Ogrodowo, hortensjowo i zielono
- slotys
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowo, hortensjowo i zielono
Ewuniu bądź cierpliwa w stosunku do misia. Mój zamawiany szybciej i szybciej również trafił do gruntu niż Wasze Miśki. Może to miało też jakieś znaczenie jeżeli chodzi o kwitnienie ...
Anulka u nas dzień był upalny ale teraz właśnie od wschodu zbliża się ciemne chmursko.Trochę mogłoby popadać bo hortensje wymęczone tym upałem . Byłoby świeżej....
Anulka u nas dzień był upalny ale teraz właśnie od wschodu zbliża się ciemne chmursko.Trochę mogłoby popadać bo hortensje wymęczone tym upałem . Byłoby świeżej....
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Witaj Małgosiu
Znalazłam Twoje hortensje w hortensjowym wątku i przyszłam za nimi tutaj. Ogród masz prześliczny, taki kolorowy i piękny a hortensje to po prostu marzenie. Ja od trzech lat je kolekcjonuje ale gdzie mi do takich efektów. Ogrodowe raczą mnie kilkoma kwiatkami, zaczęłam więc kupować nowe odmiany ale you& me to dla mnie wielkie rozczarowanie- już drugi sezon ani kwiatka, za to endless summer sprawdza się fajnie i rzeczywiście kwitnie na jednorocznych bo nawet po majowych przymrozkach teraz wypuszcza nowe pączki. Rozmnożyłam ją na sztuk 10 i mam nadzieję, że kiedyś u mnie też będzie tak kolorowo jak u Ciebie
Znalazłam Twoje hortensje w hortensjowym wątku i przyszłam za nimi tutaj. Ogród masz prześliczny, taki kolorowy i piękny a hortensje to po prostu marzenie. Ja od trzech lat je kolekcjonuje ale gdzie mi do takich efektów. Ogrodowe raczą mnie kilkoma kwiatkami, zaczęłam więc kupować nowe odmiany ale you& me to dla mnie wielkie rozczarowanie- już drugi sezon ani kwiatka, za to endless summer sprawdza się fajnie i rzeczywiście kwitnie na jednorocznych bo nawet po majowych przymrozkach teraz wypuszcza nowe pączki. Rozmnożyłam ją na sztuk 10 i mam nadzieję, że kiedyś u mnie też będzie tak kolorowo jak u Ciebie
Paulina
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu
Lilie śliczne,tez je kocham
Twoje horensje sa bajeczne,piękne

Lilie śliczne,tez je kocham

Twoje horensje sa bajeczne,piękne

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Małgosiu, ale ślicznotki u Ciebie kwitną
nawet nie umiem powiedzieć która piękniejsza 

- slotys
Paulinko bardzo cieszę się ,że mnie odwiedziłaś . Fajnie ,że jest nas spora grupka - miłośników hortensji. Ja kocham je , zresztą jak tu ich nie kochać kiedy w okresie kwitnienia fundują nam tak piękne uroki. Nie mogę napatrzeć się na nie .Kiedy robię im fotki ,chciałabym jak najlepiej uchwycić ich piękno i pokazać wszystkim ,że opłaca się włożyć jesienią sporo pracy w ich pielęgnację na zimę aby potem przez całe lato cieszyć oczy cudownymi widokami .
Dobrze ,że piszesz o tych nowych odmianach ogrodówek. Prawdę mówiąc również miałam ochotę na YOU AND MEE ale skoro nie sprawdza się trzeba pomyśleć o innej. O ENDLESS SUMMER słyszałam i o tym ,że kwitnie na pędach jednorocznych. Skoro masz już z nią doświadczenie i jesteś z niej zadowolona - pomyślę o niej . Jeżeli można wiedzieć to gdzie można nabyć tą odmianę ?
Aniu , dziękuję , cieszę się ,że Ci się podoba
Iwonko dziękuję w imieniu hortensji. Może po kolejnej sesji fotograficznej /za chwileczkę /wybierzesz swoją księżniczkę
Dobrze ,że piszesz o tych nowych odmianach ogrodówek. Prawdę mówiąc również miałam ochotę na YOU AND MEE ale skoro nie sprawdza się trzeba pomyśleć o innej. O ENDLESS SUMMER słyszałam i o tym ,że kwitnie na pędach jednorocznych. Skoro masz już z nią doświadczenie i jesteś z niej zadowolona - pomyślę o niej . Jeżeli można wiedzieć to gdzie można nabyć tą odmianę ?
Aniu , dziękuję , cieszę się ,że Ci się podoba
Iwonko dziękuję w imieniu hortensji. Może po kolejnej sesji fotograficznej /za chwileczkę /wybierzesz swoją księżniczkę
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 2 gru 2011, o 10:41
Jestem w szoku jak szybko twoje hortensje rozkwitaja.Moje maja od dawna paki ale bardzo powoli je otwieraja.Dopiero pierwsze sie przebarwiaja. To pewnie sprawka klimatu, tutaj w nocy jest zawsze duzy spadek temperatury.
Hmm endless sommer tez mam-bride i zwykla niebieska. Bride ma paki, sporo, niebieska az...jeden. Pomimo okrycia. Moze to wynik tego, ze to dopiero jej pierwsza zima? Za to magical coral przezimowala fajnie, a to normalna ogrodowka.Na kazdym pedzie paki.
Forever and ever rozkwitaja, wiec niedugo moze sie i ja pochwale.
Hmm endless sommer tez mam-bride i zwykla niebieska. Bride ma paki, sporo, niebieska az...jeden. Pomimo okrycia. Moze to wynik tego, ze to dopiero jej pierwsza zima? Za to magical coral przezimowala fajnie, a to normalna ogrodowka.Na kazdym pedzie paki.
Forever and ever rozkwitaja, wiec niedugo moze sie i ja pochwale.

- slotys
Kasiu witaj kochana . Hortensje różowe - zwykłe faktycznie szybciutko wybarwiły się . Cieszy mnie to bo w połączenie z kwitnącymi właśnie liliami nieźle wyglądają . Inne odmiany czyli zwykłe czerwone N/N, BELLA, BAVARIA, EVERBLOOM, GREEN SHADOW mają sporo pąków ale niektóre dopiero pokazują kolorki . Ale to dobrze bo jeszcze wiele lilii jest w pąkach więc kiedy wszystko rozkwitnie będzie na co popatrzeć.
Widzę Kasiu ,że masz również okazałą kolekcję hortensji . Chętnie zobaczyłabym kiedyś fotki z Twojego ogrodu , zwłaszcza kiedy hortensje pokażą kolorki.
Paulinko dziękuję i zapraszam na kolejne świeżutki bo dzisiejsze fotki

Uploaded with ImageShack.us

Widzę Kasiu ,że masz również okazałą kolekcję hortensji . Chętnie zobaczyłabym kiedyś fotki z Twojego ogrodu , zwłaszcza kiedy hortensje pokażą kolorki.
Paulinko dziękuję i zapraszam na kolejne świeżutki bo dzisiejsze fotki

- slotys

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
i tak nie wiem która piękniejsza, a do tego te lilie cudo 

- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Gosiu ja swoją endless summer kupiłam przez neta w Future gardens 3 lata temu za - o zgrozo- 64 złote. Teraz zdaje się są już tańsze a na allegro też już widziałam Ale warto było bo fajnie się rozrasta i zawsze kwitnie. Twoje lilie to azjatki czy orientalne- i co z nimi robisz, że tak pięknie kwitną?
Paulina
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgoś znowu dałaś po oczach
różowe poduchy... wskoczyłabym między te różowości, leżała i upajała się ich widokiem
Bajecznie!!!!!

- slotys
Iwonko nie martw się , nie musisz się decydować - mam więcej zdjęć ...oglądaj i wybieraj
Paulinko kusisz,oj , kusisz - muszę zerknąć w takim razie na all , może też się na nią skuszę.
Co do lilii ,kochana nie mam bladego pojęcia jakie to odmiany. Kupowałam po prostu jako...czerwona , różowa itd...
nic szczególnego z nimi nie robię - raz zostały podlane gnojówką z pokrzyw. Chyba rosną po prostu w dobrej ziemi.
Anulka Ty wiesz ,że ja też mam problem żeby wyjść z tej rabatki - zwłaszcza kiedy zacznę robić zdjęcia . Mogłabym im się przyglądać godzinami i uwieczniać na fotkach ich piękno. A Ciebie zapraszam ,możesz się w nich wytarzać do woli...
Paulinko kusisz,oj , kusisz - muszę zerknąć w takim razie na all , może też się na nią skuszę.
Co do lilii ,kochana nie mam bladego pojęcia jakie to odmiany. Kupowałam po prostu jako...czerwona , różowa itd...
nic szczególnego z nimi nie robię - raz zostały podlane gnojówką z pokrzyw. Chyba rosną po prostu w dobrej ziemi.
Anulka Ty wiesz ,że ja też mam problem żeby wyjść z tej rabatki - zwłaszcza kiedy zacznę robić zdjęcia . Mogłabym im się przyglądać godzinami i uwieczniać na fotkach ich piękno. A Ciebie zapraszam ,możesz się w nich wytarzać do woli...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 2 gru 2011, o 10:41
Ale będę musiala pokazac ci je tutaj
Mam 13 sztuk, ale sa mlode bo sadzone wiosna 2012.

- slotys
Kasiu no, no...ładna kolekcja . Czekam na fotki w takim razie .Śmiało możesz działać u mnie ...
-- 5 lip 2013, o 21:53 --
Nie wiem czy i jak długo zniesiecie moją mono tematyczność hortensjowo-liliową .Liczę na wyrozumiałość bo mam tego sporo ....

-- 5 lip 2013, o 21:53 --
Nie wiem czy i jak długo zniesiecie moją mono tematyczność hortensjowo-liliową .Liczę na wyrozumiałość bo mam tego sporo ....