Ogród Marty cz. III
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. III
Witaj Joasiu,tyle o Tobie myślałam i chyba Cię tymi myślami ściągnęłam, oglądałam u Iwonki Wasze zdjęcie,super wyglądacie,a co do floksów to masz rację ja ciągle ich biorę w swoje dłonie i wącham ,a te ich kolory też są zniewalające,pozdrawiam Cię gorąco 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj Martusiu.
Cudna alejka dzielżanowa, jak i cały ogród.
Obrazki nigdy u mnie nie zakwitły, a Twoje nawet owocki mają.
Korzystając z tego, że mnie jeszcze nie podliczyłaś, poproszę o sadzonkę czerwonego dzielżana, gdyż ja mam tylko rudego i żółtego.
Miłego dnia.
Cudna alejka dzielżanowa, jak i cały ogród.
Korzystając z tego, że mnie jeszcze nie podliczyłaś, poproszę o sadzonkę czerwonego dzielżana, gdyż ja mam tylko rudego i żółtego.
Miłego dnia.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładny kolor mają floksy taki wyrazisty, obrazki posadzone u mnie na jesień i ładnie zimują bo zima łagodna więc może doczekam się takich widoków jak u Ciebie.Pozdrawiam cieplutko.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marto,jeśli możesz to się dowiedz odnośnie wystawy. Jak się nic nie wydarzy to tak wybieram się z koleżanką. Są niektórzy wystawcy godni uwagi. Zawsze można coś kupić ciekawego. A ode mnie jest to jakieś 2 do 2i pół godziny jazdy samochodem.
Ty też też się wybierasz?
Dziś u mnie pojawiło się
Ty też też się wybierasz?
Dziś u mnie pojawiło się
-
koziorozec

Alu,dowiem się o tej wystawie ,ja kiedyś często jeździłam ,ale już któryś rok nie jadę ,nie wiem jak teraz ale trudno coś było kupić ,bo wystawcy mówili że sprzedają w ostatnim dniu bo nie mieliby co pokazać przez 2lub3 dni w zależności ile trwała wystawa ,może nie wszyscy ,ale jak chciałam kupić różę to musiałam czekać do którejś godziny,bo nie sprzedawali,tylko na zakończenie wystawy,ale jak mówię parę lat nie byłam, bo sama jeżdżę na wystawę kwiatów ze swoimi roślinami do innej miejscowości i jeżeli wystawy się nie pokryją w czasie to chętnie przyjadę do Krakowa,żeby się z Tobą zobaczyć,moja wystawa zawsze jest
1 maja,zobaczymy kiedy będzie miał Kraków,pozdrawiam
Stasiu,widzę że jesteś ostrożna ale to dobrze bo niestety nigdy nie wiadomo co zastaniemy po zimie ,Stasiu,to była taka lawina bo ja też zaczęłam pindlić bo inni zamawiali
,ten żółty złocień ma około 40 cm,a głowaczek olbrzymi rośnie w słońcu i półcieniu
1 maja,zobaczymy kiedy będzie miał Kraków,pozdrawiam
Stasiu,widzę że jesteś ostrożna ale to dobrze bo niestety nigdy nie wiadomo co zastaniemy po zimie ,Stasiu,to była taka lawina bo ja też zaczęłam pindlić bo inni zamawiali
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marto
mówią,że odbywają się 7.05, choć zawsze były w kwietniu. Ale fajnie ,że wystawiasz swoje kwiatuchy. Jeśli nie możesz zdradzić publicznie, gdzie Ty jezdisz to proszę napisz na pw. Może zmienię kierunek? Tam ,gdzie jezdisz jest lepiej?
-
koziorozec

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ostatnie zdjęcie to nie houttuynia
to persicaria odmiana Red Dragon
obie roślinki mam u siebie więc się mądrzę - sorry Martusiu
to persicaria odmiana Red Dragon
obie roślinki mam u siebie więc się mądrzę - sorry Martusiu
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale masz kolekcje Marta, obrazki, eukomisy, zawilce japońskie - takie ilości, no super. A zawilce j. nie wymarzają Ci? Śliczne są. 
Pozdrawiam, Iwona.
-
koziorozec

-
koziorozec

Dorotko,dziękuję, masz rację ,już poprawiłam,to jest mądre wymądrzanie ,ja też tak poprawiam jak zauważę ,
Iwonko,troszkę się uzbierało zawilce japońskie nigdy nie przemarzły,ja też je lubię
Iwonko,troszkę się uzbierało zawilce japońskie nigdy nie przemarzły,ja też je lubię
-
koziorozec

Alu,te terminy w Krakowie są ruchome ,więc może tak być jak piszesz,nie chciałabym cię może bałamucić z inną wystawą ,ona by była jeszcze dalej od Ciebie ,może teraz już w Krakowie jest więcej bylin ,bo jak ja jeździłam to było mało, były paprocie ,brunery ,tam kupiłam złotnicę ,ale wielkiego wyboru nie było jak chodzi o byliny,natomiast było sporo firm urządzających ogrody z pięknymi trawnikami, fontannami kamiennymi kulami,wszystko na wysoki połysk i ceny niebotyczne ,dużo było balkonówki,czyli pelargonii,surfinii itp.były też iglaki ,ale to wszystko było ,a nie wiem co teraz wystawiają,napiszę Ci pw,buziaczki dla Ciebie
Aniu,z łubinem jest tak że nie musi powtarzać cech macierzystych,mam w jednym miejscu łubin tylko biały .jeżeli tam będą siewki,to ja Ci poślę,zobaczę też ,czy nie obcięłam pędów z nasiennikami w tej kolorowej grupie ,gdzie biały też jest ,ale nie zagwarantuję ,że wyrośnie Ci biały łubin,a nie chciałabym Cię zawieść ,chyba że to nie będzie problem na chybił trafił,jeżeli nie będzie łodyg z nasiennikami to będą siewki,ale też na chybił trafił,pozdrawiam
Marysiu,epimedium nie mam w ofercie ,ale mam go na tyle ,żeby było dla Ciebie,ale mam jedną odmianę tak kwitnącą jak na zdjęciu,dobrze zrozumiałaś ,wystawiam swoje kwiaty na wystawie,
Aniu,z łubinem jest tak że nie musi powtarzać cech macierzystych,mam w jednym miejscu łubin tylko biały .jeżeli tam będą siewki,to ja Ci poślę,zobaczę też ,czy nie obcięłam pędów z nasiennikami w tej kolorowej grupie ,gdzie biały też jest ,ale nie zagwarantuję ,że wyrośnie Ci biały łubin,a nie chciałabym Cię zawieść ,chyba że to nie będzie problem na chybił trafił,jeżeli nie będzie łodyg z nasiennikami to będą siewki,ale też na chybił trafił,pozdrawiam
Marysiu,epimedium nie mam w ofercie ,ale mam go na tyle ,żeby było dla Ciebie,ale mam jedną odmianę tak kwitnącą jak na zdjęciu,dobrze zrozumiałaś ,wystawiam swoje kwiaty na wystawie,
-
koziorozec

- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś łubiny wyglądają rewelacyjnie.
Piękny skrawek ogrodu , co Ci tam kwitnie na żółto.?Pięknie sie odznacza na rabacie i tworzy żółty dywan.
Pozdrawiam
Piękny skrawek ogrodu , co Ci tam kwitnie na żółto.?Pięknie sie odznacza na rabacie i tworzy żółty dywan.
Pozdrawiam
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marta ale łubiny piękne, a pani w kapeluszu
. Straszą, że łubin kapryśny jest i znika czasem, co Ty na to?
Pozdrawiam, Iwona.