Róże Annes-i love:) część 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Annes-i love:) część 2

Post »

Aniu, :D co słychać, piszesz, że nie byłaś kilka dni na działeczce. Pewnie przez to autko.
Napisz coś. Już się nie mogę doczekać na różyczki ze szkółek niemieckich. ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu a teraz jest ok?

Aga w Zielonej Górze jest pustostan,ale w Przytoku około 6 km od Zielonej Góry jest szkółka roślin ozdobnych
http://www.szkolka-przytok.pl/Klon_jesi ... m-152.html

Maju no niestety auto padło całkowicie.naprawa przewyższa koszty auta tak więc muszę się z nim pożegnać i szukać innego.
Jutro pojadę autem mojego taty,bo już doczekać się nie mogę ;:65 Cebulki trzeba posadzić ;:224
Pogoda dziś u mnie paskudna,dżdżysto.....brrrr okropnie ponuro.....

Wstawię kilka fotek wcześniejszych,bo aktualnych na razie nie mam :|

Cheppendale mój kochany terminator....kocham ją ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Podobno Giardina zakwitła,a ja nie mogę jej zobaczyć ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Aniu, jak na tej Twojej działeczce jest ślicznie ... ;:224 . No, bardzo mi się podoba ;:108 . Pokazuj więcej zdjęć działeczki, bo masz się czym pochwalić :uszy .
A terminatorek niedługo przyjdzie do mnie ;:65 . Wiesz, że to dzięki Tobie ;:196 . Taką mu reklamę zrobiłaś w czerwcu ... Będzie rósł przy samym wejściu do domu i kojarzył się z Tobą właśnie :D . Często kojarzę róże z konkretnymi osobami, datami lub wydarzeniami. Takie mam skrzywienie ... ;:173 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
aga13
500p
500p
Od: 11 paź 2008, o 21:39

Post »

wielkie dzięki za namiary ;:180
Pozdrowionka :)))
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Tak,Aniu, teraz nareszcie trafiłam do ciebie bez problemu :D Jak romantyznie jest na twojej działeczce. Róże mają doskonałe warunki na takim słoneczku.
Chippendale przecudna :wit
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, Chippendale piękny! Pierwszy zaczyna kwitnienie wiosną i na razie kwitnie w najlepsze. U mnie trochę mączniaka złapał, razem z Elfe obok której rośnie
Co do mikoryzy to się nie wypowiem bo nie stosowałam ale mikstura z pokrzyw warta zapamiętania, podobno jest też dobra jako oprysk na ogórki przeciwko mączniakowi rzekomemu, W przyszłym roku wypróbuję ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś dziękuję ;:196 Daleko mi to pięknych ogródków tu na forum,dużo rzeczy chciałabym zmienić,ale nie wszystko od razu...po kolei :D To milo przeczytać,że jest u mnie ładnie.Ja kocham swój ogródek malutki:)
Jestem happy,że zamówiłaś Chepka.Mogę zagwarantować za niego,że będziesz zadowolona z chłopaka ;:108
Ja też coś mam z tym zapamiętaniem.Larissa kojarzy mi się z ninettą:)W tym roku za dwa dni już chyba będzie u mnie:)

Aguś nie ma za co....może coś fajnego dostaniesz jeszcze?

Wandziu cieszę się z każdego kawałka ziemi na działeczce.To taki mój skarb :uszy
Chepek bije rekordy zdrowotności,ma wspaniałe rekomendacje.Ja już dałabym mu ADR :uszy

Anetko poruszyłaś bardzo ważną kwestię,że Cheppendale zakwita jako jedna z pierwszych róż.
Niesamowite przeżycie i do tego zdrowy jak rydz....no kocham go bardzo ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu, :D u mnie dziś nawałnice deszczu z gradem. Okropnie wieje. Mam wieści, że na działeczce były już przymrozki. To znak, że mogę zaczynać z różami.
Piękne masz różyczki ;:180 ;:180 ;:180 , a najwięcej uwagi poświęciłam zdjęciu z oczkiem wodnym. Bardzo fajne rozwiązanie z roślinami na brzegu. One rosną w ziemi czy w donicach. W oczku też chyba rośnie tatarak, czy coś podobnego.
Masz bardzo ładny ogród. Pokazuj nam go częściej. ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju roślinki wokół oczka rosną w ziemi.Miło mi przeczytać takie słowa od dziewczyny,która ma raj na ziemi ;:196
W oczku w trzech dużych wiaderkach rosną tatarak oraz irysy wodne w kolorze żółtym i lilie,które bardzo lubię.
Latem zdarza się,że żabka dotrze do oczka i troszkę w nim zamieszkuje.Moja córcia wtedy do niej gada i ma radochę ;:108

Maju wczoraj dostałam informację,że moje 5 róż ze Szkółki Róża jadą do mnie.Nie wiem kiedy dojadą,może dzisiaj pożyczę auto od taty i pojadę chociaż dołki pod nie wykopać.Byłam dziś rano w ogrodniczym w poszukiwaniu mikoryzy do róż.No niestety mina mi zwiędła,bo mimo przeszukania wszystkich półek przy nawozach i różnorakich odżywkach mojego "specyfiku różanego" nie znalazłam.Na szczęście jeden z panów zapytał w czym pomóc,a ja mu na to,że jak w takim sklepie nie ma mikoryzy.Przecież to sezon na sadzenie róż itd.
Ku mojemu miłemu zaskoczeniu pan wykonał telefon do działu zamówień i zamówił kilka sztuk mikoryzy firmy"Zielony Dom"...chyba taka nazwa. Ta szczepionka podobno jest w żelu,zaraz poszukam w necie informacji na jej temat.Jutro ma dojechać,mam nadzieję,że do soboty nic moim krzaczkom się nie stanie ;:224 Jestem Happy :heja Zamówiłam takie sztuki:

1.Larissa
2.Eden
3.Chopin
4.Artemis
5.Maria Theresia

To tylko część róż,oczekuję jeszcze z innymi na róże z Rosen Direct i Rosen Gonewein ;:65
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, :D dzięki, za tyle wiadomościach jak oczko zagospodarować. Tylko nie przesadzaj z tym rajem na ziemi. Uwierz mi zdjęcia kłamią, mam prostotę i kolorowo, to cały raj. ;:196
O oczku jeszcze dopytam, bo to ciekawe co piszesz.

Natomiast jaważniejsze to :tan :tan :tan :tan :tan ( zakodowane słowo w uśmieszkach)
Powinnaś być zadowolona z tych pięknotek. Dobre odmiany. ;:138 ;:138 ;:138
Ja też czekam na info od Gosi kiedy do mnie przyjadą. ;:65 ;:65 ;:65
Z tą mikoryzą to przesadzacie, jepiej wydaj pieniążki na dobrą ziemię i jakiś wkład do dołka. ;:108
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, a ja pomyślałam sobie właśnie, że mogłabyś dać mikoryzki tej swojej najsłabszej sadzonce Pastelli. Z pewnością wzmocniłaby się nieco i uszczęśliwiła Cię wiosną wspaniałą kondycją i kwitnieniem :uszy . Taką mam intuicję ;:108 .Co Ty na to? Jakieś najmniejsze opakowanko ...na spróbunek ... :wink: ? W przypadku tej akurat róży chyba nie masz nic do stracenia, prawda? ;:109

Anuś, ależ się cieszę z Twoich różyczek ;:138 . Pięknoty wybrałaś ;:224 . Już zazdraszczam Ci np. Larissy i Mariitheresii ... 8-). Będę podziwiać z największą przyjemnością :mrgreen: !
A najbardziej cieszy mnie to, że znalazłaś rozwiązanie w swojej samochodowej sprawie :uszy , czyli, że pożyczasz autko od taty i ...szuuu na działeczkę ;:71 ... :lol: . Zawsze się znajdzie jakieś rozwiązanie, tylko uspokoić się trza ;:333 !
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, jak to miło tak czekać na kuriera, co? Ja także czekam, ale na razie nie mam żadnego sygnału. Ja akurat zamówiłam w szkółce galczynskislaski.
A czy Chopinem to może ja cię natchnęlam? Jeśli tak, to bardzo się cieszę ;:138
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko, :D czytam jak mnie namawiasz na mikoryzę i pomyślałam, że pomyliłam wątki. :;230 :;230 :;230
Posłuchaj, ja ją używałam do sadzenia trzy lata temu, jak mi zabrakło to następne róże sadziłam bez mikoryzy. Nie widziałam i nie widzę różnicy w różach. Trochę poczytałam o tym trochę podpytałam i wyrobiłam sobie własne zdanie, a mianowicie ja wolę te same bakterie zastosować w postaci dobrej próchnicy i ziemi obornikowej. :D
Pastella paskuda dostanie na wiosnę specjaną pruchnicę + oborniaczek i będzie miała szansę. ;:108
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cóż, mimo, że to nie mikoryza :wink: , to z oborniczka i próchniczki również się cieszę :) .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko, :D miło mi, że się cieszysz ;:113