Mój pas startowy, czyli wąska działka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aga wrzuciła u siebie foty moich wspólnie pożartych winogron (podaczas jej wizyty u nas), więc kopiuję :wink:

Obrazek

Ech, szkoda, że trzeba czekać do następnego roku :cry: . Ale wtedy juz powinno być więcej. Znacznie więcej 8) A na razie obskubujemy późniejsze odmiany :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mniam, mniam ;:8
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Przycinać nie trzeba. W ogóle nic nie trzeba :-) One tak same. Co trzy - cztery latka - podzielić.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Urodzaj na jakieś dolegliwości krzyżowe czy co? :shock: Jakby co, to ja z Twoim M w golfa nie grałam :lol:
Możemy tymczasowo zamienić się mężami, mój ostatnio przymusowo odkrył radość z "rycia", z przesadzania, z sadzenia i upiększania :D Chociaż z tym ostatnim nie bardzo mu wychodzi... :?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiecie co, a mój, to przestał marudzić pod adresem moich nasadzeń...to podejrzane...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem! 8) :D

Podczytuję wasze wątki, ale tu nic nie piszę, bo nie ma o czym :roll: Foty nie zgrane, może wieczorem się uda :roll:

Dziś wypuściłam się do Auchana i kupiłam 2 angielki. Graham Thomas i Fisherman's Friend. Brakowało mi tych kolorów, tylko zastanawiam się, co z tego wyrośnie :roll: Aszka u siebie pisała, że jej Graham z Rosanexu okazał się Pilgrimem (w sumie to nie miałabym nic przeciwko temu :twisted: ). No i generalnie są jakieś jaja z odmianami tej firmy :roll: Ale cena b. przystępna (5,99), więc co tam - zaspokoiłam przynajmniej potrzebę zakupów :lol:

Kupiłam też Rhododendrona obok, w LM. Ceny boskie :D 9,90 :shock: Wzięłam odmianę Burgundula - ma mieć ciemnofioletowe kwiaty. Rośliny od J. Ciepluchy, więc może będzie się zgadzało :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominisiu - za to wg forumowiczów chcąc mieć Grahama z Rosanexu, to trzeba kupić Warwick Castle :;230

Fajnie jest :-) przeczytałam o tym już po tym, jak kupiłam tego Warwicka. Ach, ten dreszczyk emocji przez całą zimę ;-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

A mi się spodobała nazwa Fisherman's Friend :lol:
Czyżby miał pędy jak wędki? :wink: Byle kwiatki na nich nie przypominały ryb... śniętych :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No zobaczymy co z tymi odmianami :twisted: Warwick to podobno Leonardo :lol:

Będę czekać przez zimę, i wiosnę, bo przecież nie zakwitną od razu :wink: Jeśli przeżyją :roll:

Tak się zastanawiam, czy nie posadzić ich do donic i do garażu na zimę :roll: Może większe szanse na przetrwanie, a ponieważ są dość mocno przycięte (korzenie), to chyba by się zmieściły :roll: Jeszcze pomyślę :wink:

Gosiu - nie mam pojęcia skąd ta nazwa, bo kwiaty Fisherman ma piękne (bordo na początku, potem staje się bardziej biskupi).
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, i jeszcze podobno Constance Spry :-)

W zasadzie, to nie mam nic przeciwko temu, tylko żeby to nie był Graham, bo już mam dwa i chyba mi wystarczy :-) Oczywiście, to moja ulubiona, oprócz może - od niedawna - Fryderyka Chopina, ale co za dużo to niezdrowo ;-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz co, to jak twój Warwick okaże się Grahamem, a mój G. czymś innym, to będzie my się wymieniać :lol: Może jeszcze coś dokupię w jakimś OBI - będzie większy dreszczyk :lol: :lol:
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Dominiko a więcej było odmian rh w LM?
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, było więcej, ale tylko kilka. Był Cunningham White (pewnie nazwę pokręciłam, bo ja słaba w RH jestem), była Nova Zembla, jakiś jasny fioletowy i nie wiem, czy coś jeszcze :roll:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DOMINIKO przy tym czytaniu o Grahamku mam mieszane uczucia . Już w ubiegłym roku kupiłam takiego Pilgrimowego Grahamka . Czyżbym znowu miała pecha z tym Grahamkiem . Jednego Pilgrima już mam . Teraz będzie ten czas wyczekiwania "CO Z NICH WYROŚNIE . Mój też z Rosanexu tylko ,że z OBI ,ale chyba to wszystko jedno .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Choroba, to może sobie kupię Grahama z Rosanexu, a nuż się Pilgrim trafi :;230 Pilgrima jeszcze nie mam, a w zasadzie nie miałabym nic przeciwko temu :-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”