Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Beatko na pewno Opałka i Oslinnyje uschi i coś jeszcze ale torebeczka się gdzieś zawieruszyła. Amerykanki też dosiewałam, jakiś taki rok :wink:
Jednym słowem rozumiemy się bez słów ;:196

Lidziu inaczej się czuję tak zdrowo zmęczona :;230 Właśnie czytałam u Ciebie o stojącej wodzie i wiem o czym piszesz. U mnie stoi w polu w jednym miejscu, musimy wykopać rowek, a w ogrodzie ładnie wszystko wsiąka i wysycha. Nie ma problemu z kopaniem ziemi. Sporo uprzątnęłam z grządek, bo ja zostawiam liście na zimę na grządkach.
Wybacz porównanie, ale jak u mnie jest mokro to kury mam takie brudne i nazywam je kury błotne ;:306
Po moim ogrodzie chodził rudy kocur w miłosnych dźwiękach, strasznie chciało mu się panny ;:306
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeszcze raz ja.Wklejam fotki których nie mogłaś odczytać. jedna z nich to orlik a to drugie to nie znam nazwy bo dopiero się uczę rozpoznawać rośliny.
Obrazek
Pochwalę się że dzisiaj mój M w ramach wcześniejszego prezentu imieninowego zamówił na allegro tunel foliowy o pow 18m2 , będzie gdzie trzymać rozsadę kwiatów i warzyw i nawet pomagał w przygotowaniu terenu pod nią.
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Ja wiem Marysiu co czujesz, bo ja też tylko trochę polatałam po ogrodzie, a samopoczucie :tan :heja , jak mi dobrze :;230
To zupełnie inne życie, jak człowiek wylezie do ogrodu i trochę podłubie ;:306
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justysiu różowy to śliczny bodziszek no i orlik. Sprawdź czy wykiełkowały i albo sadź głębiej a jak spory kiełek to zrób jak Ci radzę do doniczek i do światła wtedy kiełek się wzmocni i roślina zacznie róść, a potem z bryłą do ziemi (jak się ociepli)
Tunel to świetna sprawa! sadzonki pomidory, nowalijki. Ciekawa jestem z czego jest konstrukcja czy z PCV czy metalowa?

Eluś właśnie musiałam zejść po schodach otworzyć drzwi zapominalskiemu co nie wziął kluczy i wiesz co? czuję że mam krzyż, nogi i jeszcze coś poniżej pleców :;230
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu

Pomidorów jeszcze nie wysiewałam , tylko te kilka nasionek do donic .
Irence nie wsszedł Early Woneder , ja go wysiałam i u mnie bez problemu . ;:173
Papryki też nie wszystkie mi wzeszły , np. Caryca f1 ze sklepu zastrajkowała totalnie . Nawet jej nie dosiewam , bo wystarczy mi tych , które wykiełkowały .
To samo życie , podchodzę do tego spokojnie . Jest tyle innego dobra . ;:108

Miłego wieczoru życzę . ;:196

Czytam , że jednak dzisiaj przesadziłaś z robotą . :wink:
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Poczytałam i jutro jeśli nie będzie padało zmykam do ogrodu choć na godzinkę. Pracy ubędzie i humor mam mieć lepszy ... to może na dwie? :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko ja też podchodzę spokojnie mając tyle sadzonek to sama opatrzność nade mną czuwa, bo wiesz że w tym roku będzie i grunt i tunel :;230 Papryki też mi różnie wschodziły i powiem szczerze że je pomieszałam. Wiem tylko gdzie ostre i gdzie słodkie. A jeszcze dosiałam, bo dostałam fajnie dwie odmiany i jak się okażą dobre to będę się dzielić :D
No nie przesadziłam tylko rozruszałam to co zastane :;230
Tobie również miłego wieczoru ;:196

Renatko Ty uważaj proszę ;:180 Jutro u mnie ma wiać to nie wiem jak będzie z praca w ogrodzie, bo przy 12 st i wietrze łatwo o przeziębienie :wink: A masz rację jak się człowiek dotleni to inaczej funkcjonuje :heja
justysia138
50p
50p

Post »

Nie wiem czy mi się uda wstawić link do mojego prezentu
http://allegro.pl/tunel-foliowy-ogrodow ... 96323.html
Z tego co tam pisze to rurki są stalowe i ocynkowane

-- 4 mar 2016, o 21:14 --

Mam jeszcze jedno pytanie.
Posiałam paprykę słodką, zaczynają wypuszczać już liście właściwe więc pewnie będę musiała je po pikować.
Czy takie papryki lepiej uprawiać w gruncie czy w tunelu?
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze, że mnie ostrzegłaś! U mnie też ma powiać, właśnie sprawdziłam. Nałożę opaskę na uszy! ;:224

Justynko! Fajny prezent! (Udaje się otworzyć stronę, jeśli skasuje się dwie literki oo.) Życzę żeby służył wam jak najlepiej. ;:333
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justysiu świetny zakup (dzięki Reniu ;:168 ) dobrze że nie PCV . Nawet parę dni temu pisałam do firmy co sprzedaje takie tunele, bo chcę sobie moją folie wymienić na taką.
Paprykę uprawiałam do tej pory w tunelu, ale dziewczyny w wątku Małgosi Margo_margo uprawiały w gruncie i miały nawet lepsze plony więc ja w tym roku sadzę do gruntu! Tylko ostra pójdzie do donic ;:333

Renatko grzeczna dziewczynka, uważaj nie forsuj się ale ruch na powietrzu wskazany ;:215
justysia138
50p
50p

Post »

Marysiu odpowiedziałam Ci u Darii (Ogród na łące) że szklarnia będzie odsunięta od ściany 1 metr i słońca nie powinno być mało gdyż słońce będzie świecić od rana z boku szklarni a wejście jest od strony południowej , a od zachodu to cień jaki rzuca domek nie zajmuje połowy miejsca przeznaczonego pod tunel
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Marysiu ;:168
Rozruszać kręgosłup po zimie, to nie taka prosta sprawa. Ja po sobocie (cięłam jabłonie) do wtorku czułam dyskomfort przy chodzeniu a na zakończenie kręgosłupa musiałam robić ciepłe okłady bo takich zakwasów w tej części nie miałam od czasów intensywnych wizyt na siłowni ;:306
Ale lubię to uczucie zmęczenia pomieszanego z satysfakcją.
Oczywiście jutro znów wizyta na wsi, kilka ćwiczeń na drabinie, trochę skłonów i przysiadów, trening dla nóg (przekopanie warzywnika) i znów będę chodziła jak łamaga przez trzy dni.
Oby pogoda była dla nas łaskawa.
U mnie wiatr ma być przyzwoity- 13-19m/s
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla mnie nawet wysianie nasionek było wysiłkiem, bo trzeba posiedzieć, o kopaniu to od kilku lat musiałam zapomnieć, ale nie poddam się i pomalutku coś niecoś ogarnę! ;:333
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu ;:196
Gratuluję udanych zasiewów zasiewów . Oby udało Ci się pozbyć tych mszyc .
Zdróweczka ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Załamka totalna, u nas długoterminowa prognoza zapowiada deszcze i deszcze i jeszcze raz deszcze, no i kiedy ja mam popryskać drzewka? Ile czasu od pryskania do deszczu potrzeba żeby miedzian dotarł gdzie trzeba? A promanalu deszcz nie zmyje? Marysiu pryskałaś już?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”