Moniko naprawdę mi przykro z tego powodu . Swojego sama jeszcze nie obejrzałam, bo coś ostatnio brak czasu, a za wiele tematów.
Nie pozostaje nic innego, jak poszukać jakiegoś nowego egzemplarza
Lucynko mnie też było przykro gdy wrzucałam go do tego woreczka foliowego.. Ale masz racje - zawsze można kupić sobie jakiś nowy okaz Ale czy to będzie Mini mark? Szczerze w to wątpię... Zniechęciłam się zbyt by go teraz kupować. Mam chrapkę na..... :P na razie tajemnica
Moniko też mam pare takich pozycji, z którymi jeszcze nie dałam za wygraną, a wręcz one ze mną, ale to nie moje ostatnie słowo. Z całą pewnością nie w tej chwili, ale kiedyś jeszcze spróbuję . Bardzo jestem ciekawa twojego nowego "pomysłu", z pewnością będzie ciekawy i cudny / .
Lucynko mój nowy pomysł jeszcze nie wszedł w realizację,gdyż będzie on mnie spoooro kosztował jak na jedną roślinkę Ale dla takich kwiatów warto Jednak na OG jeszcze nie jest dostępny no i nic nie będę zapeszać ;P Powiem tylko, że to Phal
Tak Dusiu myślałam właśnie o Phal tetraspis C1 ;) Spryciula z Ciebie , że mnie wyczułaś Myślałam jeszcze o innych woskowych np Phal pulchra ale zobaczymy na co mi pieniążki pozwolą Jednak coś kosztem czegoś... chcę nowości to muszę się czegoś innego pozbyć.... a każdy storczyk na wagę złota....
Łatwo się domyślić . Teraz prawie każdy myśli o tetraspisiku C1, ja też. To przepiękny storczyk. Pewnie się uprawia podobnie, jak normalnego tetraspisa, a jak normalny tak dobrze rośnie, to warto pomyśleć też o C1. A inne woskowe też są cudne, zwłaszcza te o jakby gwiaździstych kwiatach, takich typu princess kaiulani, penang girl, coral isles itp. Pulchra tez mi się podoba.
Phal penang girl jest piekny, miałam taką sadzonkę i mi padła z dnia na dzień. Od tamtej pory nie chcę już sadzonek..trudno się z nimi obchodzić nie mając do dyspozycji chociażby akwarium
Sadzonki rzeczywiście są trochę trudniejsze, zwłaszcza takie małe prosto ze słoika. Bo takie rok czy dwa do kwitnienia to już sobie jakoś poradzą. Penang girl mam, doroslą roślinę, puszcza niby pęd, ale stanął w miejscu. Ogólnie bardzo lubię Phalaenopsisy o takim typie kwiatów, podobają mi się chyba najbardziej ze wszystkich Phal.
Jejku dziewczyny kochane, dziękuję bardzo . Gdyby nie wasze wpisy, nawet tego bym nie zauważyła, bo czasu ostatnio coś mi brakuje. Nie mam go ani na czytanie, ani na pisanie. Postaram się to w jakiś sposób nadrobić . Za co mnie jednak ten zaszczyt spotkał, to doprawdy sama nie wiem .