GENIU ,w świecie cebul ,nie robiłam zakupów .Zapytaj o opinię - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=728 IGUŚ nie jestem pewna ,czy to Secret Joy.Moja jest taka bardziej seledynowa .Poczekam ,aż rozkwitną kolejne kwiaty . AGNESS ,nie narzekaj .Twoje fotki są perfect . KATIK ,poczekaj ,jeżówka na początku wygląda jakby jej kwiaty miały być pojedyńcze .Zobacz na moja fotkę .
Jeszcze raz roślinka NN .
Listki i kwiaty .Może teraz ktoś rozpozna
Widząc tą roślinkę u Ciebie przypomniałam sobie że w zeszłym roku też taką miałam a teraz jej nie ma...więc najprawdopodobniej wymarzła
Przeglądnełam mój stary wątek i to jest chyba Monarda hybrida "Bergamo"(mam ją na 10 str. ale taką trochę niewyrażną...dalej gdzieś też powinna byc)
FRAGOLU ,dzięki za potwierdzenie ,że to pysznogłówka BERGAMO .Wcześniej już pisałam ,że dzięki wujkowi Google odkryłam ,co to jest, ta moja Nn . IGUŚ ,będziemy obserwować .
Pysznogłówki -czerwona,liliowo -fioletowa i różowa.Biała jeszcze w pąkach .
Jolu ale duża kolekcja liliowców ,to wszystkie? czy nadal czekasz na kwitnienie jeszcze następnych .Rano pięknie wyglądały u mnie jak zakwitły , ale po południu jak popadało to już marnie .
Genia
GENIU ,jeszcze kilkanaście nie kwitnie .Czekam .Lada dzień powinny być .Moje liliowce rano też lepiej się prezentowały .Teraz po deszczu nie za ciekawie .
Jolu, Twój ogród dojrzewa i pięknieje w oczach A kolekcję liliowców masz imponujacą!
U mnie nie pada od weekendu; przeciwnie - mamy piękną, słoneczną pogodę :P
Jolu piękne są różnokolorowe pysznogłówki ale gdy zobaczyłam tak dużą ilość liliowców oniemiałam, to ogromna kolekcja, wszystkie są wspaniałe a co jeden to piękniejszy .