Jadziu ależ u Ciebie kwieciście i kolorowo.... cudnie Lilie marzenie, floksy, róże..... wspaniałe widoki Mój Polish Spirit też rozrósł się ogromnie , ciśnie się na zbyt małej dla niego podporze i zagłusza całe sąsiedztwo koniecznie muszęgo przesadzić..... tylko gdzie
MARYSIU o tym czasie ,w którym pisałaś posta ja już dawno spałam.Jakoś ostatnio osłabiona ciutek jestem .Chyba sie starzeję ,albo te upały tak na mnie działają.Żółtek poganiany do przybierania na wadze ,bo teraz tylko przekwitnięte kwiaty uszczykuję .Niestety znów zagnieździła się w ogródku Bruzdownica .Wczoraj wycinając różane mumie musiałam niektóre róże mocno ściąć, bo w nich multum gąsienic tych drani .Róże jednak sobie nic z tego nie robią nawet po nich tego nie widać ,że mają nieproszonych gości AGUSIU u Ciebie też kwieciście bo zaglądam tylko ostatnio nie chce mi sie pisać .Moje Spirity mają siatkę i fajnie byłoby gdyby ją całą zagarnęły .One jednak zamiast cieszyć moje oczy wyłażą za siatkę i tam szaleją .To samo zrobił mi jeden pęd Rhapsody in blue .Kwitnie w najlepsze za siatką . i spogląda na Rdesta sachalińskiego, Wiosną muszę mu pokazać drogę AGUSIU przysiądź i delektuj sie liliowym aromatem
Witaj Jadziulka.
Piękne kolory zagościly w ogrodach.Po przyjeżdzie bylam zdumiona,że powtornie zakwitła większość róż.A jeszcze w takim pachnącym towarzystwie to już czysta niebiańskość.Ta kropkowana to pewnie Extravaganza=silnie pachn ąca no a Twoja nóżka przy nim też niczego sobie wyszła Szkoda,że tak mało lilii i liliowców mi zostało po grasowaniu szkodnikow.Jesienią odbuduję straty i mam nadzieję,że powtórki mi nie zrobią.
ANUŚ ,ale jesteś spostrzegawcza .Masz racje to Extravaganza teraz mam ją już podpisaną .Musiałam poszukać nazw z ubiegłego roku wiec trochę to trwało .Mam nadzieję ,ze do przyszłego sezonu nie zapomnę nazw Fajnie ,że już wróciłaś Rośliny dają sobie wspaniale radę bez nas
EUREKO może masz jakieś imię Miło mi gościć Cię w swoim królestwie .Też uwielbiam lilie dlatego mam ich dosyć sporo
TOSIA moją mam już parę latek,wiec nie wiem dlaczego jej nie masz
EWCIU Kristalperle chyba tylko w moim ogródku jest .Z taką nazwą ja kupiłam w Niemczech 4 czy 5 lat temu .To rabatówka cudnie pachnąca dorasta do 120 zdrowa przede wszystkim i ma cudne błyszczące liście
CELINKO u mnie Pinky Winky fajnie sie przebarwia zresztą już zaczyna to robić.Moja patyczkowa Grandiflora ma w tym roku cudne kwiatostany
Nie wiem jak ogarnąć tego mojego Maigolda .On po prostu szaleje Zajmuje mi prawie cały trójkąt bermudzki Zasłonił mi derenia i Wredei a także Pilgrima
Jadźko ależ u Ciebie busz.
Lilie przecudne zwłaszcza ta biała z różowymi kropkami. A wiesz, że zidentyfikowałam moją różę...myślałam, że to Mr Lincoln a już wiem, że to Duftzauber 84.
LL z patyczków ma kwiatki....to już w sumie trzy patyczki zakwitły ....tylko teraz szukać miejsca . Na helpie podają, że rośnie wysoko ale w sumie jest wąska. Ale jak posadzę i będę prowadziła w górę to będzie tylko kwitła u góry a nie na całości....już chyba rozmawiałyśmy na ten temat ale jakoś mi się zapomniało.