Ogród zwkwiat cz. 4
- lanceta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz. 4
Pojechałaś bez nożyka-dlatego takie zbiory.....
,ja zabieram spory kosz,nożyk - a wiozą mnie moje dzieci do lasu pozbawionego grzybów 
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
lanceta, Lodziu a oglądałaś jakiego rekordowego prawdziwka znalazł mieszkaniec naszego województwa w lasach między Legnicą a Złotorią?
Helios, Helenko witaj, ja też teraz nie mam wiele czasu na forum, ale zbliża się pora roku w czasie której można nadrobić zaległości,
ElleBelle, Elu, z długoterminowej prognozy pogody wynika, że będą jeszcze grzyby bo nocami temperatura ma wynosić w granicach 10*C
lora, Misiu też jestem zaskoczona, nawet mam ochotę zaszczepić grzybnie w okolicach mojego lasku i dębów, ciekawe co by z tego wyszło?
Maska, Marysiu widać jesień widać, ale taką radosną złotą i kwitnącą, uwielbiam taką
Sylwia85, Sylwio, moje świerki Conica mają 11 lat rosną dobrze nawet bardzo, w tym roku spróbowałam ukorzenić,, jak się uda, to w następnym roku zrobię sadzonki z wszystkich trzech odmian,
JAKUCH , to rozchodnik okazały różowy,
alicjad31, Alicjo, oczywiście że tak, nadają się do wszystkiego, nawet do suszenia, ale najlepszy z nich sosik z dodatkiem masełka i odrobiny śmietany,
ra_barbara, Basiu, podobnie jak ja, jeden raz zdarzyło mi się nawet nożyk zgubić a na następnym grzybobraniu znaleść.
Pod koniec tygodnia została zebrana aronia i przerobiona na sok, dżem i nastawiłam nalewkę, winogrona w dwóch butlach,
wino białe w kolorze białym i wino białe w kolorze różowym, będzie, bo na razie jest wszystko bure,
W ogrodzie jeszcze dużo kwiatów, spacerowałam dzisiaj i cykałam fotki, zobaczcie;

Dotychczasowe przymrozki nie zrobiły wielkiej krzywdy moim roślinom, ale deszcz by się przydał bo zrobiło się dosyć sucho.
Dobrego tygodnia życzę.
Helios, Helenko witaj, ja też teraz nie mam wiele czasu na forum, ale zbliża się pora roku w czasie której można nadrobić zaległości,
ElleBelle, Elu, z długoterminowej prognozy pogody wynika, że będą jeszcze grzyby bo nocami temperatura ma wynosić w granicach 10*C
lora, Misiu też jestem zaskoczona, nawet mam ochotę zaszczepić grzybnie w okolicach mojego lasku i dębów, ciekawe co by z tego wyszło?
Maska, Marysiu widać jesień widać, ale taką radosną złotą i kwitnącą, uwielbiam taką
Sylwia85, Sylwio, moje świerki Conica mają 11 lat rosną dobrze nawet bardzo, w tym roku spróbowałam ukorzenić,, jak się uda, to w następnym roku zrobię sadzonki z wszystkich trzech odmian,
JAKUCH , to rozchodnik okazały różowy,
alicjad31, Alicjo, oczywiście że tak, nadają się do wszystkiego, nawet do suszenia, ale najlepszy z nich sosik z dodatkiem masełka i odrobiny śmietany,
ra_barbara, Basiu, podobnie jak ja, jeden raz zdarzyło mi się nawet nożyk zgubić a na następnym grzybobraniu znaleść.
Pod koniec tygodnia została zebrana aronia i przerobiona na sok, dżem i nastawiłam nalewkę, winogrona w dwóch butlach,
W ogrodzie jeszcze dużo kwiatów, spacerowałam dzisiaj i cykałam fotki, zobaczcie;

Dotychczasowe przymrozki nie zrobiły wielkiej krzywdy moim roślinom, ale deszcz by się przydał bo zrobiło się dosyć sucho.
Dobrego tygodnia życzę.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Zosiu piękną wystawę kwiatową nam zrobiłaś 
-- 6 paź 2013, o 18:38 --
Zosiu nawzajem
-- 6 paź 2013, o 18:38 --
Zosiu nawzajem
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zosiu śliczne zdjęcia - mnie wymroziło wszystkie dalie a miałam ich dużo i kolory przepadły. Mam tą lilia szałwię czy ona jest wieloletnia?
a różową miałam jednoroczną (trójbarwną) i już jej nie ma
a różową miałam jednoroczną (trójbarwną) i już jej nie ma
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Zosiu ja też miałam te szałwie były u mnie dobrych kilka lat ,same się wysiewały
Pozdrawiam Alicja
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zosiu to masz jeszcze barwy złotej jesieni w swoim ogródku...mnie nawet już cynie zmroziło nawet nie ucięłam na bukiet...tylko jeszcze aksamitki jako tako trzymają się...a o żurawki też są ładne...
wszystkie zdjęcia nie otworzyły się i szałwii nie widzę...
wszystkie zdjęcia nie otworzyły się i szałwii nie widzę...
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Zosiu cudne świerki conica. Masz nawet takiego o niebieskich igłach, nawet przędziorki się do nich nie dobrały, z pewnością opryskujesz.
Kolorowo i piękne kwiaty w Twoim ogrodzie, zupełnie inna bajka, jak u nas, podobno wczoraj w nocy było -5*.
Jarzmianka długo kwitnie i śliczne szałwie.
Kolorowo i piękne kwiaty w Twoim ogrodzie, zupełnie inna bajka, jak u nas, podobno wczoraj w nocy było -5*.
Jarzmianka długo kwitnie i śliczne szałwie.
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Zosiu
11 lat mają i już takie wielkie? Ja za ukorzenianie roślin ogrodowych się nie biorę bo i tak jestem na przegranej pozycji, ale wierze że tobie się uda.
Chryzantemy cudne coś mi się zdaje że białą i czerwoną mamy taką samą
http://images62.fotosik.pl/251/4d58845fccb33ffbmed.jpg co to za roślinka? Jak ciekawie wyglądają jej kwiatki?
Po przymrozkach mammy ładną pogodę tylko właśnie sucho i deszczy byłby wskazany.
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.
11 lat mają i już takie wielkie? Ja za ukorzenianie roślin ogrodowych się nie biorę bo i tak jestem na przegranej pozycji, ale wierze że tobie się uda.
Chryzantemy cudne coś mi się zdaje że białą i czerwoną mamy taką samą
http://images62.fotosik.pl/251/4d58845fccb33ffbmed.jpg co to za roślinka? Jak ciekawie wyglądają jej kwiatki?
Po przymrozkach mammy ładną pogodę tylko właśnie sucho i deszczy byłby wskazany.
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Sylwuś to szałwia trójbarwna . Raz posadzona sama się wysiewa .Sorki Zosiu
,ze się wtrącam .Mnie jakoś nie udaje się zdobyć tej ciemnolilowej czy to zależy od ziemi .U mnie same różowe 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zosiu
uśmiecham się do szałwii trójbarwnej ...nie mam jej...
dziś suszyłam szałwię lekarską a i do mięska dodałam...
dziś suszyłam szałwię lekarską a i do mięska dodałam...
- zwkwiat

alicjad31, Alu, te ze zdjęcia to też samosiejki,
Maska, Marysiu, obie są trójbarwne, mam również białą,
lora, Misiu, mam nasionka, chętnie Ci wyślę, a na wiosnę mogę flance, szałwię lekarską posadziłam w tym sezonie, mam nadzieję, że przezimuje,
Tajka, Tereniu, każdy świerczek jest inny, na wiosnę jeden z nich ma przyrosty żółte, później zielenieją,
u nas jeszcze nie było tak dużych przymrozków, w granicach tylko -1*, zmrożone zostały dalie,
Sylwia85, Sylwio, sama się dziwię, że tak pięknie rosną, kupowałam je w doniczkach 8x8 bardzo malutkie sadzonki, mieszkamy tu 10 lat, a kupiłam 1 rok wcześniej, Jadzia ma rację, to jest ta szałwia,
JAKUCH, Jadziu, chętnie na wiosnę obdarzę Cię flancami, mam też białą, ale poproszę o adres na pw.
U mnie już jesiennie, ale kwitnąco,

Maska, Marysiu, obie są trójbarwne, mam również białą,
lora, Misiu, mam nasionka, chętnie Ci wyślę, a na wiosnę mogę flance, szałwię lekarską posadziłam w tym sezonie, mam nadzieję, że przezimuje,
Tajka, Tereniu, każdy świerczek jest inny, na wiosnę jeden z nich ma przyrosty żółte, później zielenieją,
u nas jeszcze nie było tak dużych przymrozków, w granicach tylko -1*, zmrożone zostały dalie,
Sylwia85, Sylwio, sama się dziwię, że tak pięknie rosną, kupowałam je w doniczkach 8x8 bardzo malutkie sadzonki, mieszkamy tu 10 lat, a kupiłam 1 rok wcześniej, Jadzia ma rację, to jest ta szałwia,
JAKUCH, Jadziu, chętnie na wiosnę obdarzę Cię flancami, mam też białą, ale poproszę o adres na pw.
U mnie już jesiennie, ale kwitnąco,

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zosiu to ja miałam w trójkolorowej jeden kolorek nasion
Czy ten różowy to asterek czy chryzantemka - ma prześliczny kolorek. Mgła taka sama u mnie ale potem świeci na ogół słoneczko więc niech tak jak najdłużej będzie. Pięknego dnia 
- zwkwiat

Marysiu to chryzantema Clara Curtis pięknie kwitnie, suto, wysokość około 50 cm, na zdjęciach oprócz róży tylko chryzantemy.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Fajny chryzantemowy klombik .Ta różowa daje po oczach
U nas też mgła ,ale nie wiem czy dzisiaj wyjdzie słonko ,bo jest nadal mgliście ,a ja muszę iść sadzić roślinki
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Zosiu ładny ten klombik z chryzantenami , oby taka pogoda jeszcze trochę była , 
-- Wt, 15 paź 2013, 08:54 --
-- Wt, 15 paź 2013, 08:54 --