Ja groszek sialam na początku marca i ponoc siewki wytrzymuja do -7, wiec nawet jak Ci wykielkowaly to dadza radę: )

. Ja dzisiaj popikowałam pomidorki ale nie mam ich dużo
 . Ja dzisiaj popikowałam pomidorki ale nie mam ich dużo   . Pogoda robi nam psikusa i chyba święta jej się pomyliły
 . Pogoda robi nam psikusa i chyba święta jej się pomyliły  . Mam nadzieję, że długo nie będzie takiej fatalnej pogody bo wiosna jest przecież
 . Mam nadzieję, że długo nie będzie takiej fatalnej pogody bo wiosna jest przecież   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 . , wystawiłabym jakieś sadzonki na balkon bo naprawdę już nie mam miejsca a trzeba by siać kolejne rośliny a tu śnieg..
 , wystawiłabym jakieś sadzonki na balkon bo naprawdę już nie mam miejsca a trzeba by siać kolejne rośliny a tu śnieg..
 . Ja mam takie wąskie, że szału nie ma
 . Ja mam takie wąskie, że szału nie ma   . Z trudem mieszczę to co mam . Kolejne rośliny będę siała do gruntu , warzywka też. Tylko niech ta pogoda nieco się poprawi. Pozdrawiam
 . Z trudem mieszczę to co mam . Kolejne rośliny będę siała do gruntu , warzywka też. Tylko niech ta pogoda nieco się poprawi. Pozdrawiam   .
 . . No i grunt przecież jest, ale te sadzonki, ja uwielbiam sadzonki
. No i grunt przecież jest, ale te sadzonki, ja uwielbiam sadzonki  .
.
 A Trinidad tak się ładnie sam rozrósł na serduszko, czy to jest to Bonchi?
 A Trinidad tak się ładnie sam rozrósł na serduszko, czy to jest to Bonchi?
 . Dzisiaj byłam i patrzyłam na mój warzywnik
 . Dzisiaj byłam i patrzyłam na mój warzywnik   . Nasiona przykrywałam włókniną i zdaje się, że wszystko ok
 . Nasiona przykrywałam włókniną i zdaje się, że wszystko ok   . Rzodkiewka wylazła, marchewka i koper także
 . Rzodkiewka wylazła, marchewka i koper także   . Nie jest źle tylko siewki szpinaku mam wszędzie
 . Nie jest źle tylko siewki szpinaku mam wszędzie   . Muszę się tego pozbyć jak tylko temperatura się podniesie bo za zimno na grzebanie w ziemi
 . Muszę się tego pozbyć jak tylko temperatura się podniesie bo za zimno na grzebanie w ziemi   .
 .
 Ja chyba z cztery rodzaje pomidorów tylko , i to po kilka sztuk
  Ja chyba z cztery rodzaje pomidorów tylko , i to po kilka sztuk   A papryki wcale nie wysiewałem , jak nigdy ...
  A papryki wcale nie wysiewałem , jak nigdy ...  
 . Słoneczko świeci
. Słoneczko świeci   .
 . , zapomniałam o takiej możliwości, poprzycinam i przesadzę do mniejszych doniczek, będę mogła mieć więcej egzemplarzy na balkonie a później na parapecie w zimie. A jakie ładne zdjęcia są na internecie różnych papryk
, zapomniałam o takiej możliwości, poprzycinam i przesadzę do mniejszych doniczek, będę mogła mieć więcej egzemplarzy na balkonie a później na parapecie w zimie. A jakie ładne zdjęcia są na internecie różnych papryk   .
 . , od razu raźniej
 , od razu raźniej   . Ma się już ocieplać na szczęście. Fajny szpinak, że się tak rozsiewa, u mnie się nie rozsieje bo został zjedzony przez ślimaki, w tym roku nie siałam bo to walka z wiatrakami- ślimakami.
 . Ma się już ocieplać na szczęście. Fajny szpinak, że się tak rozsiewa, u mnie się nie rozsieje bo został zjedzony przez ślimaki, w tym roku nie siałam bo to walka z wiatrakami- ślimakami. . Papryk też miało być niewiele a jest jak jest
 . Papryk też miało być niewiele a jest jak jest  .
.

Puk, puk, na prawdę chciało by się powiedzieć
 Puk, puk, na prawdę chciało by się powiedzieć    masz tyle rozsad , Ewelka ma już koperek i inne warzywka na
  masz tyle rozsad , Ewelka ma już koperek i inne warzywka na                  
 , zajrzałam i pomidory to masz już prawie owocujące na parapecie
 , zajrzałam i pomidory to masz już prawie owocujące na parapecie   . U Eweliny to już wiosna na całego. Ja do gruntu posiałam tylko groszek cukrowy. A w domu papryki, pomidorki, bakłażany, miechunki, pora i astry. Na balkonie kalarepki i brokuły. Dziś robiłam przegląd nasion, żeby na balkonie coś wysiać z przeznaczeniem na działkę ale zimno i poczekam jeszcze tydzień. Aż w końcu się nie wyrobię i nasiona będą czekać kolejny rok
 . U Eweliny to już wiosna na całego. Ja do gruntu posiałam tylko groszek cukrowy. A w domu papryki, pomidorki, bakłażany, miechunki, pora i astry. Na balkonie kalarepki i brokuły. Dziś robiłam przegląd nasion, żeby na balkonie coś wysiać z przeznaczeniem na działkę ale zimno i poczekam jeszcze tydzień. Aż w końcu się nie wyrobię i nasiona będą czekać kolejny rok   .
 .  . Jedyna nadzieja w długim weekendzie ale czy nie będzie padało? Pozdrawiam
. Jedyna nadzieja w długim weekendzie ale czy nie będzie padało? Pozdrawiam  .
.