Ja dzisiaj miałam wolne tak niespodziewanie z czego się ucieszyłam bo mogłam dzisiejszy dzień wykorzystać na małe porządki przy domowe .Zaczęłam też wykopki daliowe .Dzisiaj taki przedłużony weekend i niektóre urzędy pozamykane ,ale na pewno coś udało Ci się załatwić .Miłego wieczoru
Zielony i kolorowy świat Alicjid cz3
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony i kolorowy świat Alicjid cz3
Witaj Marysiu
Ja dzisiaj miałam wolne tak niespodziewanie z czego się ucieszyłam bo mogłam dzisiejszy dzień wykorzystać na małe porządki przy domowe .Zaczęłam też wykopki daliowe .Dzisiaj taki przedłużony weekend i niektóre urzędy pozamykane ,ale na pewno coś udało Ci się załatwić .Miłego wieczoru
Pozdrawiam Alicja
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu! witam cieplutko! Pogoda wymarzona na prace ogrodowe. U mnie wczoraj ciepły ,wspaniały dzień - narobiłam się w ogrodzie i umyłam wszystkie okna w domu./ a mam ich sporo/ . Dzięki takiej aurze przygotowanie ogrodu do ewentualnej zimy - przedłuża się. Posyłam serdeczności! 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- alicjad31

Witam Cię Bogusiu
Ciepło jest także u mnie ,wczoraj zaczęłam wykopki daliowe i pierwsze prace porządkowe w ogrodzie .Dzisiaj też wykopałam kilka dalii .Jutro do pracy wracam jak jest ciemno ,więc muszę korzystać z każdego wolnego dnia .
Dalie jak zwykle pomieszałam ,ale w przyszłym roku jak tylko pokażą kwiaty to już koniecznie dostaną identyfikatory .
Pozdrawiam serdecznie
Ciepło jest także u mnie ,wczoraj zaczęłam wykopki daliowe i pierwsze prace porządkowe w ogrodzie .Dzisiaj też wykopałam kilka dalii .Jutro do pracy wracam jak jest ciemno ,więc muszę korzystać z każdego wolnego dnia .
Dalie jak zwykle pomieszałam ,ale w przyszłym roku jak tylko pokażą kwiaty to już koniecznie dostaną identyfikatory .
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam Alicja
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Alu ja swoje dalie już dwa tygodnie temu wykopałam , bo mój pomocnik miał czas
Miłego dnia
Miłego dnia
- alicjad31

Jadziu
moja przechowalnia jest ciepła ,a jak na dworze jest tak jak teraz to muszę jak najpóźniej wykopać ,ale nie za późno
A pogodę to różnie zapowiadają .Czytałam ,że nie długo ma być zimowo...
A pogodę to różnie zapowiadają .Czytałam ,że nie długo ma być zimowo...
Pozdrawiam Alicja
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Moja piwnica jest też ciepła chociaż mała i za dużo nic nie zmieszczę
Zimy na razie nie zapowiadają , dziś słyszałam ,że nawet do końca grudnia ciepło.
Zimy na razie nie zapowiadają , dziś słyszałam ,że nawet do końca grudnia ciepło.
- alicjad31

No to znowu będziemy się martwić jak dalie i inne oczekujące na ciepłą wiosnę przetrwają odpoczynek .Zapowiedzi pogodowe czasem są mylne .Pamiętam zeszyły rok ,miało być ciepło ,a na rugi dzień był mróz i śnieg .
Zobaczymy .
Zobaczymy .
Pozdrawiam Alicja
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Moje dalie też już odpoczywają w garażu , niestety nie mam innego miejsca dla nich
, ale mam nadzieję że jakoś to przetrwają , podobnie jak rok temu , dużo większy problem mam z cannami , one albo przezimują , albo nie
. Ja jak wykopuję dalie z ziemi zawsze kładę jednego kwiatka na bulwę , bym wiedziała która jest jaka
potem dopiero przywiązuję karteczki z kolorem i wielkością , bo nazw niestety nie znam 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alu ja też sobie co roku przyrzekam, że dalie opiszę i co i nic....więc nie obiecuj sobie
Mam z liśćmi odłożoną dla Ciebie kannę tylko nie wiem kiedy Ci wysłać ?
- alicjad31

Moniko jeżeli rok temu dalie ładnie się przechowały to pewnie teraz też tak będzie ,a canny może włóż w worek foliowy i karton .
Ja tak dalii nie mogę zaznaczyć bo jak je wykopuję to już kwiatów nie można rozpoznać .
Marysiu chyba masz rację ,obiecuję ,obiecuję sobie ,a potem nic z oznaczeń
Cieszę się z tej canny bo jest śliczna
,ale co do wysłania to już Ty kochana zadecyduj
,Możesz teraz póki nie ma mrozu ,albo wiosna.
Miłego dnia
Ja tak dalii nie mogę zaznaczyć bo jak je wykopuję to już kwiatów nie można rozpoznać .
Marysiu chyba masz rację ,obiecuję ,obiecuję sobie ,a potem nic z oznaczeń
Cieszę się z tej canny bo jest śliczna
Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Witaj Alicjo
z krainy czarów, magicznie u Ciebie, jak w bajce!
Korzystając z faktu, że ogród już śpi, a tym samym czas wolny jakby się rozciągnął, zwiedzam sobie ogrody Forumowiczów, tym sposobem trafiłam do Ciebie, i chłonęłam, chłonęłam, chłonęłam aż pochłonęłam cały wątek
Kolekcja dalii niebywała!
My dopiero zaczynamy przygodę z ogrodnictwem, moja mama ma kilka pięknych okazów georginii, tak sobie obiecywałam, że opiszę je nim zostaną wykopane i na obiecankach się skończyło, przypomniało mi się o tym, co miałam uczynić, jak bulwy schły już na słoneczku
Chapeau bas
za ogrom pracy jaki niechybnie wkładasz w swój zielony raj patrząc na efekty, dopingują mnie bardzo do pracy!
Dalszych sukcesów życzę, będę zaglądać, podziwiać i nabierać energii
Korzystając z faktu, że ogród już śpi, a tym samym czas wolny jakby się rozciągnął, zwiedzam sobie ogrody Forumowiczów, tym sposobem trafiłam do Ciebie, i chłonęłam, chłonęłam, chłonęłam aż pochłonęłam cały wątek
Kolekcja dalii niebywała!
My dopiero zaczynamy przygodę z ogrodnictwem, moja mama ma kilka pięknych okazów georginii, tak sobie obiecywałam, że opiszę je nim zostaną wykopane i na obiecankach się skończyło, przypomniało mi się o tym, co miałam uczynić, jak bulwy schły już na słoneczku
Chapeau bas
Dalszych sukcesów życzę, będę zaglądać, podziwiać i nabierać energii
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu słonecznej niedzieli życzę 
- alicjad31

Witaj Kasiu w moim skromnym ogrodzie i jednocześnie dziękuję Ci za bardzo bardzo miłe słowa
Dalii jeszcze do końca nie wykopałam ,ale muszę to zrobić w tym tygodniu bo o zimie różnie mówią . ja tom bym chciała ,żeby była taka normalna jak na nasz umiarkowany klimat przystało ,ale na to zdaje się nie ma co liczyć .
Jeżeli chodzi o opisywanie dalii to ja kiedyś miałam opisane i muszę do tego wrócić ,ale
Dziękuję za życzenia ,oczywiście zapraszam ,Cię do mojego wątku
Miłej niedzieli
Iwonko
Pozdrawiam Alicja
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Miłej niedzieli życzę
Moje dalie już wykopane, ale ja mam ich mało, więc raz dwa poszło.
Na razie trzymam je jeszcze w pomieszczeniu na działce, ale już niedługo muszę przywieść do piwnicy.
Ciekawe czy przetrwają do wiosny
- alicjad31

Ewuniu
Dziękuję
Szybko się uwinęłaś z wykopkami
bądź dobrej myśli ,piwniczkę pewnie masz dobrą, to dalie przetrwają
Miłej niedzieli
Dziękuję