Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuziu, przez ostatnie dni prawie nie zaglądałam na forum i w końcu dzisiaj trochę podczytuję zaległe wątki. Czytam i czytam, a tu takie niepokojące wieści :( Mam nadzieję, że Twój kocur ma się już dużo lepiej. Ja też martwię się o swojego, bo miał zatargi w nocy i kuleje biedaczysko i miauczy żałośnie, heh ;:145 Zdrówka naszym kocurkom ;:167
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Zuziu ;:168 , jak kotek? To przykre kiedy nasz pupil tak mocno choruje. Bardzo mi przykro, trzymam kciuki żeby historia skończyła się tylko na ogromnym strachu. Jestem z Ciebie dumna, że tak dzielnie się nim opiekujesz. Kicio ma większe zaufanie do Ciebie niż do weta. Jest spokojniejszy.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Kochani, odpowiem może wszystkim wspólnie - dziękuję Wam za słowa otuchy, niestety wyniki kota nie wróżą dobrze ;:185 Kroplówki, zastrzyki, leki co dzień, a mocznik i kreatynina wciąż w górę ;:222
Spędzam z nim najwięcej czasu jak się da, choć coraz gorzej znosi leczenie. Wydaje mi się że gaśnie w oczach, choć wolę życia ma wielką i pomimo wyników jakoś jeszcze się trzyma.
Nie wiem na ile nerki są uszkodzone, bo parametry nerkowe już nie mieszczą się w skali urządzeń pomiarowych u Weta. Zdiagnozowaną ma przewlekłą niewydolność nerek.
Póki kocurek jeszcze ma siłę i wolę do walki to i ja walczę, choćby o każdą kolejną chwilę, każdy kolejny dzień. Wiem jednak że jak będzie to już dla Niego męczarnią, czas przyjdzie nam się rozstać ;:145 Nie dam mu cierpieć za wszelką cenę ;:185
----------------
Wyszliśmy z kocurkiem wczoraj na króciutki spacer do ogrodu - wszystko z pod ziemi wyłazi, nawet tulipany które dotychczas się nie odzywały pokazały już nosy. Najbardziej wyczekiwane ice cream i double negrita też maja kiełki nad ziemią ;:108
Zakwitł ciemiernik biały i powoli szykuje się fioletowy. W weekend postaram się pstryknąć fotki.
Pa kochani, miłego weekendu dla Was.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zuza, smutne wieści ;:131
Też nie pozwalałam swoim zwierzętom cierpieć ;:224 To trudne decyzje i bolesne dla nas. Różne są opinie na ten temat ale dla mnie to jest wyraz miłości.

Mimo wszystko, miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, ciekawe czy kiedykolwiek dowiesz się co mu właściwie zaszkodziło. Rozmawiałam na ten temat z rodzicami i mówili, że kot jest zbyt mądry żeby skusić się na mysz, która była truta. Podobno koty nie ruszają chorych gryzoni. Nie chcę spekulować, ale bardziej prawdopodobne jest że ktoś w okolicy wyrzucał zatrute jedzenie. U nas za osiedlem jacyś zwyrodnialcy rozrzucali zatrute mięso.. podobno chcieli otruć kuny czy łasice, a zatruło się mnóstwo kotów i psów. Dzięki interwencji mieszkańców sprawców złapano. Ale ile zwierząt ucierpiało tego już nikt nie zmieni ;:174
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuza jestem z Tobą ;:196 od roku mam kotka i nie wyobrażam sobie jakbym musiała przechodzić coś takiego...

Tak nadrabiając zaległości prześledziłam Twój wątek, masz śliczne różyczki ;:138 młodziaki w tym roku na pewno dadzą już pokaz, zaszalałaś zakupowo, ale my zielonozakręcni tak mamy :) nie przechodzimy koło roślin obojętnie. Ten floksik fioletowo-niebieski bardzo mi się spodobał, ciekawe jaki będzie w rzeczywistości. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zuzo . Nieciekawa sytuacja :( , przykra sprawa ale trzymam kciuki za Twojego kocurka i za Ciebie. Z pewnością nie są to łatwe chwile :( . Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Witaj Zuziu, Mam nadzieję że stan Twojego kocurka się choć trochę polepszył.
Trudno jest patrzeć na cierpienie ukochanego zwierzaka.
Życzę mu zdrówka ;:108
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Nie wiem co napisać,,, :oops: ważne by kot nie cierpiał...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Cóż, Zuziu, znam ten ból. Ja tak patrzyłam na cierpienie naszego poprzedniego psa. Miał raka, kilka razy ściągano mu wody, zawsze pod narkozą, a on i tak cierpiał. Szukał ratunku u każdego z domowników, ale jedyne co mogliśmy dla niego zrobić, to przytulić, pogłaskać i przemawiać do niego ciepłym głosem.
Trwało to kilka tygodni, a i tak ostatecznie trzeba było się rozstać. Do dziś wspominamy tego pieska, bo był bardzo mądry. A był to owczarek niemiecki. ;:174
Kotki najczęściej chorują właśnie na nerki. Czytałam, że dobrze jest dawać kici piwo. Swojej próbowałam podsuwać kilka razy, ale nie chce pić. A szkoda, bo pewnie też kiedyś będzie miała problemy z nerkami. ;:218
Wygłaskaj swojego choruska, poprzytulaj i bądź dobrej myśli. ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Rozumiem Cię bo w domu mam 3 kociambry .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuza czytając twój wpis aż się popłakałam... ;:196 Bardzo jestem czuła na takie rzeczy.
Co się nie robi dla swoich milusińskich... Dobrze jest do czasu jak się nic nie dzieje, ale biorąc pod opiekę jakiegoś podopiecznego , musimy i z tym się liczyć, że mogą być trudne chwile...Przechodziłam to z dwoma psami u rodziców a teraz mając swojego nie wyobrazam sobie takich dni...
Pamiętaj że myślami jesteśmy z wami... ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Biedny koteczek ;:145. Miejmy nadzieje że wszystko będzie dobrze
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zuza mojej kuzynki piesek zjadł kulkę z trucizną i było z nią bardzo cieżko .
Szybka interwencja u weterynarza uratowała małą.
Mam nadzieję, że Twój kotek wydobrzeje.

Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Kochani, Mati-Tulap, Ewelina-ewelkacha88, Aniu-aneczka1979, Dorciu-dorotka350, Aniu-Lady-r, Olka-Ola2310, Małgosiu-clem3, Kasia-mymysteryy, Jolu-April, Iwonko-iwona0042, Lucynko-plocczanka, Małgosiu-PEPSI, Kasiu-Kasiula17, Lidziu-slila1, Malvinko-Malvy, Anetko-wiewioreczka, Wandziu-wanda7, Soniu-cyma2704, Aniu-andzia458, Madziu-Pashmina2006, Sabinko-nifredil, Krysiu-Krychna, Aguś-witch, Elka-pela11, Kasiu-kasia100780, Aniu-Annes 77, dziękuję za Wasze wpisy i wszystkie słowa wsparcia, nawet nie wiecie jakie to dla mnie miłe ;:131
Właśnie wróciłam od Weta, z nowym zapasem leków i kroplówek na weekend. Kot dziś obudził się osowiały, nie chciał nic zjeść, nie wiem czy wczoraj jadł jak byłam w pracy, bo od przedwczoraj nie robił tej cięższej toalety :oops: Wchodzimy do naszej Pani Wet, namiałczał i nawyzywał na nią za otrzymane zastrzyki (jak zwykle) po czym dopadł do podanej miski z jedzeniem i wpiep...ał jakbym mu jeść w domu nie dawała ;:oj A żeby tego było mało to wypiął się na mnie i jak nie zacznie robić kupy na moją kurtkę, oberwało się nawet eMowi na spodnie... no i jak tu się nie cieszyć ;:131 ;:215
Obecnie siedzi sobie na tarasie cały zadowolony i wygrzewa się na słoneczku ;:333
Jestem cała szczęśliwa, dziś jest dobry dzień :heja

A w ogródku wszystko rwie się do życia, co prawda kwitnie teraz tylko ciemiernik biały, fioletowy jeszcze w pąkach, ale zieleninki wszelkiej innej też nad ziemią już sporo.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A tu widać jakie tulipany są silne, co tam kora, przez kamienie też wylezą. I znów pąk magnolii - cosik grubaśny, coraz większą mam nadzieję że będzie kwiat ;:172

Obrazek Obrazek

Kochani, ściskamy Was z kociambrem serdecznie i miłego weekendu. aha, udanej Gardenii dla tych co idą. Napiszcie proszę jak ktoś będzie jak było, ja jednak w tym roku zrezygnowałam. Buziaki dla Was od nas ;:4

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”