Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 12

Post »

Lucynko cudne maki, a jezyki chrupki wyjadają bo teraz rosną i nabierają ciałka ;:167
Troszkę tych deszczowych kropel zazdroszczę u mnie nadal deszczu niewiele.
Trzymaj się zdrowo ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko Twoje zaklęcia względem pogody u mnie zadziałały! ;:138 Cały dzień ani kropli deszczu mimo zapowiedzi! :heja Byłam na działce tyle ile potrzebowałam i popracowałam aż pot się lał po czole i nie tylko... Było upalnie i wilgotnie...Ale prace zostały popchnięte do przodu ku mojemu zadowoleniu! :heja :D
Przychówek jeżowy podziwiam u mnie takowego nigdy nie widziałam! ;:185
Makowe panienki ;:215

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko cudne maczki, a w poprzednim wpisie te biało różowe mutanty przeurocze. Moje jeszcze nie kwitną ale jest sporo siewek samoistnych i tych wysianych więc będzie co fotografować. No chyba że zapowiadane burze przelecą się po nich. Z tymi deszczami to jest tak albo leją bez opamiętania albo wcale....no i te choroby grzybowe :wink: Iryski i czosneczki pochwalam, a i lelijki już Ci kwitną. Mówisz że z warzywnikiem przesadzam...nie ale czasem w warzywniku przesadzam bom ogrodniczka ;:196
Serdeczności posyłam i słoneczka życzę ;:196 ;:196
jagusia111

Post »

Lucynko śliczne maczki, a i lilie zaczynają festiwal. Moje czerwone też już rozkwitły. U mnie dalej leje dzień w dzień i przetaczają się burze. Miała być susza stulecia ;:202 , a u mnie już wszystko pływa. Nie mówiąc o ilości paskudnych ślimaków i komarów. Róże mi kwitną, ale kwiaty marnieją w oczach pod wpływem deszczu. Jak masz trochę słoneczka to przydmuchaj w moją stronę chociaż na chwilę.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko jakie cudne maki masz ;:215 , moje wysiane te obślizłe paskudy zeżarły, jakoś szczęścia do maków nie mam ;:185 , a kiedyś tak ładnie mi kwitły, różyczki radują, a i warzywnik ekstra wygląda, teraz to życzę słoneczka co byś mogła sobie szaleć, ale z umiarem, a jak skończysz to na wycieczkę do mnie, bo jak będziesz rozkręcona to szkoda marnować takiego zapał ;:196 ;:304
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Dobrze że wczoraj zakończyłam prace porządkowe na rabatach kwiatowych i grządkach warzywnych, bo dzisiaj było zbyt gorąco na jakikolwiek wysiłek. Dużo czasu poświęciłam na sąsiedzkie pogaduszki, ponieważ nie tylko mnie upał dokuczał i swojej ulubionej namiętności: lekturze.
Dopiero przed osiemnastą pojawiły się chmury, dały się słyszeć dalekie pomruki burzy, a chwilę później lunęło z nieba tak, że świata Bożego widać nie było. Trzeba było przygotować się do powrotu, by podczas przerwy w ulewach wyruszyć do domu. Mimo wszystko przemokłam do suchej nitki, ale na szczęście deszcz był cieplutki.

Aniu - wszystkie moje maki to samosiewki, a piwonie słabo kwitły. Czekam na festiwal lilii, które darzę szczególnym sentymentem, większym niż róże. ;:63
Na temat guano napisałam w Twoim wątku, więc nie będę powtarzała.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Danusiu - moje paznokcie tak przyzwyczajone do koloru, że nie umiem nie mieć ich pomalowanych, co nie ma nic wspólnego z elegancją. To po prostu jeden z moich nałogów. ;:190
Maki faktycznie mnie lubią, a rosną takie wysokie, że w obawie o ich złamanie zmuszona jestem je podwiązywać. ;:218
Dni mijają znośnie, słoneczka nie brakuje, za co serdecznie Ci dziękuję. ;:196

Juleczko - dzisiaj dmuchałam w słoneczko, by zajrzało w przemoczone strony, a chmury prosiłam, by popłynęły w Twoje rejony. ;:131 Nie wiem, czy mnie posłuchały, ale u mnie ich teraz nie widzę.
Staram się o zdrowie dbać, czego i Tobie życzę. ;:196

Maryniu - miło mi, że słoneczko do Ciebie zajrzało na cały dzień. ;:333
U mnie też dawniej jeżyków nie było, ale po działce biegał piesek. Koty się nie boją, raczej ona zachowuje dystans.
W imieniu panienek makowych ;:180

Marysiu - mam nadzieję, że burze nie zaszkodzą makom, dzięki czemu pokażą swoją urodę. ;:303
Za pochwały piękne dzięki, a w warzywniku przesadzaj w miarę potrzeb, w końcu takie nasze zadanie. :D
Serdeczności przytulam i odwzajemniam ;:167 ;:196 , a słoneczka i Tobie życzę. ;:3

Jagusiu - dmuchałam dzisiaj na słoneczko razem z sąsiadeczką. ;:3 Zaświeciło?
Lilie to moje ulubione kwiaty, a i M się nimi zawsze zachwyca i nawet potrafi je nazwać, podczas gdy innych kwiatów nie rozpoznaje. ;:222 No, jeszcze róże nie sprawiają mu kłopotu z rozpoznaniem.

Iwonko0042 - maki postanowiły zrobić mi niespodziankę i same się wysiały. Siane przeze mnie w marcu nawet kiełeczka nie pokazały. ;:223 Może za rok wychylą łebki....
Kochana, przenieś swoją działeczkę trochę bliżej, to chętnie taką wycieczkę sobie zafunduję. :tan

A na działce.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Samosiewki pomidorów wsadziłam do doniczek. I co dalej?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy.

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

A na twojej działce dużo różnych i pięknych kwitnień :)
Róże, lilie cudności. Dużo różnych ciekawych odmian.
Clemki piękne też cieszą. ;:215
I Misia nadzorująca cały ogród. I gołąbki ;:333
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, dzięki za Miśkę i śliczne gołąbki. ;:oj ;:215
Kwiatów masz zatrzęsienie, fantastyczny wiciokrzew, powojniki, hortensje,fikuśny Octopus, rdzawy liliowiec wypatruje słonka,złocienie, lilie i cudowne róże, zwłaszcza ta ostatnia mnie zachwyciła. ;:433 ;:433 ;:433
Czy to żeleźniak w dwóch kolorach ; różowym i żółtym. :?: :?: :?:
Samosiewki pomidorów, to zapewne koralika, trochę zbyt małe mają te doniczki. Przydały by się takie o wielkości wiadra i wbite 3 paliki, takie do powojników, związane razem u góry, żeby pomidor mógł się o nie wesprzeć.To niski pomidor, którego się nie tnie, rozszerza się na boki, dodatkowy sznurek wokół palików, utrzyma tę masę zieleni i owoców, żeby się nie rozłamywała na boki. ;:215
Wygodny sposób, żeby tymczasowo zakryć ubytki na rabatach, lub wyeksponować jako obwódkę.Można też komuś sprezentować, do uprawy na balkonie.Jak widzisz możliwości jest wiele. ;:197
Kochani, zdróweczka Wam życzę i ciepłej pogody z odrobiną deszczyku, na działkowych wczasach. ;:167 ;:3 ;:3 ;:47 ;:cm
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko tyle śliczności Ci kwitnie ;:63 i nawet kosmos widzę a u mnie chyba żaden nie wykiełkował :wink: Pięknie kwitną róże, ta niebieska jest niesamowita ;:167 Czy masz żeleźniaka kwitnącego na fioletowo czy to coś innego? Gołąbki widzę dokarmiane jak moje kurki...podobne karmnik :D i tylko Miśka niewzruszona jak sfinks ;:306
Mam nadzieję że deszcze nie narobiły bałaganu. U mnie leje non stop, ale na szczęście tylko leje i trochę wieje.
Uziemiona w suchym domu życzę słoneczka, bo sama go też pragnę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko podziwiam Twoje maki nie tylko na zdjęciach. U siebie mam niektóre podobne, szkoda że dzisiejsza ulewna burza płatki zrzuciła, bo takich piękności nie miałam nigdy.
Czy to jest biały dzwonek https://images90.fotosik.pl/388/1f8cb7ed0b560bc4med.jpg
Co do pomidorów jak chcesz z tych siewek doczekać się pomidorków to musisz przesadzić do dużo większych donic. A wiesz jakie odmiany się powysiewały.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko, maki piękne.
I nasturcja już u Ciebie kwitnie ;:215
Mnóstwo piękności w ogrodzie. I rośliny, i te zwierzątka ;:167
Niecierpek także własnoręcznie wysiany?
Pozdrawiam ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Pięknie dziękuję miłym Gościom za wizytę w moim skromnym ogródeczku oraz za przesympatyczne wpisy.
Niestety, mam nowy kłopot i na chwil kilka zmuszona jestem zająć się tym, co aktualnie mnie absorbuje.
U M wykryto dwa tętniaki, w tym jednego w mózgu i teraz wszystko zależy od szybkiego działania, a to już nie na miejscu tylko w Warszawie.
Tak się zastanawiam, kiedy się ten "maraton" skończy....
Pozdrawiam Was cieplutko choć w strugach deszczu i obiecuję pokazać się tuż po załatwieniu najpilniejszych spraw. :wit :wit :wit
;:cm
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko, tylko wyściskam i dam buziaka! Trzymajcie się! ;:cm ;:cm ;:cm
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko trzymajcie się. ;:196
jagusia111

Post »

Lucynko tak to już jest, ze idzie falami. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”