Pozdrawiam - Jarek
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ulu to na pewno nie sikorka.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Po analizie fotek ornitologicznych z książek i internetu doszedłem do wniosku, iż te nowe ptaszki to prawdopodobnie czyże. Jeśli nie mam racji poprawcie mnie Moi Drodzy.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Lilu, Mietku dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Mietku czyże opanowały karmniki. Przylatują co dziennie większym stadkiem. Zauważyłem mniejszą aktywność sikorek, szczególnie mniej modraszek i ubogich przylatuje w ostatnich dniach. Martwi mnie fakt, iż tej zimy bardzo rzadko moje stołówki odwiedzały sójki. W przeciwieństwie do poprzedniej zimy były to sporadyczne przypadki, kiedy mogłem podziwiać te ptaki. Za to dzięcioły, każdego dnia meldują się na pieńkach wypełnionych smalcem. Dziś nawet udało mi się zrobić kilka zdjęć karmiącego się przedstawiciela tego gatunku. Przy okazji nie omieszkałem się zrobić nowe zdjęcia czyżom, które ochoczo pozują do fotografii.

Kilka fotek budzącej się wiosny

oraz widoczki z zimowo - wiosennej działeczki jeszcze śpiącej, ale już prawie gotowej na powitanie wiosny

Pozdrawiam - Jarek
Mietku czyże opanowały karmniki. Przylatują co dziennie większym stadkiem. Zauważyłem mniejszą aktywność sikorek, szczególnie mniej modraszek i ubogich przylatuje w ostatnich dniach. Martwi mnie fakt, iż tej zimy bardzo rzadko moje stołówki odwiedzały sójki. W przeciwieństwie do poprzedniej zimy były to sporadyczne przypadki, kiedy mogłem podziwiać te ptaki. Za to dzięcioły, każdego dnia meldują się na pieńkach wypełnionych smalcem. Dziś nawet udało mi się zrobić kilka zdjęć karmiącego się przedstawiciela tego gatunku. Przy okazji nie omieszkałem się zrobić nowe zdjęcia czyżom, które ochoczo pozują do fotografii.

Kilka fotek budzącej się wiosny

oraz widoczki z zimowo - wiosennej działeczki jeszcze śpiącej, ale już prawie gotowej na powitanie wiosny

Pozdrawiam - Jarek
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Nelu, Erazmie dziękuję za taką pochwałę. Może nie jest najpiękniejsza w naszym ogrodzie , ale na pewno i nie najgorsza.
Staram się jak mogę ją upiększać. Nie zawsze się to udaje. Ważne, iż sprawia mi to cały czas ogromną przyjemność, a czas spędzony na pracy i wypoczynku na działeczce zawsze sprawia mi satysfakcję i poczucie dobrze wykorzystanego czasu. Prezes planuje konkurs to zobaczę jak moja działeczka prezentuje się na tle innych pięknych działek w ogrodzie.
Dorotko maluch rzadko przebywa teraz zimą na działeczce. Jest zbyt chłodno, a z domu na działkę jest dość długa trasa. Jak podrośnie na przyszłą zimę na pewno będę go częściej zabierał ze sobą, aby tak jak ja podziwiał ptaki, no i "zarażał" się miłością do przyrody i działki.
Ulu zerknij na PW. Masz tam wiadomość. Sorrki za "milczenie".
Asiorku witaj w moich skromnych progach. Cieszę się, że mnie odwiedziłeś. Jak tylko chcesz zaglądaj na działeczkę i przedstawiaj opinie i spostrzeżenia na jej temat.
Pozdrawiam - Jarek
Dorotko maluch rzadko przebywa teraz zimą na działeczce. Jest zbyt chłodno, a z domu na działkę jest dość długa trasa. Jak podrośnie na przyszłą zimę na pewno będę go częściej zabierał ze sobą, aby tak jak ja podziwiał ptaki, no i "zarażał" się miłością do przyrody i działki.
Ulu zerknij na PW. Masz tam wiadomość. Sorrki za "milczenie".
Asiorku witaj w moich skromnych progach. Cieszę się, że mnie odwiedziłeś. Jak tylko chcesz zaglądaj na działeczkę i przedstawiaj opinie i spostrzeżenia na jej temat.
Pozdrawiam - Jarek
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Erazmie mam już wszystko na piśmie. Tak, że ten problem mam już z głowy. Jestem właśnie w trakcie zbierania materiałów na przegrodzenie działki. siatkę już mam podobnie ze słupkami. Jak tylko się ociepli zwożę, żwir i kamienie i zaczynam kopać nowe dołki oraz rowek pod cokolik. Myślę, ze jeśli mrozy naprawdę odstąpią to na początku marca zabiorę się za grodzenie. Chciałbym już mieć to za sobą i zacząć zagospodarowywać trawniczek. Jest bardzo zaniedbany , bo poprzednik nawet nie skosił go na jesieni. ale to nic ja o niego zadbam, dostanie nawozu, pójdą grabki i napowietrzanie. Myślę, ze będzie dobrze. Co do konkursu to się okaże jak on wypadnie i czy w ogóle będzie. Nieraz słyszałem zapowiedzi a nic nie było.Erazm pisze:Szanse raczej Jarek ma niewielkie na nagrodę bo miał na "pieńki" z prezesem ogrodu - chodziło o odzyskanie części działki i musiał prezes mu ustąpić.
Czy przejąłeś już ten kawałek ziemi Jarku?
Asiorku dziękuję za miłe słowa.
Pozdrawiam - Jarek