"Szpital na peryferiach" Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
krysia_w
100p
100p
Od: 16 maja 2014, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: "Szpital na peryferiach" Kasi

Post »

Jej Kasiu uwielbiam odwiedzać Twój wątek, zawsze znajdę tu coś co poprawi mi nawet najgorszy humor ;:333 fajna włochata mamilaria, w ogóle zdjęcia Twoich zieloności uwielbiam podziwiać ;:167
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysieńko Obrazek cieszę się, że mogę przysłużyć się Twemu dobremu samopoczuciu ;:196

Jeszcze dwa razy będziecie się beze mnie musieli obejść ;:306 Pod koniec września lecę do Włoch na dwa tygodnie, potem tydzień w domu i znów dwa tygodnie we Włoszech aż do 26 października Obrazek
Nie wakacje to nieeee ;:185 Tam mam szkołę wojskową i dwa kursy do odbycia, ale net jest i trochę fotek z palmami wam przemycę, bo to południowe Włochy i czaderskie tam zieleninki, Rzym w weekend, morze...No dobra w sumie jak wakacje, tylko z edukacją ;:306

Dlatego odłożyłam zakup świnek morskich dla Stasia, bo jeszcze moi Kochani chłopcy je zagłodzą ;:223 Roślinek będą pilnować....takie wdrożenie w opiekę nad żywymi istotami ;:108
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

To dobrze, że trochę wyjedziesz doszkolisz się to budujące bardzo, czuje się troche bezpieczniej wiedząc, że wojsko inwestuje nie tylko w amunicje ale i w szkolenie armi :wink: Zieleninki na pewno przetrwają w dobrym stanie :lol:
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

Takie czasy Marcinku... Niewesołe ;:185 Ale śpij spokojnie - czuwam na posterunku ;:163
Robi się coraz bardziej i bardziej nieciekawie..I nie tylko na wschodzie... Ale moje zieleninki będą miały godnych pilnowaczy...(po szkoleniu 8-) ) Szczególnie ze zraszaniem i sztuką podlewania hojek muszą uważać ;:223
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Są piękne nowości i cóż pięknego się dzieje w Twojej leśnej krainie, powoniaki nawet są, moja Kasieńka ;:63
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Kasiulka - no to ja się zabieram do komentowania, a tu kolejne foteczki-nóweczki !! No nie wyrabiam !!
Czy to cudne biało-zielone coś na fotce po lewej, tuż obok "Infekcji" zresztą ;:306 to jest może listek fiołka ??!!
Czarnej mamby - zazdroszczę ale z miłością ;:167 Szeflera malusia - śliczniusia ;:167
Hojeczka obok - no nie dość, że cała w serduchach, to jeszcze variegata ;:167
A co do cynei - to czy wiesz, że kiedyś już, już ją miałam kupić, ale w porę sama sobie klapsa po łapacha dałam i się na tym skończyło :lol:
A miałam taki na nią pomysł, żeby wyjąć maleństwo z doniczuni + wytrząsnąć z niej ziemię - i jak na prawdziwą oplątwę przystało postawić ją na sztorc przy innych bezziemnych :lol:
To na dziś tyle, zmęczyłam się ;:306 ale jutro cdn
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

A dzisiaj skupiłam się na Twoich przepięknie "opałkowanych" , żeby nie powiedzieć "opałowanych" ;:306 zieleninkach z fotki nr 17, o ile dobrze policzyłam ...
Tylko jakbyś mogła w wolnej chwili mi je zidentyfikować - byłabym baaardzo wdzięczna ;:180 ;:196 ;:136
No i śliczności kolejne zaliczyłam !!
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Chłopaki będą mieli ciężki orzech do zgryzienia, tyle zieleniny obrobić to nie przelewki :wink: Zwłaszcza, że później będzie kontrola ;:306
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2014, o 13:35

Post »

Taaa...KJP...kontrola jakości podlewania :;230 :;230
Muszą się starać ;:108
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Kasiu!
A jesteś pewna, ze ta z cyckami to mamillaria?
Bo mi to coś rebucjowatego (rebutia, aylostera) przypomina.
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

;:138 Kochani
Pół dnia w lesie, ale jakoś szału grzybnego nie było Obrazek
Pati Obrazek Dziękuje, staram się, jak natura leśna daje ;:224
Ewciu Obrazek Naoglądałaś się, więc dalsza część postu będzie pewnie największą radocha dla Ciebie ;:306
Tak, to listek fioła - stróżuję nad nim stale Obrazek Cyneę wstawiłam do "doniczki" własnej roboty :;230
"Pałkarze" to od lewej: scindapsus aureus, scindapsus pictus, filek brasil ze scindapsusem lemon, no i monstera wariatka oczywiście - mała jeszcze ;:173 A to małe bzdo w pomarańczowej donisi - moje usiłowania hodowli scindapsusa n'joy ;:223
Aguś, Bogdanie Obrazek Cóż, jak to w armii mawiamy: kontrola najwyższą forma zaufania ;:209
Iwonko ;:196 No powiem Ci, że wgapiam się w fotki Twych sugestii i MASZ RACJĘ!!! To rebutia jest... :shock: A Napisali mi, że mammilarie kupiłam ;:124 :;230 :;230 Dzięki za oświecenie ;:180 ;:167

No i spójrzcie, co zafascynowało Stasia: OWADOŻERCA Kapturnica... Mam nadzieję, że nie zapasie jej na śmierć, jak kiedyś rosiczki... :;230
Obrazek

Moja nowa rodzinka Tillandsi ( taki zestaw raczkującego hodowacza) razem z cyneą w doniczce samoróbce. Ponoć zakupiłam:ionantha var. ionantha, ionantha var. scaposa, ionantha var. rubra, argentea i filifolia (Nie kłamali?)
Właśnie odbyły pierwszy prysznic:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Buziołki ;:167
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

Kapturnica jest niesamowita! Mi tez bardzo się podoba ;:108 Tildisiowa kompozycja też fajnie się prezentuje ;:138
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Kontakt:

Post »

To musisz teraz Stasiowi zafundować hodowlę much albo innego smacznego pokarmu dla kapturnicy :wink: Tillandsie ja bym zamordował, więc tylko oglądam u innych ;:306
krysia_w
100p
100p
Od: 16 maja 2014, o 19:42

Post »

Jej tak obserwuję Twój watek i tyle tu różnych roślin ;:136 Ta kapturnica jest cudowna ale nic nie wiem o jej uprawie :roll: A droga była?
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Nie,nie pomylili :D a fifi to jest taaaka wdzięczna,że u mnie ma już korzenie!

TERAZ NIE PODLEWAJ TYLKO! ;:185 ;:185 ;:185

Bo jak już,to leciutko,bo jak przelejesz i grzybek wejdzie,to bez ratunku ;:185
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”