przy wielu roslinach. Pozdrawiam serdecznie. Na pewno będę tu wracać.
Działka Mieci
- danutal
- 100p

- Od: 1 sty 2012, o 19:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka Mieci
Witaj Mieciu! Często będę zaglądała do Twojego ogrodu, bo bardzo w nim pięknie
Dokładnie obejrzałam Twoje nasadzenie i nie dziwię Ci się , że zachorowałaś na hosty. Mnie ta choroba trzyma od dwóch lat. Kupowałam i sadziłam, od ubr przy każdej powsadzałam etykietkę z nazwą, bo nie sposób zapamiętać wszystkie odmiany. Zauważyłam, że Ty również powtykałaś "pamięć"
- falkenburg
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2009, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mieciu to paproć domowa - zanokcica gniazdowa - niezimotrwała, ale fajnie rosnąca. Trochę o niej tutaj:mieciak49 pisze:Ten języcznik mnie też ciekawi,na etykiecie nic nie było oprócz cyfr i kodu,i tego że z Holandii,sama się domyślam że to języcznik(jakaś paprotka),dlatego go drapnęłam.Te końcówki serii to dobra rzecz,z 19.90 na 5 zł,muszę tam teraz często wpadać bo już zaczynają się kwiatki i personel je często wymienia,klientów bardzo dużo.Jestem tylko ciekawa, czy on jest zimotrwały?
http://www.rajskiogrod.sklep.pl/kwiaty/ ... nidus.html
Małgorzata i Krzysztof
- mieciak49
- 1000p

- Od: 13 paź 2010, o 18:01
danutal-cieszę się,że wpadłaś do mnie,tym bardziej,że jesteś hostowo zakręcona,musisz założyć sobie swój wątek, to będziemy nawzajem oglądały swoje hosteczki.ja swoje ,,pamięciowe,, tabliczki robię z czarnych doniczek,a napisy białym korektorem,bardzo dobrze zdają egzamin
Krzysiu-dziękuję za nazwę dla mojej roślinki,szkoda, że nie jest to języcznik,ale w lecie i tak wyląduje na działeczce a potem do domku
Krzysiu-dziękuję za nazwę dla mojej roślinki,szkoda, że nie jest to języcznik,ale w lecie i tak wyląduje na działeczce a potem do domku
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- mieciak49
- 1000p

Iwonko-te końcówki serii to super sprawa,Twój storczyk za 5 zł jest nawet ładniejszy od tych za 28 zł.Będę często tam nadal zaglądała,w innych sklepach jeszcze pustki 
- iwona0042

No i ja już pomału zaczynam polować na okazje, zawsze coś ciekawego się upoluje, a ten sklep akurat po drodze
i aby do wiosny
- mieciak49
- 1000p

Nareszcie mamy troszkę pierzynki,od wczoraj ładnie padał śnieżek,może osłoni nasze roślinki przed tym dużym mrozem
- iwona0042

A może niech już lepiej przyjdzie wiosna, można uznać, że zima już była, mróz był, śnieg jest i starczy co???? 
- mieciak49
- 1000p

Niech ta zima jednak lepiej się wyszumi,żeby nam póżniej nie psuła szyków w kwietniu lub maju
- iwona0042

-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
No to ja się wyraźnie wyciszyłam w tym roku, i nie planuję żadnych wysiewów do połowy marca
Sama siebie podziwiam bo w ubiegłych dwóch sezonach nie miałam gdzie szpilki wcisnąć o tej porze
Cierpliwość jest cnotą ogrodnika
Taka ze mnie cnotliwa kobieta 
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Zima musi być ...sporo roślin potrzebuje przemrożenia a by rozpocząć nowy okres wegetacyjny , a i nasionkom też trzeba przeprowadzić stratyfikację .
Oj Mieciuto dałaś czadu z tym wysiewaniem ...ja też muszę ..tylko ciągle coś mi przeszkadza ...sama nie wiem ...już wiem "leń "
a to Marzenka "dorzuciła " "cnotliwa Kobietka" ...a może tak samo jak u mnie coś przeszkadza
Oj Mieciuto dałaś czadu z tym wysiewaniem ...ja też muszę ..tylko ciągle coś mi przeszkadza ...sama nie wiem ...już wiem "leń "
a to Marzenka "dorzuciła " "cnotliwa Kobietka" ...a może tak samo jak u mnie coś przeszkadza
- iwona0042

To nie Miecia tylko ja zgłupiałam
, to tak z tęsknoty za wiosną mi się w głowie miesza, a sieję pierwszy raz w tym roku, zawsze kupowałam ale w tamtym roku troszkę zebrałam nasion a i kupiłam małe co nie co no i tak poszło
- mieciak49
- 1000p

Ja to już od stycznia zgłupiałam też z wysiewami,nie mówiąc o pażdziernikowych i grudniowych wysiewach nasion host.
Z jednorocznych mam już wysiane-szałwia omszona,heliotrop,begonia stale kwitnąca,bardzo ładnie wzeszły mi nasiona serduszki,którą wysiałam jesienią i zostawiłam w altance,będąc w styczniu na działce przyuważyłam te siewki i wzięłam je do domu,pięknie podrosły i już je popikowałam.
Widzicie więc że już trochę wiosny mam w domu
zaczyna wschodzić begonia
serduszka
hosty
z lewej krokosmia Lucifer,na prawo trytoma
Te plamy na listkach host to woda z kranu,odstała w butelce plastikowej
Z jednorocznych mam już wysiane-szałwia omszona,heliotrop,begonia stale kwitnąca,bardzo ładnie wzeszły mi nasiona serduszki,którą wysiałam jesienią i zostawiłam w altance,będąc w styczniu na działce przyuważyłam te siewki i wzięłam je do domu,pięknie podrosły i już je popikowałam.
Widzicie więc że już trochę wiosny mam w domu
zaczyna wschodzić begonia
serduszka
hosty
z lewej krokosmia Lucifer,na prawo trytomaTe plamy na listkach host to woda z kranu,odstała w butelce plastikowej
- iwona0042