Dosadź szybciutko nowe w te puste miejsca, aby jak najszybciej urosły.
Ogród Marylii... cz.2
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marylii... cz.2
Przykro mi z powodu brzózek
Nie sądziłam, ze i one chorują. U nas na ugorach rosną jak chwasty.
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj Maryla...
)
Dziękuję za odwiedziny...U Ciebie cudownie kolorowo ...Motylki piękne...
Ta rabatka pod brzozami przeliczna..:)Pozdrawiam u mnie też cudowny kolejny dzień..
Dziękuję za odwiedziny...U Ciebie cudownie kolorowo ...Motylki piękne...
Ta rabatka pod brzozami przeliczna..:)Pozdrawiam u mnie też cudowny kolejny dzień..
Marylko, czy ty pracujesz w ogrodzie, czy odpoczywasz poza komputerem, czy może masz nas dość?
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witajcie niedzielnie...
Igor dziękuje za odwiedziny ...
Fabi ja też byłam pewna ze brzoza przetrwa wszystko,na łąkach rośnie ich sporo i chyba tam mają się dobrze,nie widać by były łyse w środku lata...
Grażynko owady korzystają ze słonecznych chwil i robią zapasy na zimę...
Wiola kilka młodych brzózek czeka na wsadzenie ale jak w następnych latach będę miała z nimi problemy to zrezygnuje,od wiosny mszyca i ta wstrętna trociniarka której nie mogę się pozbyć doprowadzają mnie do szału...
Reni kilka kolejnych dni upłynęło z piękną słoneczną pogodą,mogło by być tak całą jesień...
Witaj Lucynko...trochę w tym tygodniu miałam mały młyn a wieczorem padałam i na nic nie miałam już siły...ale w ogrodzie też pracowałam, posadziłam sporo cebul i najważniejsze róże na przygotowaną wcześniej rabatę,sprzątnęłam jarzyny z pola,zostało grabienie liści i przygotować rabatkę pod azalie ale ta to taka mała będzie i nadrobienie zaległości w Waszych ogródkach...
Kilka fotek z jesiennego ogródka...

Igor dziękuje za odwiedziny ...
Fabi ja też byłam pewna ze brzoza przetrwa wszystko,na łąkach rośnie ich sporo i chyba tam mają się dobrze,nie widać by były łyse w środku lata...
Grażynko owady korzystają ze słonecznych chwil i robią zapasy na zimę...
Wiola kilka młodych brzózek czeka na wsadzenie ale jak w następnych latach będę miała z nimi problemy to zrezygnuje,od wiosny mszyca i ta wstrętna trociniarka której nie mogę się pozbyć doprowadzają mnie do szału...
Reni kilka kolejnych dni upłynęło z piękną słoneczną pogodą,mogło by być tak całą jesień...
Witaj Lucynko...trochę w tym tygodniu miałam mały młyn a wieczorem padałam i na nic nie miałam już siły...ale w ogrodzie też pracowałam, posadziłam sporo cebul i najważniejsze róże na przygotowaną wcześniej rabatę,sprzątnęłam jarzyny z pola,zostało grabienie liści i przygotować rabatkę pod azalie ale ta to taka mała będzie i nadrobienie zaległości w Waszych ogródkach...
Kilka fotek z jesiennego ogródka...

- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Pospacerowałam sobie po Twoim cudownym ogrodzie..i jestem pełna podziwu
Wszytko ślicznie rośnie ,wiele ciekawych roślin i w ogóle jest co podziwiać no i czerpać inspiracje do swojego ogrodu.Stworzyłaś bardzo przytulny i piękny ogród, gratuluję.
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Marylu a u Ciebie jak zwykle pięknie
Ach ten widoczek z brzuzkami....i moja ulubiona rabata trawiasta...cudne... 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marylu widoki Twojego jesiennego ogrodu są powalające
Widzę, że różyczki rabatowe ślicznie się rozrastaję, ja zaobserwowałam u siebie, że najładniej żółte i różowe, pomarańczowe i czerwone zdecydowanie słabiej. Czy masz podobne obserwacje
Wrzosowisko bajeczne
Widzę, że różyczki rabatowe ślicznie się rozrastaję, ja zaobserwowałam u siebie, że najładniej żółte i różowe, pomarańczowe i czerwone zdecydowanie słabiej. Czy masz podobne obserwacje
Wrzosowisko bajeczne
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Marylo widzę że do Twojego ogrodu z wolna wchodzi jesien, niosąc nowe kolory. Wiele drzew ale najbardziej brzozy zgubiły znaczną część liści , podobnie zachowały się moje.Nadszedł czas grabienia liści.
Pozdrawiam Zenek
-
maryla73ab
- 1000p

Witajcie moi drodzy...
Bardzo mi milo gości Cię Jolu u siebie...dziękuje bardzo za taki komentarz,sporo jeszcze jest do zrobienia ale ogólny zarys już jest...
Fragolka dziękuje...
Agnieszko u mnie żółta zdecydowanie najlepiej rośnie,piękny zwarty krzak,czerwona wypuszcza długie pojedyncze pędy,pomarańczowa najsłabsza bardzo mało się rozrosła, trzeba dać im więcej czasu...
Zenku jesień nieubłaganie wkracza a tak by się chciało jeszcze ciepła i słońca takiego jak w ostatnich dniach,prognozy na najbliższe dni nie są obiecujące,niestety a liści do grabienia coraz więcej...
Bardzo mi milo gości Cię Jolu u siebie...dziękuje bardzo za taki komentarz,sporo jeszcze jest do zrobienia ale ogólny zarys już jest...
Fragolka dziękuje...
Agnieszko u mnie żółta zdecydowanie najlepiej rośnie,piękny zwarty krzak,czerwona wypuszcza długie pojedyncze pędy,pomarańczowa najsłabsza bardzo mało się rozrosła, trzeba dać im więcej czasu...
Zenku jesień nieubłaganie wkracza a tak by się chciało jeszcze ciepła i słońca takiego jak w ostatnich dniach,prognozy na najbliższe dni nie są obiecujące,niestety a liści do grabienia coraz więcej...
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
U Ciebie jest tak cudownie, że nie chce się wychodzić
pięknie prezentuje się rabatka żurawkowa
wrzosy pysznia się kolorami o i te zwiewne trawy

pięknie prezentuje się rabatka żurawkowa
wrzosy pysznia się kolorami o i te zwiewne trawy
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Marylko, pięknie
Pierwszy raz zwróciłam uwagę, że u ciebie rośnie wierzba płacząca. Jak ja uwielbiam to drzewo.... Zazdroszczę wielkości ogrodu, u mnie niestety nie mam jej gdzie posadzić 
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Marylu uwielbiam Twój ogród
żuraweczka ' Sweet Tea" pięknie wybarwiona , czy ona rośnie na słoneczku?
A i rabatka z trawami też już się ładnie rozrosła.
A i rabatka z trawami też już się ładnie rozrosła.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
piekny ogród-zazdroszczę tych brzózek i wielu kolorowych kwiatków,dużych funkii i zurawek-oj długo bym mogła wyliczać-żałuję,że od początku nie zbierałam do przechowalni co sie da a teraz będę czekała aż powoli bedzie co nieco rosło ale podziwiac mam gdzie ,więc tylko zapisuję chciejki i na wiosne dalsze zakupy-pozdrowionka
-
maryla73ab
- 1000p

Witam,mokro i zimno...
Dzidziu bardzo jesiennie się robi w ogrodzie,ta deszczowa pogoda doprowadza mię do fatalnego nastroju,dobrze ze można pooglądać zdjęcia ze słonecznych dni...
Dorotko mam trzy wierzby płaczące i sporo liści do grabienia,strasznie śmiecą...wierzby posadziłam z braku cienia,nie było wcześniej żadnego starszego drzewa które by chodź trochę dało cienia a wierzba szybko rośnie,tylko tak niefortunnie je posadziłam ze wszystkie trzy są pod linkami elektrycznymi wiec często muszą być przycinane i upragnionego cienia na podwórku dalej brak...
Fabi żurawka ta rośnie w słońcu przy upałach zacieniana,jednak ostre słońce przypala liście...jedne trawy się rozrastają inne zmarniały ale ogólnie sporo przyrosły,najbardziej jestem zadowolona z rozplenicy japońskiej ,strasznie mi się podoba...
Witaj Rybko w moich skromnych progach...wszystkiego nie da się od razu zrobić,ja pracuje już blisko 10 lat i jeszcze sporo trzeba zrobić,nie zawsze są fundusze i siły by wszystko ogarnąć,
powoli krok po kroku zmieniam to moje miejsce na ziemi...
słoneczne fotki na ponury dzień zostawiam...

Czas kapustek nastał...

Dzidziu bardzo jesiennie się robi w ogrodzie,ta deszczowa pogoda doprowadza mię do fatalnego nastroju,dobrze ze można pooglądać zdjęcia ze słonecznych dni...
Dorotko mam trzy wierzby płaczące i sporo liści do grabienia,strasznie śmiecą...wierzby posadziłam z braku cienia,nie było wcześniej żadnego starszego drzewa które by chodź trochę dało cienia a wierzba szybko rośnie,tylko tak niefortunnie je posadziłam ze wszystkie trzy są pod linkami elektrycznymi wiec często muszą być przycinane i upragnionego cienia na podwórku dalej brak...
Fabi żurawka ta rośnie w słońcu przy upałach zacieniana,jednak ostre słońce przypala liście...jedne trawy się rozrastają inne zmarniały ale ogólnie sporo przyrosły,najbardziej jestem zadowolona z rozplenicy japońskiej ,strasznie mi się podoba...
Witaj Rybko w moich skromnych progach...wszystkiego nie da się od razu zrobić,ja pracuje już blisko 10 lat i jeszcze sporo trzeba zrobić,nie zawsze są fundusze i siły by wszystko ogarnąć,
powoli krok po kroku zmieniam to moje miejsce na ziemi...
słoneczne fotki na ponury dzień zostawiam...

Czas kapustek nastał...

- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Piękny biały marcinek
Zdjęcia z motylkami tez niczego sobie.
Wiem, że wierzby to straszne śmieciuchy, ale bardzo mi się podobają. Pamiętam z dzieciństwa jak huśtaliśmy sie na tych "włosach" nad rzeką. Nieraz zmoczyliśmy tyłki i śmiechu było co niemiara
Wiem, że wierzby to straszne śmieciuchy, ale bardzo mi się podobają. Pamiętam z dzieciństwa jak huśtaliśmy sie na tych "włosach" nad rzeką. Nieraz zmoczyliśmy tyłki i śmiechu było co niemiara