Ciekawe, czemu mrówki to robią? Mylą je ze swoimi jajeczkami?

Mam nadzieję, że doczekam swoich i będę się delektować. Moja córka jest fanką zupek, więc jej pewnie też posmakuje. Szkoda, że teraz taka lipa, ze świeżymi warzywami. Trzeba się zadowolić mrożonkami. Już niedługo...
 Mam nadzieję, że doczekam swoich i będę się delektować. Moja córka jest fanką zupek, więc jej pewnie też posmakuje. Szkoda, że teraz taka lipa, ze świeżymi warzywami. Trzeba się zadowolić mrożonkami. Już niedługo... 

Strasznie sama się rozsiewa. J w tym roku chciałam więcej gatunków papryk, więc posiałam każdej tylko po kilka nasionek - a raczej starannie poukładałam, więc ma luźno
  Strasznie sama się rozsiewa. J w tym roku chciałam więcej gatunków papryk, więc posiałam każdej tylko po kilka nasionek - a raczej starannie poukładałam, więc ma luźno   Może jeszcze coś wyjdzie.
  Może jeszcze coś wyjdzie. gdy robiłam grządkę dla groszku cukrowego. Mogły by mi fiołki rozsiewać. Nie wiem czy można nasiona fiołków kupić? Fajnie by było je mieć.
 gdy robiłam grządkę dla groszku cukrowego. Mogły by mi fiołki rozsiewać. Nie wiem czy można nasiona fiołków kupić? Fajnie by było je mieć. .
 . .
.

. Fajne bułki kupiłaś
 . Fajne bułki kupiłaś   . Zamierzasz je zjeść z czymś konkretnym ??
 . Zamierzasz je zjeść z czymś konkretnym ??   Ja też ostatnio posiałam pomidorki koktajlowe odmiany Kapturek i Maskotka . Wyszły już na wierzch i czekam na dalszy ciąg
 Ja też ostatnio posiałam pomidorki koktajlowe odmiany Kapturek i Maskotka . Wyszły już na wierzch i czekam na dalszy ciąg   . Ty jak zwykle pracowicie spędzasz czas przy pikowaniu
 . Ty jak zwykle pracowicie spędzasz czas przy pikowaniu   . Mi ostatnio przyszło pikować lobelię i niecierpka wallerina ale jakoś dałam radę
 . Mi ostatnio przyszło pikować lobelię i niecierpka wallerina ale jakoś dałam radę   . Cudne sadzonki masz już u siebie, oj będzie co podjeść
 . Cudne sadzonki masz już u siebie, oj będzie co podjeść   . U mnie też dzisiaj zimnica a szkoda bo miałam plany
 . U mnie też dzisiaj zimnica a szkoda bo miałam plany   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .
 Będziesz sadzić te papryki na działce czy zostawisz sobie taki busz na balkonie?
  Będziesz sadzić te papryki na działce czy zostawisz sobie taki busz na balkonie? 
 . Nie wiadomo co na działce, wicher, czarne chmury, słońce, deszcz, czy będzie śnieg? Nic w zimę nie zmarzło, mam nadzieję że teraz nie zmarznie
. Nie wiadomo co na działce, wicher, czarne chmury, słońce, deszcz, czy będzie śnieg? Nic w zimę nie zmarzło, mam nadzieję że teraz nie zmarznie   .
 . . Moje pomidorki jakoś kiepsko powschodziły i słabo rosną, to raczej wina ziemi (ostatnia partia ziemi z Lidla). Po świętach trzeba kupić inną. Nie wiem czy nie będę dosiewać bo wychodzi, że mam tylko po kilka sztuk
. Moje pomidorki jakoś kiepsko powschodziły i słabo rosną, to raczej wina ziemi (ostatnia partia ziemi z Lidla). Po świętach trzeba kupić inną. Nie wiem czy nie będę dosiewać bo wychodzi, że mam tylko po kilka sztuk  . Śmiesznie wygląda też moja rzeżucha, może 1/10 wyrosła albo mniej. Papryki pikowane do tej ziemi też stanęły i czekają na moją reakcję
. Śmiesznie wygląda też moja rzeżucha, może 1/10 wyrosła albo mniej. Papryki pikowane do tej ziemi też stanęły i czekają na moją reakcję  .
.  , reszta na działce a część pójdzie w świat. Ciekawe jak będą rosły na działce te superostre, do tej pory takie miałam tylko na balkonie.
, reszta na działce a część pójdzie w świat. Ciekawe jak będą rosły na działce te superostre, do tej pory takie miałam tylko na balkonie.

Ale to ponoć kwestia przyzwyczajenia do ostrości. A kapsaicyna ma wiele prozdrowotnych właściwości
 Ale to ponoć kwestia przyzwyczajenia do ostrości. A kapsaicyna ma wiele prozdrowotnych właściwości 
 . Strach mielić, żeby się nie unosił zjadliwy pył, w zasadzie gaz pieprzowy
. Strach mielić, żeby się nie unosił zjadliwy pył, w zasadzie gaz pieprzowy  .
.