Tak Anetko masz takiego samego właśnie przejrzałam twoje storczyki są cudne i moje chciejstwa się powiększają ale zapoluję może dopiero jak się zrobi cieplej
JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA
Miałam go w domu cały czas a czy można powiedzieć że kwitł to nie wiem bo pokazał się kwiatek le nie wypuścił tak jak powinien bo nawet z liści nie wyskoczył no i tak stał zapomniany aż dzisiaj patrzę że ma korzonki i nie wiem co z nim dalej robić
Pozdrowionka ASIA
Asiu spróbuj tak jak podała Ania. Nie wiem czy zakwitnie, hiacynty takie muszą mieć skrócony dzień, czy jakoś tak. Jeśli nic nie puści to hoduj go jak każdą inną roślinkę. Podlewaj i nawoź. Jak uschną liście to obczyść cebulę z ziemi i podsusz do września - października. Potem posadź do ogrodu.Powinien na następną wiosnę zakwitnąć. Ja tak robię.
A to moje nowinki po wizycie z córką u laryngologa hojka ponoć carnosa ale różni się od tej co już mam to ma większe liście i znalazłam na niej suchy pęd kwiatowy
I coś takiego zapomniałam co
Pozdrowionka ASIA
Asiu dracena w kulkach wygląda rewelacyjnie Ale benki ja bym wyciągnęła z tych kulek ponieważ mogą zgnić....swoje próbowałam właśnie ukorzenić w taki sposób i nic z tego nie wyszło i musiałam się pożegnać z gałązkami