Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko, przeszłam pospacerować po Twoim ślicznym ogrodzie i popodziwiać piękne, wzorowe grządki warzywne, z których będę brać przykład :lol:

Pozwoliłam sobie skopiować zdjęcia Twojego warzywniaka, żeby na bieżąco w razie potrzeby podglądać :oops:
Mam nadzieję, że się nie gniewasz
;:167 ;:167 ;:167
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Irenko, a możesz mi doradzić ile posadzić sadzonek ogórków????
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko kochana. Niesamowitą mi to przyjemność sprawi i z chęcią- bo taki mam zamiar założą juz jak trzeba warzywnik i zdjęcia oczywiście. Kochanie dziekuje za tak cenne rady. Nie wiedziałam, że teraz można gałązki do wody. :P Buziaki :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Halinko cieszę się, że mój warzywniak podoba ci się. Myślę, że po założeniu twojego będę miała co u ciebie podziwiać.

Jolu pytasz o ogórki, ja nie kupuję sadzonek ogórków, ponieważ to są odmiany do sadzenia pod folią i w szklarenkach. Ogórki są długie albo półdługie i nadają się na mizerię lub inne sałatki. Ja po prostu sieję, gdy są za gęste to przerywam, moje ogórki są nieduże i nadają się do różnych zapraw, są jędrne i smaczne.

Giguniu już widzę jaki to będzie piękny warzywniaczek. Przypomniało mi się, że jeszcze można ukorzeniać bukszpany i trzmieliny, może są jeszcze inne gałązki, które się ukorzenią ale nic mi innego nie przychodzi do głowy.

Pozdrowienia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko, może to nie chodzi o piękno w warzywniku, tylko o jakość warzyw, ale Twój warzywniak jest po prostu piękny :shock: Te wspaniałe zakola i połączenie z kwiatami daje niesamowity efekt wizualny, a i zbiory widzę rewelacja :shock: Jestem pełna podziwu :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko miło, że ci się podoba. Wydaje mi się, że taki warzywniaczek to dość ważna część ogrodu. Na beżąco iść i coś smacznego wyrwać albo wyciąć i zajadać się takimi zdrowymi wrzywkami. Myślę, że taki zdrowy skrawek ziemi powinien być w każdym ogrodzie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadzam się z Tobą Irenko co do warzywniaczka, u mnie jest ,,od zawsze,, ja się głównie zajmuję kwiatami, a moja mama warzywami. Szczególną jej dumą są pomidory, które uprawia w szklarence, bywały i takie, które ważyły ponad kilogram :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ten kilogramowy pomidor to mnie zaskoczył, ja takich wielkich nie widziałam, gratulacje dla mamy. Pomidorów nie sadzę, w gruncie niszczy je zaraza a folijki nie stawiam bo zbyt mało miejsca. Inne moje warzywa bywają różne np. sałata jest wielka jak kapusta, ogórków jak na moje potrzeby też było za wiele, ale co roku różnie bywa.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko te pomidory to bycze serca, lub bawole serca, one mogą do takich rozmiarów dorastać. Mama ma nawet zdjęcia porobione, bo to jej duma :D Piszesz, że u Ciebie urodzaj ogórków, u nas szybko je dopada zaraza i żółkną i usychają liście, więc musimy spieszyć się z przetworami :?
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Wspaniały ten twój warzywniaczek .
Mam nadzieję ,że się nie pogniewasz ,ale ta sałata tak pięknie wyglądała ,no i ............uszczknęłam sobie parę listków .
PYCHOTKA.
Awatar użytkownika
kasjana
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 14 gru 2008, o 17:18

Post »

Przejrzałam cały ogród od początku do końca - jest przepiękny. Wszystko jest uporządkowane i tak kolorowo. Jestem pod wrażeniem.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko znam te pomidory, rzeczywiście są duże ale nie kilogramowe. Co do ogórków to staram się zdążyć zanim zaraza je zaatakuje i zebrać tyle ile potrzebuję. Po zasianiu ogórków osłaniam je szybami i rosną tak długo aż pod szybami zrobi się pełno i zaczynają kwitnąć. Po zdjęciu szyb w krótkim czasie owocują i zaraza nie zdąży ich zniszczyć, na zdjęciach widać zdrowe liście.

Joluniu szkoda, że to nieprawda z tą sałatą, w realu dałabym ci kilka główek, bo myśmy nie mogli jej przejeść, była taka wielka, podobno nazywa się Izolda.

Kasjano jest mi bardzo miło, że mnie odwiedziłaś i tak sympatycznie oceniasz, dziękuję. Widzę, że jesteś nową sympatyczką ogrodów, serdecznie cię witam, myślę, że będziesz się dobrze czuła z nami.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Irenko .Twój ogród jest jak z bajki :shock: I Ty to wszystko SAMA :?: pODZIWIAM i pozdrawiam .
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

;:1
Teraz warzywniak na topie :D

Bardzo mnie to cieszy bo w tym roku po raz pierwszy w życiu mam zamiar choć kilku własnych warzyw się doczekać :D

Interesują mnie szczególnie domowe sposoby ochrony takie jak opryski mlekiem i podlewanie gnojówką z pokrzyw.
Znasz jeszcze jakieś sposoby ?
Zbyszek444
100p
100p
Od: 30 sty 2009, o 19:41

Post »

Ireno. Wybrałem się w odwiedziny i zaniemówiłem. Teraz wiem, że Twoje pochwały w stosunku do mojej działki to czysta kurtuazja. U Ciebie to sama poezja, przepięknie.
Ja u siebie nie bardzo mam chęć do dalszego, takiego powiedziałbym rozwoju.
Ogród na którym mam działkę chyli się ku upadkowi, działowiczów coraz mniej???
Nie bardzo można się zmotywować jeżeli wokoło widzi się taki bajzel. Zobaczę.
Przepięknie u Ciebie oczywiście. Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”