Jak pięknie w Twoim ogrodzie Zaciekawiła mnie ten słoneczniczek ja mam Loraine sunsine. Ten Twój różowy cudny Czy też jest taki wrażliwy na niedobór wody jak mój? U mnie zaraz omdlewa.
Waw.waw.
Nie wiem co bardziej chwalić.
Piękne odmiany róż, liliowców, floksów Lili. .
Oj, no kolorowo w tym twoim raju. Cudnie. Wszystko zachwyca v
Pozdrawiam serdecznie
Miesiąc upłynął a w ogrodzie zrobiły się pustki, króluje zieleń i omdlałe rośliny od upałów Halinko mimo upałów jeszcze słoneczniczek żyje i nawet nie oklapł Aniu czytając takie pochwały to się czerwienię mimo mojego wieku
Miło mi bardzo, że jest jeszcze ktoś taki co mu się u mnie podoba chociaż to taki misz-masz i ciężko czasami cokolwiek dopatrzyć
Zapraszam na krótki spacer
Jeszcze trochę kolorów
rożnik przerośnięty
floks 'Schneeweschen und Rosenrot'
oman himalajski
verbesina
aster 'Golden Sunshine"
wernonia nowojorska
wernonia włosista
stołówka dla motyli i pszczółek
dziękuję wszystkim odwiedzającym za wirtualny spacer
Witaj Mario
Twój ogród jak zwykle prezentuje się pięknie. Pomimo, że mam bardzo dużo nietuzinkowych roślin, to u Ciebie co chwila widzę coś nowego, czego nie mam.
Uwielbiam lilie i ich zapach. Ostatnio zakochałam się w pełnych orientalnych. Są rewelacyjne i długo kwitną. Turbanowe też uwielbiam. Chyba widzę u ciebie odmianę botaniczną Henryi. Dodałabym do niej odmianę Speciosum var. Rubrum 'Uchida'. Jest piękna, w różu.
Dorobiłaś się niezłej kolekcji ketmi syryjskiej. Ja mam tylko niebieską.
Niestety, po wyglądzie ogrodów i wczesnych kwitnieniach widać jak wielkimi krokami zbliża się jesień .
Marysiu dawno mnie nie było przez życiowe zawirowania, pospacerowałam z przyjemnością po ogrodzie, który miałam kilka lat temu przyjemność zobaczyć osobiście
Marysiu piękne kwiaty i taka różnorodność wszystko co lubię ,Hortensje,liliowce ,róże,powojniki,lilie,floksy rutewki i inne nawet mikołajek i hibiskusy,czego ty tam nie masz