Moje zielone zakręcenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie

Post »

Marysiu Internet rządzi się swoimi prawami ;:172 a świętowałam prawie razem z Tobą miesiąc temu :lol:
Właściwie dzielżan, nachyłki i omiegi muszę pilnować aby nie zachwaściły mi działki mimo obcinania przekwitłych kwiatów tak jakoś się sieją i odnajduję w rożnych miejscach, co zauważyłam nie lubią też suszy bo wtedy podsychają , ale tego nie lubią żadne roślinki. Natomiast Penstemon kupiony w ubiegłym roku dopiero teraz się odbudowuje , bo przedtem był przyduszony przez orliki ,widocznie lubi więcej miejsca i przestrzeni.
Rapsody in Blue trafił do mnie w ubiegłym roku z wyprzedaży marketowej za grosze i teraz się odwdzięcza, oczywiście kupiony pod wpływem forum ;:224 Natomiast różyczka o której piszesz to właściwie nie wiem czy pnąca czy nie w ubiegłym roku prowadziłam jak krzaczastą i też była ładna, pięknie pachnie ale kwitnie tylko raz właśnie teraz.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julciu nie mogę tego zrozumieć, że od czasu do czasu nie ma powiadomień o jakimś wątku a powiadomień mam ponad 40 ;:oj
Elektronika tez ma swoje wady :? Tak też mi się wydawało, ale nie napisałaś dokładnie tylko parę dni i wczoraj Agnieszka zachwiała moja pamięcią :lol: Kwiaty, o których piszesz właśnie u mnie znikają czyli ma znaczenie gleba i nie ma co wprowadzać ich na siłę :uszy Zobaczysz dopiero w trzecim roku RiB pokazuje swój urok ;:215 Gdzie jedziemy coś załatwiać to podziwiam wszędzie pięknie kwitnące róże :D wczoraj zgarnialiśmy syna wracając do domu i były tak ogromne krzaki róż a w aucie przypadkiem były nożyczki i co mam gałązki i będę ukorzeniać ;:306 Pewnie kwitną raz, ale taka burza kwiatów przy siatce to piękna ozdoba :lol: Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu moje różyczki w większości mają po 1-2 lata zgodnie z forumową "różyczką" :D ,a ze funduszy nigdy za dużo więc w większości to marketowe NN bo z obrazkiem na opakowaniu jakoś nie pasują , ale i tak ładne.
Tak, róże teraz najpiękniej kwitną, ale pogoda nie pozwala na posiedzenie i cieszenie się nimi ;:223
Ostatnio wpadam na działkę jak po ogień biorę co potrzebuję i do domku. A tak lubię pochodzić, popatrzeć jak co rośnie, poplanować przesadzenia, przyciąć co potrzeba, posiedzieć na słonku...Tymczasem busz mi się zrobił, chwasty rosną na potęgę, bo chyba w oborniku były nasiona. A czasu ;:185 jeszcze do tego wieczny strach co dzieje się u syna, waga leci do dołu i właściwie jestem cały czas jakaś rozlazła i bez energii. Od Wielkanocy 10 kg mi ubyło, badania porobiłam i są ok, więc to tylko nerwy chyba.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu zaniepokoiłaś mnie spadkiem wagi, ale nerwy potrafią wiele. Pamiętaj jednak że stres jest powodem wielu chorób i może warto coś brać na nie? A do tego dochodzi brak takiego spokojnego wypoczynku, takiego jak piszesz. Czas spędzony wśród roślin i praca fizyczna bardzo pomagają odstresować się. Ja miałam krótki czas kiedy kupowałam róże w renomowanych szkółkach, a i wśród nich są pomyłki i słabe rośliny (podkładki dominują). Ostatnie kupuję właśnie w marketach i to po obniżkach albo na al. , już nie wspomnę o własnym rozmnażaniu i powiem Ci że wszystkie róże cieszą mnie jednakowo :D Obornik ma takie właściwości i w dodatku wprowadza do ogrodu jakby nowe chwasty. W pierwszym roku na wyplewionym warzywniku pojawiały się kłęby perzu i jakie było moje zdziwienie jak wyrywając zobaczyłam że rosną w kawałku nierozłożonego obornika ;:223 Rolnicy najpierw nawożą obornikiem, a potem leją środek niszczący chwasty przedwschodowo, bo nikt się już nie bawi w plewienie ;:185 a zarazem obornik nie jest przekompostowany tylko świeży.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu to domownicy zmusili mnie do zrobienia badań, ;:224 ale tak mi lepiej bo kolana mniej bolą , mają lżej :)
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julio - wydaje mi się, że tak duży spadek wagi w tak krótkim czasie to jednak trochę dużo. Skoro jednak badania nic złego nie wykazują, to najważniejsze, ale musisz uważać. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko uważam, a nawet jestem pod kontrolą( wszak córka to służba zdrowia) ;:224 więc nawet gdybym nie chciała to zmusi :lol:
Chyba w tej chwili nerwy , za dużo obowiązków i brak porządnego odpoczynku daje znać o sobie, a dodatkowo klimakterium ;:223 Czekam na urlop w pracy to może wtedy dobrze odpocznę.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu tak, tak urlop i dni spędzone na działeczce przywrócą chęć do podjadania, a jak jeszcze masz fachową pomoc pod ręką to jesteśmy spokojne ;:168
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ;:172 dziś miałam cudowny dzień na działce, cieplutko , przyjemnie dopiero po 18 deszcz przegonił mnie do domku.
Kwitną już dwie z trzech ciapanych róż kupionych na Gardenii
Obrazek Obrazek
Kwitnąć zaczynają lilie jeszcze nie wszystkie odmiany
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Julio dbaj o siebie bo jesteś potrzebna wnukom.Śliczną masz tą fioletową różę ciągle tu na forum się o nią potykam,muszę sobie taką na jesieni kupić.Tylko muszę zapisać sobie nazwę,bo skleroza już łapie ;:306
Dopiero dziś i wczoraj gotowałam kompot z czereśni,mam 30 słoików :heja
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko specjalnie dla Ciebie sfotografowałam moje powojniki
Obrazek Obrazek Obrazek
zakwitły też pierwsze siane przeze mnie cynie
Obrazek Obrazek
Krysiu ja czereśni mam 37 ;:224 teraz robię czerwone porzeczki
Obrazek
a w kolejce czekają czarne, agrest i maliny bo już pierwsze czerwienieją
Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p

Post »

Jutro jak będzie ładnie będę zrywać czarną porzeczkę,bo czerwona już zrobiona i tak zawsze do jesieni wkładam w słoiki ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro internet współpracuje mogę pokazać moje objawy choroby różyczkowej bardzo powszechnej na forum :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu moja czarna porzeczka jeszcze potrzebuje kilku dni słonka, jeszcze pojedyncze jagody nie dojrzały.
Żeby nie było, ze innych kwiatów nie mam Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p

Post »

Śliczności,moja choroba jest chyba jest już nieuleczalna bo mam 54 szt,brak miejsca na sadzenie a ciągle mi się jeszcze nowe marzą ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”