Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Post »

A widzisz, ja nie wpadłam na to, żeby pooglądać programy ogrodnicze. Dziś już się nie opłaci, bo koniec ferii, ale może w zimowe pomyślę :).
My też laliśmy dużo wody,ale to ma się ziemią. Piach to jak gąbka, a bardziej chyba sito. Lejesz i wszystko wylatuje.
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatusia Kwiaty pokazywane przez Ciebie dodają tyle pozytywnej energii, że dłuuugo tu dziś przesiedziałam i oglądałam, tak ładnie i zielono, tak potrzebny o tej poże roku kolor :D
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Witam :wit
Ale u ciebie kolorowo i chyba masz dużo wolnego czasu, bo wszystko dopracowane. ;:180 Widz że też sporo produkujesz roślin własnej rozsady to tak jak ja. ;:215
Zapraszam do mnie.
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

cyganka77 Asiu ja już sama nie wiem co ze sobą zrobić i tak siedzę,oglądam i się na jedno cieszę jak patrzę na swoje zdjęcia,że udało mi się osiągnąć to o czym marzyłam a z drugiej strony się dołuję.Chyba lepiej oglądać filmiki bo chociaż się jeszcze czegoś dowiem,poduczę.

amalia Marusiu ciszę się,że podoba ci się mój mały azyl.Ja do dziś jestem w szoku,że ja taki laik tyle osiągnęłam ,jeszcze dużo pracy i nauki prze de mną ,ale i tak jestem z siebie dumna a jeszcze czytając takie miłe komentarze jestem bardziej pozytywnie nastawiona do dalszych działań

rafik5678 Rafale witam u siebie i dziękuję .Tak póki co mam aż za dużo wolnego czasu,ale może od lutego to się zmieni.Może uda mi się iść do pracy więc już czasu będzie dużo mniej.Oby tylko wypaliło ;:108 Dużo też pomaga mi mój mąż bo sama to bym wszystkiego nie ogarnęła.Jeżeli chodzi o własne rozsady to się uczę dopiero i próbuję swoich możliwości .Udało mi się troszkę swoich roślin wyhodować co zaliczam do sukcesu jeżeli chodzi o mnie ,sama nawet zaszczepiłam sobie kilka fuksji i teraz też coś tam próbuję .Od jutra zaczynam szykować sobie moje paletki do wysiewów,które sobie właśnie zakupiłam i zobaczymy co w tym roku z tego wyjdzie.Mają mi przyjść nasionka,część jakiś tam mam więc teraz trzeba sobie znaleźć zajęcie .W wodzie już stoją młode szczepki pelargonii i fuksji do ukorzenienia,kilka patyczków róż i hortensji,choć w tych patyczkach to jeszcze kuleję z wiedzą i szczepieniem,ale może jakoś coś się uda ukorzenić,czas pokarze.

I jeszcze orliki :)

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Cudne te orliki, a niby takie niepozorne :).
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Na pewno wszystko Ci się uda ukorzenić. :D Życzę powodzenia. ;:138 A orliki bardzo ładne szczególnie wpadł mi w oko ten ciemnoczerwony bardzo ładny. ;:180
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Letnie wspomnienia przecudne i urocze .Ja ostatnio wstawiałam doniczki do piwnicy hortensji o których zapomniałam.i tez patyczki uszczknęłam zobaczę czy puszczą coś w domu postoją do wiosny próbować trzeba Siać na razie nie myślę ale za czas jakiś oczywiście.Rośnie Ci ogród pięknie. ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

cyganka77 pisze:Cudne te orliki, a niby takie niepozorne :).
Beatko ja też tak uważam :wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko pięknie pokazujesz rośliny wiosenne. ;:138 Nie będę oryginalna, orliki cudne, biały szczególnie mi się podoba. ;:oj Własne wysiewy, to namiastka prac w ogrodzie, a jeszcze można mieć satysfakcję, że się potrafi. ;:108
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyganka77 Asiu ;:196
Też jestem nimi zauroczona :)

rafik5678 Rafale :wit
Mam nadzieję,że się co nieco uda ukorzenić i tak z roku na rok można by nie złą kolekcje ustukać.Na wiosnę się okaże.

becia123 Beatko ;:168
Powiem ci szczerze,że ja mogłabym tak godzinami oglądać i wspominać oglądając zdjęcia.Ja mam zamiar pod koniec stycznia ułamać kilka patyczków hortensji na szczepki a wysiewać może zacznę w przyszłym tygodniu .

alicjad31 Alicjo ;:196
Fajnie,że się podobają :)

cyma2704 Soniu ;:168
Ja mam zamiar wysiać po niedzieli bo teraz nie mam bardzo jak.Mam tylko nadzieję,że uda się chociaż w takim samym stopniu jak w zeszłym roku osiągnąć sukces w wysiewach a może jeszcze lepszy :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Betusia, ja też ciągle, przez cały rok, oglądam sobie zdjęcia z naszego ogródka łąkowego, bo przecież widzę go tylko raz w tygodniu.
Programy ogrodnicze też regularnie oglądałam razem z M, ale jemu już się one przejadły, a mnie nadal nie. ;:306
Czy ja to już pisałam, czy mam deja vu?

Betusiu, widzę że wstawiasz fotki z fotosika anonimowo, to może zaznacz przy wstawianiu od razu mniejszy rozmiar, bo jest taka opcja, wtedy będzie łatwiej oglądać, nie trzeba będzie sobie strony pomniejszać, żeby zobaczyć całe zdjęcie. :wink:

Ile lat robisz już zdjęcia tym aparatem? Jak matryca? Nadal robi tak samo ostre zdjęcia jak na początku?
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daria_Eliza Dario ja też staram się na bieżąco oglądać Majkę ,ale nie zawsze mogę to teraz mam czas na nadrobienie zaległych odcinków.Oglądam też inne programy ,które też gdzieś mi umknęły .Ja mój ogród mam koło siebie,ale i tak uwielbiam oglądać zdjęcia bo jakoś to lato szybko mi umknęło i jakoś nie nacieszyłam się nim na tyle .

Ja zdjęcia wstawiam przez fotosik,mam konto,ale jakoś się nie loguję ,sama nie wiem nawet czemu.Zdjęcia i tak pomniejszam zanim wstawiam a jak znowu zmniejszę bardziej to wychodzą jak dla mnie za małe,dlatego wolę chyba takie niż te małe.

Aparat mam około sześciu lat sama dokładnie nie wiem ,ale jakoś tak.Póki co to robi fajnie zdjęcia tylko ja nadal jeszcze nie umiem do końca go ustawić i ciągle obiecuję sobie,że pójdę z nim do fachowca żeby mi ustawił i tak już się wybieram od momentu kupna.Pewnie bym szybciej poszła gdyby faktycznie były bardzo kiepskie a tak to jakoś mi się nie spieszy.Oby jak najdłużej tak cykał jak cyka :)
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Betusiu, wiem - jak oglądam zdjęcia na swoim kompie stacjonarnym (który teraz chwilowo nie działa, do czasu wymiany dysku), na większym ekranie, to też lubię duże zdjęcia oglądać.
Aparat masz bardzo fajny, ale żaden fachowiec Ci go nie ustawi raz a dobrze, bo i tak wszelkie dodatkowe ustawienia trzeba dobierać do pory dnia, warunków oświetleniowych, do motywu, który chcesz sfotografować. Za każdym razem inna czułość, kąt, ostrość, czas naświetlania. Ale jeśli masz ustawione na "P", czyli program ogólny, to powinien sam większość zdjęć robić dobrze, nawet jeśli nie będziesz ustawiać dodatkowych parametrów.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dario ja mam poustawiane bo ja lubię takie gadżety i w ogóle .Ustawiłam sobie program do robienia zdjęć kwiatom i na ogół to tym robię zdjęcia ogrodu i roślin.Mam też właśnie ten program co sam dobiera zdjęcia więc jakoś daję radę.Chciałam tylko,żeby mi ktoś dobrze ustawił wielkość zdjęć i jakoś filmów ,ale to nie jest mi pilne więc cykam tym co mam ustawione.Ty też masz taki jak mój?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”