Wandy ogródek pod dębami, część 2
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2
Coraz więcej kolorów w ogródku
Śliczne są niebieskie iryski Wandziu , Musiałaś się pewnie bardzo śpieszyć i nie zauważyłaś że jest w paczce pięć, zamiast jednej, ale miłe zaskoczenie

-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu na tej stronie możesz zobaczyć moją taczkę :P
Ona ma dwa koła, jest lekka, daje się prowadzić jedną ręką. Jest to zaleta, ale wadą jest to, że dwa koła wymagają równego podłoża,
bo na nierównościach lekki ładunek podskakuje i może wypaść - liście lepiej nosić w koszu, ale na wożenie ziemi jest bardzo dobra.
Taczka z jednym kółkiem jest bardziej zwrotna, ale wymaga więcej siły do zachowania równowagi. Ja jestem zadowolona. Najlepiej mieć dwie
.
Ona ma dwa koła, jest lekka, daje się prowadzić jedną ręką. Jest to zaleta, ale wadą jest to, że dwa koła wymagają równego podłoża,
bo na nierównościach lekki ładunek podskakuje i może wypaść - liście lepiej nosić w koszu, ale na wożenie ziemi jest bardzo dobra.
Taczka z jednym kółkiem jest bardziej zwrotna, ale wymaga więcej siły do zachowania równowagi. Ja jestem zadowolona. Najlepiej mieć dwie
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Wandziu, zapytałam na wątku begoniowym o to uszczykiwanie
Danusia (Dwostor) napisała że ona swoje uszczykuje, i podesłała linka do jej relacji z uszczykiwania, który to link niniejszym pozwalam sobie skopiować :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Malinko, ja nie wiem, dlaczego te irysy nie chcą wam kwitnąć. Chyba mają za dobrą ziemię. Ja mam je kilka lat, w ogóle o nie nie dbam i rozrastają się w coraz większe kępy. Postaraj się pogorszyć im warunki.
b]Tajeczko[/b], kwiat tulipanowca zupełnie przypomina ciemiernik. A jeśli chodzi o pośpiech, to faktycznie musimy się czasem powstrzymać przed niektórymi działaniami, na przykład przed cięciem róż, do którego się dzisiaj przymierzałam, ale się na szczęście opamiętałąm w porę.
Małgosiu, wynika z tego, że M przywiózł ci te właśnie iryski, a nie narcyzy. Może zakwitną? Skąd wiesz, że nie?
Agness, jesteś już którąś z kolei osobą , która wspomina, że te iryski nie kwitną. Ja myślę, że one nie lubią zbyt dobrej ziemi. Moje rosną na całkiem jałowej i może to im tak służy. Spróbuj im pogorszyć warunki
Tu.ja ty rzeczywiście masz rację, to jest irys żyłkowany. Teraz sobie przypomniałam. Że też nikt poza tobą tego nie zauważył. Dzięki za sprostowanie
Romciu, zaskoczenie było, ale niezbyt miłe, bo wolałabym mieć pięć różnych różyczek niż wszystkie takie same. No ale może takie większe nasadzenie okaże się efektowniejsze. W końcu cena (22 zł) nie była wysoka.
Igor, ja też czasem nie wiem, co gdzie rośnie i dlatego w tym roku kupiłam sobie znaczniki i wtykam przy roślinach. Mam nadzieję, że napisy nie wyblakną od słońca i nie zostaną czyste tabliczki.
Elunia, dzięki za info o taczce, I przy okazji miło było cię poznać
Muszę sobie taką taczuszkę sprawić, bo już nie wyrabiam z noszeniem wszystkiego ręcznie
AgaNet, świetny link, wielkie dzięki, tego właśnie było mi trzeba. Teraz wiem co i jak. Dzięki tobie Agnieszko
A więc trzeba czekać, aż będzie druga para liści, i uszczykiwać. W życiu bym nie pomyślała, że tak tzreba 
b]Tajeczko[/b], kwiat tulipanowca zupełnie przypomina ciemiernik. A jeśli chodzi o pośpiech, to faktycznie musimy się czasem powstrzymać przed niektórymi działaniami, na przykład przed cięciem róż, do którego się dzisiaj przymierzałam, ale się na szczęście opamiętałąm w porę.
Małgosiu, wynika z tego, że M przywiózł ci te właśnie iryski, a nie narcyzy. Może zakwitną? Skąd wiesz, że nie?
Agness, jesteś już którąś z kolei osobą , która wspomina, że te iryski nie kwitną. Ja myślę, że one nie lubią zbyt dobrej ziemi. Moje rosną na całkiem jałowej i może to im tak służy. Spróbuj im pogorszyć warunki
Tu.ja ty rzeczywiście masz rację, to jest irys żyłkowany. Teraz sobie przypomniałam. Że też nikt poza tobą tego nie zauważył. Dzięki za sprostowanie
Romciu, zaskoczenie było, ale niezbyt miłe, bo wolałabym mieć pięć różnych różyczek niż wszystkie takie same. No ale może takie większe nasadzenie okaże się efektowniejsze. W końcu cena (22 zł) nie była wysoka.
Igor, ja też czasem nie wiem, co gdzie rośnie i dlatego w tym roku kupiłam sobie znaczniki i wtykam przy roślinach. Mam nadzieję, że napisy nie wyblakną od słońca i nie zostaną czyste tabliczki.
Elunia, dzięki za info o taczce, I przy okazji miło było cię poznać
AgaNet, świetny link, wielkie dzięki, tego właśnie było mi trzeba. Teraz wiem co i jak. Dzięki tobie Agnieszko
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Jakbym już chciała mieć takie iryski
niestety moje w woreczku
Cudne są, chyba najbardziej dlatego, ze takie niewysokie i kolorowe.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Iryski niezawodnie kwitną jak tylko słonko przygrzeje, podobnie jak krokusy.
Mam podobną taczkę jak Ela-elsi ale z jednym kółkiem, leciutka i można dużo na niej przewieść.
Mam podobną taczkę jak Ela-elsi ale z jednym kółkiem, leciutka i można dużo na niej przewieść.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
...Wandziu u Ciebie jest zacisze niczym domowe w Twoim ogródku nawet iryski już się pokazały ...rany a kiedy u mnie zakwitną niby już są tulipanki , ale jednak u mnie to wygwizdów..
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Wandziu
też mnie trapiły te begonie
no i się wyjaśniło !
Mi niekoniecznie zależy na nowych sadzonkach, bardziej na zwartych i ładnie rozkrzewionych krzaczkach które poradzą sobie w szkockich, wietrznych warunkach
Dobrze że iryski ładnie się rozrastają i nie znikają po roku
niezmiennie się nimi zachwycam 
też mnie trapiły te begonie
Mi niekoniecznie zależy na nowych sadzonkach, bardziej na zwartych i ładnie rozkrzewionych krzaczkach które poradzą sobie w szkockich, wietrznych warunkach
Dobrze że iryski ładnie się rozrastają i nie znikają po roku
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Wandziu to masz okazję spojrzeć na Puszczę w otulinie śnieżnej skoro u nas tyle śniegu spadło
miłego pobytu
miłego pobytu
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Wandziu, życzę udanego wyjazdu
i juz spieszę z odpowiedzią: one zakupione dwa dni temu 
A u Ciebie kolekcja
A u Ciebie kolekcja
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
W andziu, miłego śpiewania,a u mnie piękna zima tej wiosny. Widok porażający z okna kiedy wstałam.
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Wandziu! Miłego integrowania 
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Dobrze, że pojechałaś na te warsztaty bo z ogródkowania i tak nici.
U mnie śniegu tyle, że można lepić bałwany.
Mam nadzieję, że zanim wrócisz to już tego białego nie będzie.
U mnie śniegu tyle, że można lepić bałwany.
Mam nadzieję, że zanim wrócisz to już tego białego nie będzie.
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
...toć wszędzie wróciła zima, u mnie za oknem biało i sypie też białe 
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna