Uratowane storczyki (Art) :)
Dziękuję za odwiedziny i pochwały moich nowych roślinek.
Dziękuję też za wszystkie pomocne uwagi dotyczące podłoża dla Phal.bellina
Postaram się w tym stylu skomponować podłoże ze składników, które posiadam.
Roślnka faktycznie nie jest aż tak mała, natomiast maleńka jest .... doniczka.
Elizabett, ja kupiłam 'Bellinę' dopiero w niedzielę, czyli w ostatnim dniu Wystawy. I były dwie do wyboru
na stoisku handl. Wystarczyło zapytać. Następnym razem na pewno Ci się uda ją zdobyć
Dziękuję też za wszystkie pomocne uwagi dotyczące podłoża dla Phal.bellina

Postaram się w tym stylu skomponować podłoże ze składników, które posiadam.
Roślnka faktycznie nie jest aż tak mała, natomiast maleńka jest .... doniczka.
Elizabett, ja kupiłam 'Bellinę' dopiero w niedzielę, czyli w ostatnim dniu Wystawy. I były dwie do wyboru
na stoisku handl. Wystarczyło zapytać. Następnym razem na pewno Ci się uda ją zdobyć

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu, przepiękne nowości, MM jak zawsze bosssski
i do tego baaaardzo udane fotki 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Nie wiem Halinko czy mnie pocieszyłaś, bo u mnie nawet na kabelku cisza jak w grobie.
Odgłos wysiadającego kompa był piękny - jak wygaszenie silnika samolotu, który właśnie wylądował
Chciałam Ci dziś Halinko pokazać Dendrobium, które dostałam od Ciebie, jakie zrobiło postępy...
No cóż, trochę sobie poczekam
Odgłos wysiadającego kompa był piękny - jak wygaszenie silnika samolotu, który właśnie wylądował

Chciałam Ci dziś Halinko pokazać Dendrobium, które dostałam od Ciebie, jakie zrobiło postępy...
No cóż, trochę sobie poczekam

Mogę wreszcie coś pokazać
!
Dzisiaj będzie przewaga pączków, które porobiły mi u niektórych storczyków parę niespodzianek -

To pączki kwiatowe Maxillarii (widoczne są 4, a jest ich już 7) ! Kolejne wypatrzyłam u mojej katlejki. Będzie to juz jej drugie kwitnienie u mnie

Masdevallia ma na razie cudownie "pogniecione" kwiatuszki. Takie trochę "brzydkie kaczątka", zanim w pełnym rozkwicie pokażą swoją urodę. Oprócz tych kwiatów, ma jeszcze 4 pączki.
Obok Colmanara i cambria poniżej, wypuszczają już kolejne pędy z następnych psb. Radość ogromna

Po prawej str. powyżej pęd u cambrii, którą dostałam jakiś czas temu od Renatki

Na końcu zdjęcie dla Halinki - Orange30
To Halinko keiki Dendrobium phal. od Ciebie z własnym (już) dzidziusiem ! Mam nadzieję, że zakwitnie tego lata

Dzisiaj będzie przewaga pączków, które porobiły mi u niektórych storczyków parę niespodzianek -

To pączki kwiatowe Maxillarii (widoczne są 4, a jest ich już 7) ! Kolejne wypatrzyłam u mojej katlejki. Będzie to juz jej drugie kwitnienie u mnie

Masdevallia ma na razie cudownie "pogniecione" kwiatuszki. Takie trochę "brzydkie kaczątka", zanim w pełnym rozkwicie pokażą swoją urodę. Oprócz tych kwiatów, ma jeszcze 4 pączki.
Obok Colmanara i cambria poniżej, wypuszczają już kolejne pędy z następnych psb. Radość ogromna

Po prawej str. powyżej pęd u cambrii, którą dostałam jakiś czas temu od Renatki

Na końcu zdjęcie dla Halinki - Orange30

To Halinko keiki Dendrobium phal. od Ciebie z własnym (już) dzidziusiem ! Mam nadzieję, że zakwitnie tego lata

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31