Zdrówka życzę a zbiory imponujące
Krysiu, cudnie dziękuje za piękny reportaż.

Jadziu ja też mało bywam na forum a chciałabym częściej ale nie zawsze tak się układa ?e-babcia pisze:Krysiu- dawno mnie nie było u Ciebie , ale pięknie miałaś cale lato![]()
Dalie ślicznie zakwitły , maje niestety uschły. Hortensja ślczna i zwróciłam uwagę na dzielżan ,jest uroczy i muszę go zdobyć .
Pozdrawim i zacznę podglądać

Aniu miło, że wpadłaś ?Ty kochasz róże a ja dalie więc każdej z nas "inaczej w duszy gra" ale efek przyjemności i spełniania się na działeczce podobnyAnnes 77 pisze:Piękny wianuszek z kwiatów dalii
Alicjo z dnia na dzień jest lepiej ale aby zrobić pewne pilne jesienne prace na działce musiałam "faszerować się " przez kilka dni silnymi tabletkami bo mąż pomaga, ale niektóre rzeczy wolę sama. Pozostałe poczekają do wiosny ? zdrowie ważniejsze.alicjad31 pisze:Krysiu przykro mi bardzo z powodu Twojego wypadku .Wyobrażam sobie jak musiało boleć .
Dalie piękne ,hortensje takie wypasione . Bardzo spodobał mi sie ten niepokalanek .
Zdrówka Ci życzę .
Kasiu nie mogę się zbytnio rozczulać nad swoim stanem zdrowia bo za kilka dni ważne święto i też trochę pracy na cmentarzu czeka?Kasiula17 pisze:O i widzisz ból był a czy teraz już dochodzisz całkiem do siebie, czyli stłuczone zebro?
Zdrówka życzę a zbiory imponujące ... kolory widać piękne, wnuczki arcydzieło aż wzrusza, wygląda przepięknie.wielkie serce. U mnie pomarzły dalie całe bo minus 6 było i kwiatów już nic.
Krysiu, cudnie dziękuje za piękny reportaż.
Teresko zaglądam do Ciebie i faktycznie czytałam o ataku zimy .. Sezon pełen niespodzianek ale szkoda, że przykrych więcej niż dobrych? Przy daliach sporo pracy więc każdy tydzień bez przymrozków to dla nas radość bo oglądamy je dłużej. Teraz zostały wspomnienia i zdjęcia ,dzięki którym te wspomnienia są bardziej kolorowe ...TerDob pisze:Krysiu ja tez Ci współczuję bólu![]()
Hortensje masz cudne ... co robiłaś że żar z nieba ich nie zniszczył ?? moje strasznie marne w tym roku .
Dzieło wnuczki ślicznemoje dalie co nie zmroził przymrozek to śnieg połamał i po nich - trzeba czekać rok na ich kwiatki .
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę![]()

Janko dziękuję za dobre słowo .Staram się z tym niepokalankiem ale susza skasowała sporo ładnych sadzonek? te co zostały już przyniosłam na strych i póki nie ma mrozów to tam zostaną . U mnie na działce jeszcze parę dobrych dni brak aby była gotowa ze wszystkim do zimy.maniusika pisze:Tyle pracy a ty masz żebra połamane .. Życzę powrotu do zdrow!a ..
Śliczny niepoalanek . Czekam na niego na wiosnę ..Mój ogród już sprzątnięty bo mróz był porządny zmroził wszystko ... ..
Soniu powodzenia w formowaniu życzę i wspaniałej zabawy bo ja uwielbiam takie eksperymenty. W tym sezonie przygotowałam sobie w doniczkach kilka sadzonek h.Anabelle i niedawno zaplatałam pędy póki wiotkie i nie do końca zdrewniałe . Krótsze usunęłam i zostawiałam kilka wyższych. Ciekawe jak się zachowają bez cięcia wiosennego ?cyma2704 pisze:Krysiu dziękuję za instrukcję cięcia hortensji na pniu.
Dobrze, że masz pomocników w ogrodzie, zdrowiej i dalej pokazuj palcem, co trzeba zrobić.Wnusia artystka,
cudna kompozycja. Bukiet z chryzantemą i sentencja piękne.
Też mam turzycę palmową, zimowała raz, nic z nią nie robiłam, dopiero w marcu ścięłam
Gosiu dziękuję a Twoje słowa przekazane ... ależ była dumnaPEPSI pisze:Krysiu, życzę zdrowia. A wnusi należy się medal za te piękne serducho daliowe. Cudne i niepowtarzalne. Proszę pozdrowić autorkę

Gosiu W sezonie często kładę kilka kwiatów dalii w niewielkiej odległości aby porównać ich wielkość, kształt i kolorystykę. Robię to z myślą o kolejnym sezonie i ich ewentualnym sąsiedztwie na rabacie . Mimo to czasami i tak sa wpadki z wysokością lub kolorem ... w naszym fachu to normalne.Margo2 pisze:Tak naprawdę dopiero na tym trawniku widać jakie te dalie piękne. Podziwiam cały czas Twoje hortensje. Niesamowicie wielkie kwiaty
Ja w tym roku zaniedbałam . Cały czas myślę nad tym hydrożelem. Na razie funduszy brak
Operacja przełożona na wiosnę
Oleńko faktycznie wzrokowo podobieństwo jest.Bufo-bufo pisze:Nadal mi się wydają podobne ,aczkolwiek przecież nie takie samePodłużne, wąskie liście, kłosowaty wydłużony kwiatostan w zbliżonej barwie, do tego rozwichrzony dosyć pokrój. Dziękuję za za to że zamieściłaś ich zdjęcia i obok siebie. Zdaje się że tojad rośnie u Ciebie na słonecznym miejscu? Gdzieś wyczytałam że lubi cień i wiosną posadziłam go przy żywopłocie który zasłania słońce, niestety nie zakwitł i rośnie raczej słabo. Artystyczne prace wnuczki z daliami są bardzo ładne. Współczuję kontuzji i cierpienia po niej
Miłko póki co ciągnie ja do natury i w czasie każdego pobytu na działce na jej życzenie obchodzimy ja kilka razy. Zawsze muszę mieć dla niej zadanie do wykonania bo jeśli nie to uważa,że pobyt nieudany.takasobie pisze:Widać, że dziewczynie podobają się dalie! Może kiedyś i ona będzie je z namiętnością uprawiać w swoim ogrodzie. Ja swoje ścięłam i szykuje się do wykopków, pięć sztuk jeszcze kwitnie, ale to taki łabędzi śpiew. Już planuję kolejny rok ...
Fuksje masz cudowne! Ta delikatna fioletowa, to miodzio! Ty to masz rękę! Ja już nie próbuję, może kiedyś, kiedy człowiek mniej będzie miał na głowie...
Beatko ja też tak sobie pomyślałam. szkoda tylko,że nie zdążyłam nacieszyć się tym pięknym kolorem liści ... mrozik zniszczył ich urok i trzeba poczekać na kolejny sezon. Teraz czekam az liście podeschną i zleca aby gdy przyjdą mrozy okryć ją "zimowym płaszczem szytym na miarę "beatab pisze:Krysiu - piękne hortensje a ta herbaciana na pewno zakwitnie za rok - musiała odchorować przesadzanie- ale urosła duża
Mireczko dziękuję . Dbam o siebie ale czasami życie płata figle i to w najmniej odpowiednim czasie .Mirabela pisze:Krysiu zmartwiłam się Twoimi dolegliwościami. Oszczędzaj siły i zdrowiej.