moje ogródkowe zmagania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania

Post »

Dzisiaj cały dzień w domu, jakieś chorobsko mnie rozbiera, do tego alergia ;:222

Jula moje hosty dopiero co wyszły, a już poogryzane ;:145
Jacku no tak jak zwykle plusy i mnusy :;230. Samosiejki, to wielkie zaskoczenie dla mnie, chyba od sąsiadów przyfrunely :D
Marta mnie już ręce opadają jak widże kolejna gromade slimorow :twisted: Bliżej domu ich nie ma az tyle, bo teren nie jest tak podmokly. W ubiegłym roku nie zjadaly irysow, tylko dalie :roll:
Renatko dziękuje. Kupiłam tulipanki, bo już za oknem ich nie mam, a lubię jak sobie stoją luźno rzucone w wazoniku
Edi no wiem, ze masz takie, bo podpatrzylam je właśnie u Ciebie ;:224 Tez muszę dokupić jedna sadzoneczke żeby do drugiej wiszacej donicy wsadzić. Zapomnialam o tych wisielcach zupełnie. Leżały sobie na strychu jeszcze nie używane, a kupiłam je jak jeszcze domu nie mialam :;230
Etna koszmar te pelzaki normalnie. Nie wiem co z obrzezami. Moze jak sie lepiej poczuje, to w końcu podejmę decyzje ;:172
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Magda, gratuluję Atropurpureum ;:167 Widzę, że klony zaczynają robić szał na forum ;-))
Surfinia, którą wybrałaś jest niesamowita... jeśli będzie usytuowana w pełnym słońcu, to z czasem będziesz miała odwrotne proporcje kolorystyczne na korzyść bieli :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rany Magduś ależ całe kolonie ślimaków....toż one zjedzą Ci roślinki ;:202 sypiesz trutkę???
Cudne kompozycje doniczkowe, zachwcił mnie ten wiszący koszyczek ...z czego on jest zrobiony, bo to nie wiklina????
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Madziu u mnie ślimaków też plaga wszystko obsypałam ślimakolem, po tym jak w zeszłym roku zjadły mi powojnika w jedną noc koniec walczę z gadami ;:7 ;:134
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Magda, przyszłam się przywitać po bar........dzo długim weekendzie. ;:196
Wstrętne ślimaki........ br...... ;:185
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witam, w weekend nie zaglądałam bo pracy full i internet szwankował. Chyba za dużo ludzi miało wolne.
Nabyłaś klonik, jaki śliczny, niech Ci dobrze rośnie. ;:333
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Dziewczyno: pierzyna, wódka z pieprzem i dobre towarzystwo ;:oj Mnie tez coś bierze jak zaczęłam psikać to nie mogłam przestać-ludzie się za mna oglądali tak przy tym ryczałam :;230
Jeszcze takiego nalotu ślamazarów nie widziałam-poślij zdjęcie zdobedziesz rekord Guinnessa ;:202
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Oj ślimorów to masz całe gromady ;:oj Na mojej działce też jest ich sporo ale jakoś do tej pory nie obłaziły i nie obżerały mi roślin.
Prześliczny ten klonik, też taki chcę :D Tylko kurczę boję się ,że u mnie nie przetrwałby zimy.
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Widzę u Ciebie, że nie tylko ja mam plagę ślimaków, chodzę z córeczką i zbieramy je do wiadereczka, bo normalnie się rozpanoszyły. Klonik po prostu cudny. ;:167
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Magda klonik ;:333 ...ja nie moge odzałowac mojego , który padł tej zimy ;:145
Ale masz slimakowa inwazje...kurcze szkoda ze t0 taka drobnica ...jak to to wyzbierać ;:223
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakoś kiepsko mi się poniedziałek zaczął. Zapłakane dziecię 8-letnie wysłane na zieloną szkołę, katar nie daje spokoju, a w robocie pełen stres jak zawsze. Chwila odskoczni na FO :heja A po pracy montowanie garderoby w pokoju córci-podróżniczki, starsza już się doczekała.
Mam zamiar zamówić powojniczki Blue Light, gizela, multi blue do ziemi oraz do pojemnika, który stanie przy drewutni Warszawska Nike. Dzisiaj wysyłają Rooguchi i Jan Paweł II :heja

Aga Atropurpureum tak mi się u Ciebie spodobało, że kupiłam. Zaleta, że nie rośnie duże i zalecane do małych ogródków. Surfinia wolałabym żeby została w takiej kolorystyce ;:224
Agnieszko dziękuję za miłe słowa ;:1, nie wiem z czego jest zrobiony koszyczek, bo kupiłam go/je dawno temu, a do ślimaków nie mam już siły. Jeszcze po dzisiejszych opadach....ach szkoda gadac ;:199
Edi u mnie trutka też rozsypana, także psiaki cierpią, bo ich nie wypuszczam, a ślimaki padły w nieznacznej ilości, reszta się ma świetnie jak widać na wcześniejszej fotce i mocno się rozmnaża ;:188
Majeczko faktycznie weekend bardzo był długi, chociaż u mnie z przerwami na pracę ;:219
April czasem faktycznie serwery są mocno obciążone, szczególnie sie to daje we znaki internautom z przenosnym conectem, klonik muszę dobrze opatulić na zimę, bo młodziaki podobno często wymarzają, chociaż już będę szczęśliwą posiadaczką ukończonego płotu, więc to dodatkowo ochroni moje skarby ogrodowe ;:167
Ewa niestety pierzynka nie możliwa, bo muszę pracować, a i secia w gre nie wchodzi, bo mi żołądek nawet po takiej dawce szwankuje. A rekord Guinessa na pewno należy do mnie :;230 Kuruj się Ewcia, nie możemy się poddać infekcjom.
Xadx napisane, że klonik okryty powinien przezimować, to odmiana Atropurpureum
Keetee ja je po prostu rozgniatam na roślinkach, innego sposobu nie ma niestety, większe wywalałam daleko do sadu, ale chyba zacznę je topić w wiadrze z wodą. Bestialstwo, wiem,ale na prawdę humanitarnie nie da rady tego towarzystwa ogarnąć ;:185
Aniu duże ślimaki, to pół biedy, u mnie najwięcej tej drobnicy ;:145. Klonik ładny prawda :?: :D

Miłego popołudnia życzę, potem pozaglądam do Was ;:215
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Chcę dodać otuchy marzycielkom o klonikach :D Drżałam o mojego w pierwsze zimy,czasem okręcałam,trochę zawsze ucierpiał,ale żyje i dobrze się regeneruje.Bałam się kupować kolejne ale teraz trochę uspokojona może zainwestuję.Mam prośbę,nie pokazuj ślimakom drogi do mnie :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Magdo jak fajnie że kończysz płot. Ja z ponad 200 metrów dopiero mam jakieś 30 zrobione. Ale ambitnie robimy sami tzn ja z moim Tatą. Mam z tego ogromną satysfakcję i mnóstwo skaleczeń :;230 :;230
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miriam jak wyczują smakołyki, to nic ich nie powstrzyma. W zeszłym roku oddałam klonik, głupia baba;:223 ale inny, chyba royal...
Aprilko no to dzielni jesteście, trzymam kciuki za dalsze prace. Pokaż co tam się już udało zrobić ;:224 I uważaj na kończyny, boś podobno kontuzjowana ;:219. U mnie się w przyszłym tygodniu kończy najwiekszy sajgon, więc szwagier będzie dalej zbijał deski :tan

Kurde niedawno się chwaliłam, że mam takie rabatki cacane, wypielone, a już znowu chaszcze sie o siebie obijają ;:163
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Odpukać w niemalowane u mnie jeszcze ślimaków nie ma....
Surfinia przepiękna, u mnie niestety surfinie są jednokolorowe :?
Po deszczach te piekielne chwasty rosną jak wściekłe ;:14
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”