Tulipany są zjawiskowe, prawda? Też je uwielbiam i czekam na nie cały rok. Ślicznie pokazałaś swoje kwiaty.
Działka z dębami - Wiślanka - agape
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka z dębami - Wiślanka - agape
Agape proszę cię nie zasypiaj w tramwaju bo Cię jeszcze ukradną
Tulipany są zjawiskowe, prawda? Też je uwielbiam i czekam na nie cały rok. Ślicznie pokazałaś swoje kwiaty.
Ja nie wiem, ale chyba trzeba będzie zmienić nazwę wątku na "Działka z tulipanami", bo takich okazów jeszcze nie widziałam
Doceniam też oczywiście oko dumnej właścicielki tulipanów i talent w zdejmowaniu tak cudnych modeli.
Doceniam też oczywiście oko dumnej właścicielki tulipanów i talent w zdejmowaniu tak cudnych modeli.
Niesamowicie dużo masz tych tulipanów. Ja mam bardzo mało, a i te potargał wiatr i zmoczył deszcz. Wyglądają już kiepsko.
- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko, cudownie wyglądają te plastry teraz, już takie wtopione w otoczenie. I ten stół z białym obrusem - widok jak z bajki. A wszystko zatopione w morzu tulipanów. Chyba latem będziesz nocować na działce, tak tam pięknie...
Fajnie, że masz nowy aparat i możesz się z nami dzielić tymi pięknymi roślinami. Białe hiacynty są przepiękne, też muszę gdzieś kilka posadzić, bo uwielbiam ich zapach, ale właśnie taki subtelny, w ogrodzie, a nie w domu, duszący i wszechobecny.
Fajnie, że masz nowy aparat i możesz się z nami dzielić tymi pięknymi roślinami. Białe hiacynty są przepiękne, też muszę gdzieś kilka posadzić, bo uwielbiam ich zapach, ale właśnie taki subtelny, w ogrodzie, a nie w domu, duszący i wszechobecny.
- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Ambo, haha, bardziej sie bałam, że sobie kark zwichnę...Będę uważać. Już najgorsze dni za mną. 
Siberio- oj tak. Tulipany pozują chętnie
. A co dopiero Narcyzi! ;)
[Izo] z Twoim spokrzeniem jestem pewna, że i potarganym zrobisz ujmujące foty oddające schyłek ich kwitnienia...!
Kubanki, Aniu- polecam hiacynty na ogród! Mam jedno zdjęcie które bardzo lubię...właśnie takie z obrusem...dziękuję za bardzo miłe słowa. Chyba pęcznieję z dumy ;)
A kwinie teraz czereśnia i śliwy....

Ciekawe kto zgdanie które to czereśnia, która śliwa?
Siberio- oj tak. Tulipany pozują chętnie
[Izo] z Twoim spokrzeniem jestem pewna, że i potarganym zrobisz ujmujące foty oddające schyłek ich kwitnienia...!
Kubanki, Aniu- polecam hiacynty na ogród! Mam jedno zdjęcie które bardzo lubię...właśnie takie z obrusem...dziękuję za bardzo miłe słowa. Chyba pęcznieję z dumy ;)
A kwinie teraz czereśnia i śliwy....

Ciekawe kto zgdanie które to czereśnia, która śliwa?
Odpowiadam z pamięci, bo drzewa u mnie jeszcze nie kwitną. Pierwsze dwa zdjęcia to jest czereśnia, trzecie zdjęcie to śliwa. U mnie wszystkie rośliny kwitną później niż w innych regionach kraju. Mieszkam w pradolinie rzeki łeby. Sa tu częste przymrozki. W miejscu gdzie mieszkam są miejsca ciepłe i zimne. Wieczorami widać jak snują się mgły, tzw. zamróz. Jak mi się uda to zrobię latem zdjęcia, by pokazać jak to ładnie i dziwnie wyglądają te pasy mgły.
- amba19

Potwierdzam słowa Grapesz, jeżdżąc do Lęborka nieraz obserwowałam smugi mgły ciągnące się nad łąkami...
Wygląda to zjawiskowo...
Agape - kwitnące drzewa owocowe to najpiękniejszy widok w ogrodzie. Ja miałam na działce jabłonkę, która tylko raz urodziła dwa jabłka, ale za to cudnie kwitła na wiosnę. Niestety zmógł ją mróz kilka lat temu
Dla mnie najpiękniejsze są kwiaty jabłoni....
Wygląda to zjawiskowo...
Agape - kwitnące drzewa owocowe to najpiękniejszy widok w ogrodzie. Ja miałam na działce jabłonkę, która tylko raz urodziła dwa jabłka, ale za to cudnie kwitła na wiosnę. Niestety zmógł ją mróz kilka lat temu
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja nie mam pojęcia!
Agape - jak to dobrze, że cebulowe dały sobie radę.
Piękne te białe tulipany i narcyzy!
A ja rzodkiewkę dopiero posiałam. Chyba przyjdę na Twoją.
Agape - jak to dobrze, że cebulowe dały sobie radę.
Piękne te białe tulipany i narcyzy!
A ja rzodkiewkę dopiero posiałam. Chyba przyjdę na Twoją.
Pozdrawiam serdecznie
Ja w ogrodzie miałam jabłonki, śliwki, wiśnie i gruszki. Obecnie mam stare dwie jabłonki pamiętające lata 50- te.
Trzymają się jak nie wiem co, ale sa robaczywe i kwaśne. nadaja się na kompot - zaprawy na zimę. Wiśnie wyciął mój szwagier, bo mu korzeniami zabierały wodę z gleby. Gruszki zmarzły, śłiwki dostały jakiąś chorobę i trzeba było je ściąc. Została mi jedna gruszka, której kwiatki w maju Zośka zjada.
Smutny jest ten mój ogródek. Ale pomalutku zaczynamy go odbudowywać. Moje znajome od czasu do czasu przynoszą mi jakieś roślinki. W tym roku moja koleżanka przyniosła mi hiacynta, żonkile i tulipany. Nie wiem jaki mają kolor, na drugi rok zobaczę. Grażka -grapesz
Trzymają się jak nie wiem co, ale sa robaczywe i kwaśne. nadaja się na kompot - zaprawy na zimę. Wiśnie wyciął mój szwagier, bo mu korzeniami zabierały wodę z gleby. Gruszki zmarzły, śłiwki dostały jakiąś chorobę i trzeba było je ściąc. Została mi jedna gruszka, której kwiatki w maju Zośka zjada.
Smutny jest ten mój ogródek. Ale pomalutku zaczynamy go odbudowywać. Moje znajome od czasu do czasu przynoszą mi jakieś roślinki. W tym roku moja koleżanka przyniosła mi hiacynta, żonkile i tulipany. Nie wiem jaki mają kolor, na drugi rok zobaczę. Grażka -grapesz
- agape

Ale jesteście spostrzegawcze Dziewczyny!
Ja zrobiłam zdjęcia a sama nie wiedziałam, która jest która gałązka z kwieciem!
Grapesz, - ten zamróz, pewnie jest niebezpieczny dla delikatnych roślin, ale widok dla człowieka musi być rewelacyjny!
Ambo, a nie sadzisz zatem innych drzewek?
Wisienko, może zobaczę dziś jak wygląda na grządce rzodkiewka, Zapraszam! mam taka odmianę - od siewu do zbioru - 28 dni! Polecam!
Grapesz, pewnie, że pomalutku Wasz pgródek stanie się weselszy! Hiacynty tak pachną, ze już one same ozdabiają wiosenny ogród!
Dziś się wybieram na krótko na działkę!
Ja zrobiłam zdjęcia a sama nie wiedziałam, która jest która gałązka z kwieciem!
Grapesz, - ten zamróz, pewnie jest niebezpieczny dla delikatnych roślin, ale widok dla człowieka musi być rewelacyjny!
Ambo, a nie sadzisz zatem innych drzewek?
Wisienko, może zobaczę dziś jak wygląda na grządce rzodkiewka, Zapraszam! mam taka odmianę - od siewu do zbioru - 28 dni! Polecam!
Grapesz, pewnie, że pomalutku Wasz pgródek stanie się weselszy! Hiacynty tak pachną, ze już one same ozdabiają wiosenny ogród!
Dziś się wybieram na krótko na działkę!
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Aguś to ustrzel aparatem coś ciekawego
.
U mnie czereśnie już przekwitły za to cały czas kwitną jabłonki,zaczynają truskawki i poziomki.
Miłego dnia pełnego
.
U mnie czereśnie już przekwitły za to cały czas kwitną jabłonki,zaczynają truskawki i poziomki.
Miłego dnia pełnego
- agape

Ale znalazłam fotkę z wiosny 2009:

I z tej wiosny, 2010, to samo miejsce!

Moje Przyjaciółki...w majowy dzień....

i namiocik dla Bartusia- Synka Gosi...

W długi weekend, była u mnie Rodzina, ale karta z aparatu została w laptopie. Wiec fotek nie ma...
Muszę powiedzieć Wam, że ten stan Wislanki jest spełnieniem moich marzeń. Tak chciałam aby było wiosną na Wiślance.
Teraz nie wiem, co dalej. Jest sielska- anielska, ukwiecona, trochę bajkowa.

I z tej wiosny, 2010, to samo miejsce!

Moje Przyjaciółki...w majowy dzień....

i namiocik dla Bartusia- Synka Gosi...

W długi weekend, była u mnie Rodzina, ale karta z aparatu została w laptopie. Wiec fotek nie ma...
Muszę powiedzieć Wam, że ten stan Wislanki jest spełnieniem moich marzeń. Tak chciałam aby było wiosną na Wiślance.
Teraz nie wiem, co dalej. Jest sielska- anielska, ukwiecona, trochę bajkowa.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Aguś w pełni się z tobą zgadzam
.
Stworzyłaś swoje miejsca,swój azyl
.
Ja uwielbiam takie porównania przed-po.
Dopiero wtedy widać ile pracy człowiek włożył .
Stworzyłaś swoje miejsca,swój azyl
Ja uwielbiam takie porównania przed-po.
Dopiero wtedy widać ile pracy człowiek włożył .
- amba19

Co dalej? No teraz to trzeba się cieszyć cudnymi widokami, piękną pogodą i obecnością życzliwych ludzi
A na następny rok znowu sobie coś nowego wymyślisz i będziesz to wprowadzać w życie.
A na następny rok znowu sobie coś nowego wymyślisz i będziesz to wprowadzać w życie.
Jak w Raju... Ile bym dała za jedno stare drzewo...
Agape, jesteś wielka
A jeśli chodzi o zdjęcia kwitnących drzew, to mam wrażenie, że na pierwszym i trzecim liście są śliwkowe, na drugim czereśniowe
Ale ja się nie znam
Agape, jesteś wielka
A jeśli chodzi o zdjęcia kwitnących drzew, to mam wrażenie, że na pierwszym i trzecim liście są śliwkowe, na drugim czereśniowe
Ale ja się nie znam