Piękne piwonie i iryski a ten jeden biały to bardzo stara odmiana
Zieleń w wiejskim ogrodzie
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie
Marysiu i tak powinno być w ogrodach, u jednych przekwitają a i innych zakwitają i tak nam się przeciąga wiosna, lato a potem jesień, może zimy mieć nie będziemy
i pozachwycamy się roślinkami cały czas
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu, który ten z fioletowym czy ten pojedynczy?mar33 pisze:[....... i iryski a ten jeden biały to bardzo stara odmiana
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Przyznaję, że nie przepadam za pelargoniami, ale ta ciemna jest fantastyczna 
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu Ty zawsze znajdziesz coś ciekawego, tylko podziwiać. 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ale cuda z miasta przywiozłaś! Nie dziwię się, że musiałaś, nieludzkim wyrzeczeniem byłoby ich nie kupować
Białych piwoni chyba nie doceniłam, wydawały mi się takie trochę nijakie, ale jak patrzę na Twoje, to mi się lęgnie coraz silniejsza potrzeba posiadania
Białych piwoni chyba nie doceniłam, wydawały mi się takie trochę nijakie, ale jak patrzę na Twoje, to mi się lęgnie coraz silniejsza potrzeba posiadania
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Marysiu
Właśnie nadrabiam zaległości.Właśnie przebiegłem pędzikiem przez Twoje włości i nawet się nie zdyszałem.
Moja fioletowa delosperma nie przetrwała zimy.
Moja fioletowa delosperma nie przetrwała zimy.
- Maska

- Kontakt:
Milenko Olu ja kiedyś może nie przepadałam ale jak znalazłam pare ciekawych roślin to zmieniam zdanie i na temat tych zwykłych
Irenko Ty też wyszukujesz właśnie za chyba Twoją sprawą poprosiłam Nele i kupiła mi jaśmin pnący
Pati wszystkie piwonie kocham, właśnie rozwija się nowa która miała być oczywiście inna
Kojarzą mi się z dzieciństwem, sypaniem kwiatków w BC, a na owe czasy gdy nie było kucyków, tv, i całego pokoju zabawek dla dziecka było to przeżycie na zawsze pozostające w pamięci jako smak dzieciństwa!
Miałam kolegę w pracy który co roku wkraczał o tej porze roku do mnie z ogromnym bukietem różowych piwonii, które potem długo pachniały. Dostałam potem ta piwonię na pierwszą działkę i nie wiem co się z nimi stało bo ich nie mam a były jasno różowe.
Jureczku jesteś w coraz lepszej kondycji
To przykre, że nie przetrwała - no to już mamy dwie pozycje - wybierz jeszcze coś to zdąży zakwitnąć u Ciebie, bo mam taki fragment co jeszcze nie kwitnie
Moje przechowywała na różne sposoby i przetrwały tylko te co były pod rozciętą wielką butlą po wodzie miner.
Irminko ona jeszcze nie kwitnie i w ogóle dość trudno przetrwała zimę, pewnie przez moje nieumiejętne obchodzenie się z nią ale postaram się posiąść tajniki pelargoniowe i lepiej się nią będę opiekować.

rok temu po 20.06 już kwitła

Irenko Ty też wyszukujesz właśnie za chyba Twoją sprawą poprosiłam Nele i kupiła mi jaśmin pnący
Pati wszystkie piwonie kocham, właśnie rozwija się nowa która miała być oczywiście inna
Kojarzą mi się z dzieciństwem, sypaniem kwiatków w BC, a na owe czasy gdy nie było kucyków, tv, i całego pokoju zabawek dla dziecka było to przeżycie na zawsze pozostające w pamięci jako smak dzieciństwa!
Miałam kolegę w pracy który co roku wkraczał o tej porze roku do mnie z ogromnym bukietem różowych piwonii, które potem długo pachniały. Dostałam potem ta piwonię na pierwszą działkę i nie wiem co się z nimi stało bo ich nie mam a były jasno różowe.
Jureczku jesteś w coraz lepszej kondycji
Moje przechowywała na różne sposoby i przetrwały tylko te co były pod rozciętą wielką butlą po wodzie miner.
Irminko ona jeszcze nie kwitnie i w ogóle dość trudno przetrwała zimę, pewnie przez moje nieumiejętne obchodzenie się z nią ale postaram się posiąść tajniki pelargoniowe i lepiej się nią będę opiekować.

rok temu po 20.06 już kwitła

- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Zgadzam się w 100%Mandragora pisze:Przyznaję, że nie przepadam za pelargoniami, ale ta ciemna jest fantastyczna
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Bardzo ładna ta pelargonia
Ja w tym roku znowu je mam, w tym białą angielkę z zeszłego roku. Każda inna, bo nie tylko lubię różnorodność, ale także nie umiałam zdecydować się na jedną. Ta Twoja ma kwiaty podobne do pelargonii 'vancouver centennial' (oczywiście inny kolor). Ciekawa jestem także tego pnącego jaśminowca. Ktoś z forumowiczów go ma? Może podrzucisz linka?
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Marysiu ty to masz szczęście! Jak ja niedawno byłam w LM to tylko czerwony standard widziałam.
Piwonia piękna
Piwonia piękna
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu
Białą piwonia no,no pięknie wygląda,coś czuję że będę polować na taki kolorek teraz!
Białą piwonia no,no pięknie wygląda,coś czuję że będę polować na taki kolorek teraz!
Marysiu
, jakiś błąd wdarł się w 14 część wyspy. Sprawdż co się dzieje.
ciocia Dorota
- Maska

- Kontakt:
Dorotko właśnie prosiła KaRo, bo Dorotka Babuchna nie odpowiada i poprosiłam ją o pomoc, bo ja nie umiem więcej.
Renatko
Nie wiem co się dzieje ! mam nadzieję że ktoś nad tym zapanuje chyba że nie chcą wyspy!
Renatko
Nie wiem co się dzieje ! mam nadzieję że ktoś nad tym zapanuje chyba że nie chcą wyspy!