz jakie spotkania będą. Teraz to nie ma jak się spotykać bo zimno i brzydko.

Maju gdy dzisiaj zobaczyła twoje zdjęcie Westerlanda to mam wrażenie że mój jest bardzo blady przy twoim chyba że to inne naświetlenie.Jestem bardzo ciekawa twoich Souvenirów jak już zakwitną , kiedyś czytałam u Ciebie że kupiłaś ich sporo i jeszcze masz zamiar coś dokupić więc będzie co podziwiać.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Masz rację Majka my też już nie jesteśmy obce
tylko sami swoi 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powiedz mi, czy Eiffel Tower jest bardzo różowa i podatna na pleśnienie kwiatu podczas deszczu? Mam podobną nn, której dotąd nie udało się zidentyfikować. Nie zawsze otwiera kwiat do końca. Za to ma piękne pąki 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Majeczko,
piękne różyczki na literkę 'E'

Zobacz jak ten czas szybko leci, niedawno o świętach rozprawiałyśmy, a tu już luty za pasem.
Wiosna tuż, tuż.

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju, twoja Etiuda jest zachwycająca
Ciągle nie mogę skompletować mojej listy pnących róż, ale niestety różowe mi tam w żaden sposób nie pasują

Ciągle nie mogę skompletować mojej listy pnących róż, ale niestety różowe mi tam w żaden sposób nie pasują

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Maju,
sorki, dopiero zajrzałam... Ballerina jak najbardziej będzie pasować
uwielbiam ją, właśnie tak rośnie na boki pieknie się przewieszając. Jest bardziej szersza niż wyższa. W zasadzie wszystkie trzy Ballerina, Mozart i Robin Hood mają identyczny pokrój, tylko różnią się kolorem. Zatem twój wybór w jakiej tonacji chciałabyś mieć różę. ;) Chodunowie je mają.
Masz ogromną Etiudę! Cudo!
Bardzo ją lubię, bo rośnie szybko i długo kwitnie!
sorki, dopiero zajrzałam... Ballerina jak najbardziej będzie pasować

Masz ogromną Etiudę! Cudo!

Bardzo ją lubię, bo rośnie szybko i długo kwitnie!

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Maja ma wszystko ogromne
Jak te wszystkie Souveniry sie rozrosnal, to juz sobie wyobrazam jaka rozana dzungla bedzie 

Maju, coraz częściej - oglądając Twoje zdjęcia - mam wrażenie, że mogę zwiedzać ogród w niepowtarzalnym angielskim stylu... brakuje jeszcze, żeby Twoje gigantyczne róże wspięły się na szczyt domu 
jest pięknie!

jest pięknie!
-
Witam w troszkę słoneczny dzień.
Jak zaświeci słoneczko to od razu robi się weselej i raźniej.
Danusiu to tylko takie zdjęcie jak było pochmurno. Na więcej zdjęć musisz poczekać jak dojdę do literki 'W', dzisiaj pokażę zdjęcie gdzie są kwiatki we wszystkich chyba kolorach jakie występują na Westerlandzie.

Souvenirów już mam dużo posadzone a jeszcze wiosną przybędzie ich dość sporo więc mam nadzieję że pokażą na co je stać, przynajmniej po jednym kwiatuszku. A co będzie dalej to czas pokaże.
Jadziu masz rację, tacy śląscy sami swoi.
Ewuniu 'majowa' to najprawdopodobniej masz Eiffel Tower bo ona tak ma. Pokażę więcej jej zdjęć.

Poprzednio były pąki a teraz kwiat w ostatniej fazie rozkwitu, nigdy bardziej się nie rozwinął.
Majeczko czas bardzo szybko leci, za niedługo luty a potem to już wiosna.
Dorotko Etiuda jest powalająca i mam nadzieję że w tym roku będzie jeszcze obficiej kwitła. Skoro róż Ci nie pasuje to jakie kolory
Ewuniu nic się nie stał, ciągle coś kombinuję i zmieniam i każdego dnia inne koncepcja, ale z tą propozycją już wytrwam do końca. W tym kącie dopóki nie świeci tam słońce jest dość ciemno a jak zaświeci to grzeje dość mocno przez kilka godzin, centralnie od południa aż do późnego popołudnia jak słońce zaczyna chować się za chlewnię. Jak są upały to ciężko tam wytrzymać. Myślę że powinna być taka której ostre słońce nie będzie przeszkadzać a jednocześnie kwiatki nie wyblakną. W R. już oglądałam tylko nie wiem czy jeszcze jakieś są.
Etiuda to moja duma, podobnie jak Flammentanz.
Juleczko jak po urodzinkach, doszłaś już do siebie.
No ba, ogromne hektary to i ogromne róże. Właśnie na taką dżunglę czekam, a niektóre Souveniry to prawdziwe olbrzymy.
Aguniu na wrażenie angielskiego ogrodu to jeszcze trzeba poczekać, teraz co najwyżej jest tylko ogródek.
Planuję róże na daszkach z ganków, na dachu króluję winobluszcz i milin.

Jak zaświeci słoneczko to od razu robi się weselej i raźniej.

Danusiu to tylko takie zdjęcie jak było pochmurno. Na więcej zdjęć musisz poczekać jak dojdę do literki 'W', dzisiaj pokażę zdjęcie gdzie są kwiatki we wszystkich chyba kolorach jakie występują na Westerlandzie.
Souvenirów już mam dużo posadzone a jeszcze wiosną przybędzie ich dość sporo więc mam nadzieję że pokażą na co je stać, przynajmniej po jednym kwiatuszku. A co będzie dalej to czas pokaże.

Jadziu masz rację, tacy śląscy sami swoi.

Ewuniu 'majowa' to najprawdopodobniej masz Eiffel Tower bo ona tak ma. Pokażę więcej jej zdjęć.
Poprzednio były pąki a teraz kwiat w ostatniej fazie rozkwitu, nigdy bardziej się nie rozwinął.

Majeczko czas bardzo szybko leci, za niedługo luty a potem to już wiosna.

Dorotko Etiuda jest powalająca i mam nadzieję że w tym roku będzie jeszcze obficiej kwitła. Skoro róż Ci nie pasuje to jakie kolory

Ewuniu nic się nie stał, ciągle coś kombinuję i zmieniam i każdego dnia inne koncepcja, ale z tą propozycją już wytrwam do końca. W tym kącie dopóki nie świeci tam słońce jest dość ciemno a jak zaświeci to grzeje dość mocno przez kilka godzin, centralnie od południa aż do późnego popołudnia jak słońce zaczyna chować się za chlewnię. Jak są upały to ciężko tam wytrzymać. Myślę że powinna być taka której ostre słońce nie będzie przeszkadzać a jednocześnie kwiatki nie wyblakną. W R. już oglądałam tylko nie wiem czy jeszcze jakieś są.

Etiuda to moja duma, podobnie jak Flammentanz.

Juleczko jak po urodzinkach, doszłaś już do siebie.

No ba, ogromne hektary to i ogromne róże. Właśnie na taką dżunglę czekam, a niektóre Souveniry to prawdziwe olbrzymy.

Aguniu na wrażenie angielskiego ogrodu to jeszcze trzeba poczekać, teraz co najwyżej jest tylko ogródek.

Planuję róże na daszkach z ganków, na dachu króluję winobluszcz i milin.

O ja pierwsze 6lat życia też mieszkałem na wirku w familoku przy stacji lpg na 1 maja
a za nim w bloku mam babcię patrzy prosto na plaze
a co do tej szkółki nie u Mercika tylko po przeciwnej stronie nigdy nie byłem... jest tam coś ciekawego?? 

-
Adrian w tym bloku, jeżeli dobrze myślę, mieszka moja znajoma, patrzy z kuchni prosto na BP i na Plazę.
W tej szkółce on sam rozmnaża i sprzedaje wrzosy i inne wrzosowate, iglaki wszelkiej maści. Jak byłam w zeszłym roku zobaczyć co ma to miał jakieś róże typu czerwona, żółta itp. Ceny ma dość wysokie. Już lepiej kupować u Mercika.
W tej szkółce on sam rozmnaża i sprzedaje wrzosy i inne wrzosowate, iglaki wszelkiej maści. Jak byłam w zeszłym roku zobaczyć co ma to miał jakieś róże typu czerwona, żółta itp. Ceny ma dość wysokie. Już lepiej kupować u Mercika.