Ja też kroję się na trawska tej jesieni - Morning Light mam na liście

Już masz przewidziane miejsca pod nowe nabytki? Jakiś zakątek trawiasty nad wodą?

Również czekam na ich zdjęcia
 Również czekam na ich zdjęcia  

Rabatka przy studni i ścieżka zachwyciły mnie po raz kolejny.
 Rabatka przy studni i ścieżka zachwyciły mnie po raz kolejny.

OZŁOCONA jesteś, i gdzie ja byłam ze nie wiedziałam
  OZŁOCONA jesteś, i gdzie ja byłam ze nie wiedziałam  

też tak uważamTwoja choroba zwana "różyczką" rozwija się wyśmienicie

-  ...trzy wrzosy...tak na próbę - jak przeżyją, zrobię sobie w przyszłym roku...  tu na razie jest ściernisko, ale będzie wrzosowisko
 -  ...trzy wrzosy...tak na próbę - jak przeżyją, zrobię sobie w przyszłym roku...  tu na razie jest ściernisko, ale będzie wrzosowisko  

), poza tym kilka chyba posadzę razem z rozchodnikami, bo bardzo mi się spodobało takie połączenie. a kilka być może na nowej rabacie pod drzewkiem - z berberysami i żurawkami. Tam chyba pójdą dwie imperaty Red Baron i jeszcze coś. A - i kolejne kilka przed wysokimi jałowcami Skyrocket - razem z bylinami -  żeby trochę zasłoniły im nogi. W sumie mam ponad 20 traw, powinno wystarczyć na początek
 ), poza tym kilka chyba posadzę razem z rozchodnikami, bo bardzo mi się spodobało takie połączenie. a kilka być może na nowej rabacie pod drzewkiem - z berberysami i żurawkami. Tam chyba pójdą dwie imperaty Red Baron i jeszcze coś. A - i kolejne kilka przed wysokimi jałowcami Skyrocket - razem z bylinami -  żeby trochę zasłoniły im nogi. W sumie mam ponad 20 traw, powinno wystarczyć na początek  

A gdzie byłaś - wiadomo - zabawiałaś gości
 A gdzie byłaś - wiadomo - zabawiałaś gości  

; a w Warszawie bywam dość często (mieszka tam mój syn), więc na pewno dam znać następnym razem
 ; a w Warszawie bywam dość często (mieszka tam mój syn), więc na pewno dam znać następnym razem 

Paczka dotarła. Bergenie na razie wylądowały w wodzie, bo na tej pogodzie - nie było innego wyjścia
 Paczka dotarła. Bergenie na razie wylądowały w wodzie, bo na tej pogodzie - nie było innego wyjścia  Dzięki
 Dzięki  

Pani na poczcie upewniała się że jestem samochodem bo to była wielka paka
  Pani na poczcie upewniała się że jestem samochodem bo to była wielka paka   

ostatnio szczególnie trawy mi się podobają
  ostatnio szczególnie trawy mi się podobają  
  cieszę sie, że ja nabyłam
 cieszę sie, że ja nabyłam 

Tym razem zawędrowałam w Beskid Wysoki i to bynajmniej nie turystycznie...
 Tym razem zawędrowałam w Beskid Wysoki i to bynajmniej nie turystycznie... 

I zapraszam nieustająco.
 I zapraszam nieustająco.  O irysach już Ci napisałam na pw. Niech Ci wszystko dobrze rośnie
 O irysach już Ci napisałam na pw. Niech Ci wszystko dobrze rośnie  

Najgorsze, że dla większości z tych roślin dopiero będę musiała przygotować miejsce...odchwaścić, odkamienić itp
 Najgorsze, że dla większości z tych roślin dopiero będę musiała przygotować miejsce...odchwaścić, odkamienić itp  

Dobra to taka, że kilka długo oczekiwanych róż rozkwitło
 Dobra to taka, że kilka długo oczekiwanych róż rozkwitło  ; zła - pojawił się skoczek różany w ilościach po prostu masowych
; zła - pojawił się skoczek różany w ilościach po prostu masowych 
 Nie było już mowy o "ręcznym" tępieniu; dostał dzisiaj truciznę...
 Nie było już mowy o "ręcznym" tępieniu; dostał dzisiaj truciznę...

Jaka piękna róża
 Jaka piękna róża