Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Post »

Zapraszamy Doroto,razem raźniej.

Romo ;:196 to nie wiele i raczej normalne , więc się nie przejmuj
X_Ro-a

Post »

Witaj Doroto :wit życzę powodzenia, tu zawsze znajdziesz wsparcie i dobrą radę ;:108
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziekuje Romka i Gieniu ;:196
Ja na diecie bylam dwukrotnie i za kazdym razem gubilam skutecznie ok 7kilo.Byla to dieta 1000kalori i ja uwazam za najlepsza
teraz 5 wrocilo i chce sie go pozbyc i tak zaczynam diete juz od 3 tygodni i zaczac nie moge ;:224
Dodam,ze mam wzrostu 160 i waze 66kg.Wiem,ze to nie jakas katastrofa,jak zaczynalam diete to bylo prawie 80kg po dziecku ,ale i tak troche mi to przeszkadza
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

:wit
Ula ma absolutną rację. Nie miałabym nigdy odwagi, żeby nakłaniać kogoś do jakiejś mojej filozofii życiowej, twierdząc , ze jedynie ona jest słuszna :?
Z odchudzaniem podobnie. Ważne jest natomiast to, żebyśmy się bezrozumnie nie tuczyły, a potem na złamanie karku próbowały się odchudzić.

Pisałam już kiedyś, że mnie najbardziej służy umiarkowana dieta, rezygnacja ze słodyczy, tłustych mięs, itp.
Wiem, że wiele, szczególnie starszych osób, nie toleruje mleka i tym podobnych. Mnie służy i to bardzo, mój organizm po prostu tego potrzebuje.
Czuję się dziwnie, jeżeli ktoś będzie twierdził, że nie wolno, że nie powinnam, itd.

Reasumując, szukajmy tego, co jest dla nas odpowiednie, pamiętając jednak o poziomie cukru, wynikach morfologii, itp. Nic na siłę.
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

doromichu pisze:Dziekuje Romka i Gieniu ;:196

Dodam,ze mam wzrostu 160 i waze 66kg.Wiem,ze to nie jakas katastrofa,jak zaczynalam diete to bylo prawie 80kg po dziecku ,ale i tak troche mi to przeszkadza
Doroto zazdroszczę Ci takiej wagi ,ja marze żeby mieć 70kg ,ale dla mnie to już nie osiągalne .

Helenko, Ulko, Romo, Elu ja też tak sądzę .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit ..e tam co tam przyznam się bez bicia no zjadłam ciacho...i jest mi dobrze i humor mi się poprawił
i życie jest piękne... :)
...Ula , Heleno podpisuję się pod tym co napisałyście...
:;230 a teraz idę gubić to co zgrzeszyłam...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu,ja też w sobotę zgrzeszyłam i powiem szczerze ,nie żałuję .
A byłam taka szczęśliwa i nie czułam zmęczenia.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Dziewczyny, chociaż ja też ciągle jestem na dietach ( może bardziej dla utrzymania wagi niż schudnięcia), to wychodzę z założenia, że najlepsza jest ŻP :wink: :lol:
Oczywiście dobrze jest odjąć trochę tłuszczu i zamienić go na zdrowe warzywa czy owoce ale drastyczna zmiana odżywiania ( odrzucenie na dłuższy okres warzyw, zbóż lub produktów mlecznych) to nic dobrego. I nie mówię tu już o aspektach zdrowotnych ale zwyczajnie o naszych przyzwyczajeniach i nastawieniu do życia i diety...
Jeżeli wiem, że czeka mnie miesiąc lub dłużej rygoru dietetycznego i wiem, że w tym czasie nie mogę jeść tego lubię, z góry skazuje taką dietę na niepowodzenie. Bo tak naprawdę, to albo troszkę w międzyczasie oszukujemy :wink: albo po zakończeniu diety zaczynamy sobie folgować i waga wraca w tempie ekspresowym :roll:
Chodzi mi ogólnie o to, że najlepsze diety to są te zrównoważone, gdzie na każdy produkt z piramidy żywieniowej jest miejsce.
Pewnie, że można pobawić się w łączenie pewnych pokarmów z innymi, ograniczyć cukier ale ogólnie nie odmawiajmy sobie tego co lubimy :wink: bo tak naprawdę diety CUD nie ma...
Oczywiście piszę tu o osobach bez jakiś konkretnych ograniczeń żywieniowych spowodowanych chorobami.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cynthio dziękuję ;:196 ja też uważam że najlepiej mniej jeść ale wszystko .

Ale jak chcę się troszkę schudnąć to czasem nie wystarcza, trzeba troszkę się przemęczyć a potem wrócić do zasady :;230 MŻ.

Genia
X_Ro-a

Post »

Moja waga 133 kg to już jest stan krytyczny i nie mam wyjścia innego jak mądrze zgubić te 40 kg nie robiąc w swoim organizmie spustoszenia i dlatego jest mi potrzebne wsparcie osób które są w tym temacie obeznane i mogą mi pomóc w doborze odpowiednich składników.
Dlatego jestem bardzo wdzięczna Ali za tę pomoc. Nie chodzę głodna,jadam to co powinnam i waga jak na razie idzie w dół, oby tak dalej.
Innym osobom może to nie pasować i będą szukały innego rozwiązania co nie oznacza gorszego lecz po prostu lepszego dla siebie.
Co innego potrzebują osoby z lekką nadwagą a czego innego z dużą otyłością tak jak np. ja.
Mam nadzieję, że nadal będziemy się wspierać w tej trudnej walce i będziemy sobie pomocne tak jak do tej pory ;:167
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ali dieta jest bardzo fajna!
Tak na dłuższą metę byłoby mi ciężko ją utrzymać bo jak dla mnie jest tam za mało produktów mlecznych ( na początku w ogóle) ale dużo z niej wzięłam dla siebie i wprowadziłam do codziennej diety.
Np. to niełączenie niektórych pokarmów albo owoc rano itd...
No i pierwszy raz schudłam jedząc tyle posiłków dziennie :shock: :D
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cynthia pisze:Ali dieta jest bardzo fajna!
Z tym, że to nie jest dieta tylko zasady które ja stosuję w mojej kuchni.
Produktów mlecznych nie ma tylko w fazie "zrzucania kilogramów". Jeżeli chcę utrzymać wagę oczywiście, że produkty mleczne jem, zwłaszcza na drugie śniadanie bądź podwieczorek (albo naleśniki z serem bądź ruskie pierogi na obiad), ale to dopiero wówczas, kiedy ktoś nauczy się rozpoznawać reakcje własnego organizmu. W moich zasadch nie ma produktów zakazanych, ale ja wiem: co, kiedy i w jakim zestawie.

Prosiłabym o moich zasadach tylko w moim wątku - nie mam ochoty wypowiadać się w innych wątkach na ten temat. I jeszcze jedno - nikogo do niczego nie namawiam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kokolidek pisze:
Prosiłabym o moich zasadach tylko w moim wątku - nie mam ochoty wypowiadać się w innych wątkach na ten temat. I jeszcze jedno - nikogo do niczego nie namawiam.
Przepraszam, że w ogóle wypowiedziałam Alu Twoję imię w innym wątku :shock: :shock: :shock: ...i to jeszcze w pozytywnym kontekście...
O żadnym namawianiu też nie pisałam...

Nie wypowiadam się się już w żadnych wątkach żywieniowo - odchudzających.
Co niektórzy ( wszystkie inne przemiłe osoby niech nie biorą tego do siebie ;:196 ) są tu strasznie drażliwi na swoim punkcie...czyżby dieta nieodpowiednio dobrana ???? :roll:

Znikam ;:130
X_Ro-a

Post »

Teraz widzisz Basiu, że są lepsi od Ciebie :cry:
edit:
w nadmiarze kilogramów oczywiście
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kokolidek pisze:
Alu ;:196 , wiemy że Ty nic na siłę nikomu nie wciskasz, każdy musi sam dojść do tego co jemu najbardziej odpowiada .

Ale Twoje rady są bardzo cenne . ;:196

Genia :wit
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”