- jak będziesz w przyszłości miał zamiar przesadzać swoje Adenium, zaopatrz się w mniejsze doniczki i jak już wcześniej pisałem w bardziej przepuszczalne podłoże, będzie Ci łatwiej kontrolować stan jego nawilgocenia, a korzenie będą miały więcej powietrza i łatwiej będą mogły przerastać podłoże.Jak czytałem jedni piszą że podloze za mokre / ... /
- nie wiem gdzie wyczytałeś taką informację, bo przyznam się szczerze, dość często odwiedzam wątek ale nie pamiętam, żeby ktoś doradzał dla takich maluchów zimowy spoczynek, chyba że przegapiłem wpis./ ... / a drudzy ze w stan spoczynku na jeśień przechodzą
Niestety pierwszy i ostatni odnośnik nie wczytuje fotek, wyświetla się komunikat: "This photo has been deleted." Patrząc na jedyną fotkę, która się wczytuje to mam wrażenie, że Twoje Adenium nic nie urosło i wygląda znacznie gorzej niż na poprzednich fotkach. Moim zdaniem, za taki stan tej sadzonki główną winę ponosi: zbyt duży rozmiar doniczki, nieodpowiednie podłoże, niedostosowane do szybkiego przesychania i najprawdopodobniej niezbyt właściwe warunki w jakich rosły - zbyt mało naturalnego światła, ale najbardziej skłaniałbym się, że główna wina leży po stronie niewłaściwego podłoża, zbyt długo "trzymającego" wilgoć i zbyt "chudego".