Pomidory ? Siew i rozsada 2013r. cz.6
Re: Pomidory ? Siew i rozsada 2013r. cz.6
Tak ma być.
- yareka
- 50p
- Od: 26 lip 2010, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
forumowicz odfiltrowujemy ten osad czy trzeba zmieszać przed użyciem, taką zawiesinę zrobić i do opryskiwacza?kanclerz pisze:zrobiłem cytrynian wapnia z naturalnej kredy ,ale wytrącił się osad tak ma być ,a jak nie to gdzie leży błąd.
Wymieszać przed wlaniem do opryskiwacza i w trakcie oprysku też mieszać. Jeśli opryskiwacz nie ma mieszadła to w trakcie oprysku co jakiś czas wstrząsnąć zawartością.
- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
Dobry wieczór 

Czy ten krzak jest zdrowy, chory, czy tylko źle prowadzony? Mam na myśli brak głównego przewodnika.

Czy ten krzak jest zdrowy, chory, czy tylko źle prowadzony? Mam na myśli brak głównego przewodnika.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
grazko100, napisz co to za odmiana - może samokończąca ? Gdy nie usuwamy wilków to pęd prowadzący jest malutki .
- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
Dostałam malutkie sadzonki od znajomej, muszę zapytać co to za odmiana.
Mąż je przyniósł i nie zapytał.
Mąż je przyniósł i nie zapytał.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3
Witam wszystkich i mam na początek pytanie,Czy ktoś z forumowiczów próbował sadzić pomidory z nasion kiełkujących w pomidorze z marketu?Zjawisko dosyć częste jeśli pomidor poleżał ze dwa tygodnie.
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Dużo Forumków wydłubuje nasionka z marketowych ciekawych pomidorków i je z powodzeniem hoduje
Prononuje próbować różnych takich eksperymentów
A jaka satysfakcja jak się uda 

-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
KaLo chodziło chyba o nasiona, które wykiełkowały wewnątrz owoców. Teoretycznie by można było z nich coś wyhodować (bo to chyba nie jest genetyczne, tylko wynika ze złego przechowywania owoców), z tym że trzeba to wsadzić od razu do ziemi, a teraz nie jest na to dobra pora, ale w marcu czemu nie.
Lepiej eksperymentować z normalnymi nasionami, które można wydłubać ze smacznych pomidorów w dowolnym czasie i posadzić, gdy jest na to pora.
Lepiej eksperymentować z normalnymi nasionami, które można wydłubać ze smacznych pomidorów w dowolnym czasie i posadzić, gdy jest na to pora.
Dorota
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Tak o takie nasiona chodziło.Zastanawiam się tylko na jakim" koksie"rosły te pomidory bo taki z działki to uschnie a nasiona nie wykiełkują!
-
- 50p
- Od: 21 maja 2013, o 23:28
Mam nadzieję, że to dobry wątek - jeśli nie, to bardzo proszę o wskazanie właściwego.
Chyba nabroiłam... Moje pomidory rosną w tzw grow bag, czyli w foliowym worze z kompletem. Właśnie chciałam go przesunąć i...okazało się, że pomidorasy puściły korzenie przez folię, a ja im te korzonki poobrywałam przesunięciem. Zdechną?
Chyba nabroiłam... Moje pomidory rosną w tzw grow bag, czyli w foliowym worze z kompletem. Właśnie chciałam go przesunąć i...okazało się, że pomidorasy puściły korzenie przez folię, a ja im te korzonki poobrywałam przesunięciem. Zdechną?

Pozdrawiam - Katarzyna
Jak duże są to pomidory ?.
-
- 50p
Już "dorosłe", ok. 1.5m. Mają już pozawiązywane owoce, więc obawiam się, że je ukatrupię 

Pozdrawiam - Katarzyna
Hm....
Teraz trzeba dopasować część nadziemną do zredukowanych korzeni, bo rośliny mogą zacząć pobierać wodę z owoców powodując ich mumifikację.. Czy po tej utracie części korzeni wykazują objawy więdnięcia ?.
Teraz trzeba dopasować część nadziemną do zredukowanych korzeni, bo rośliny mogą zacząć pobierać wodę z owoców powodując ich mumifikację.. Czy po tej utracie części korzeni wykazują objawy więdnięcia ?.
-
- 50p
Dziś rano to zmajstrowalam, więc za wcześnie mówić, czy więdną... Co masz na myśli pisząc, żeby dopasować część naziemną? Znaczy, przesunąć nad to, co urwałam?
Pozdrawiam - Katarzyna